»

Zopet malo iger

Slo-Tech - Avanture - zvrst, ki je postavila temelje računalniškim igricam, bila dolgo dominantna, zadnje čase pa vedno bolj izginja pod plazom prvoosebnih streljačin. Začelo se je z Zorkom, počasi pa se je razvil tudi grafični vmesnik, kar je prineslo kopico novih iger, znane so recimo King's Quest, Sam & Max hit the road, serija Monkey Island, posebno mesto v zgodovini pa si je prislužil tudi najbolj znani računalniški mačo, Larry, katerega že dolgo nismo videli. Pred časom je mnoge navdušila vest, da se junak igre Leisure Suit Larry predvidoma jeseni vrača na računalniške zaslone. Avtorji igre so se domislili zelo izvirne marketinške poteze, naredili so intervju z eno od izmišljenih deklic, ki...

6 komentarjev

Pametni telefoni prehiteli dlančnike

The Register - Večnamenske naprave, v katere se čedalje bolj spreminjajo nekdaj okorni in samo "kliči-me-pa-nič-drugega" mobilni telefoni, so, kot kaže, v lanskem zadnjem četrtletju, zavzeli močan tržni delež.

Kot poroča Register, je bilo v zadnjem četrtletju lanskega leta prodanih kar 2,24 milijona pametnih telefonov, kar je za dober milijon več kot število prodanih dlančnikov. Največji kos si je odrezala Nokia, ki je imela kar 50,2% celotne prodaje, sledita pa HP in Palm, vsak z okoli 10 procenti.

Analizna hiša Canalys, ki je objavila podatke, prav tako navaja, da je največji skok prodaje glede na leto nazaj dosegel prav finski proizvajalec, medtem ko je Palm celo prodal relativno manj, kljub absolutnemu povečanju prodaje.

Izvirno novico najdete tukaj.

0 komentarjev

N-Gage

Nokia - Tudi mobilniki niso več to, kar so bili. Včasih je mobilnik komaj šel v žep, dandanašnji pa najmanjše primerke brez problemov skrijemo v dlan. Nekaterim pa mobitel ne pomeni le klicanja, temveč so jim pomembne tudi igre za kratkočasenje ob dolgih sestankih in dolgočasnih šolskih urah. Prav v ta namen so znanstveniki pri Nokii izdelali N-Gage, ki je dokaj podoben Nintendovemu Game Boy Adavance. Tako kot najnovejši mobilniki ima tudi ta barvni zaslon, zaradi katerega igre postanejo še večji užitek.

2 komentarja

Prenovljeni communicator

The Register - Verjetno vas ni veliko, ki ne bi vsaj vedeli, kaj pomeni beseda communicator, če je v povezavi z Nokio. Telefon, ki ni samo to, telefon, ki ima vedno nekaj več in nekaj, česar še drugi nimajo. Seveda na račun velikosti in cene. Telefon za prave poslovneže, torej.

Vendar je bila serija 9000, kakor so zaradi kodnih imen poimenovali vse izdane telefone, že precej zastarela. Da bi zadovoljili vse prestižne uporabnike, se je Nokia odločila izdati nov model, in sicer 9230. Kaj pa bo poleg tribanda, GPRS podprtih MMS-ov in ostalih dobrot še ponujal, so si ogledali tukaj. Tudi vi si lahko.

Ostali lahko samo upamo, da bo kmalu prišlo do PDA-GSM poroke..

1 komentar

Prvi G3 telefon: Nokia 6650

Vnunet - Nokia nas je razsvetlila s čisto prvim mobilnim aparatom, ki specifikaciji telefonije tretje generacije ne le sledi, ampak jo (vsaj tako nam je dano vedeti/misliti) tudi v celoti upošteva.

Nokia 6650, kakor se sveti gral imenuje, kupca razveseli z vsemi modnimi dodatki, kot so barvni zaslon, podpora vsem tem čudnim modrozobim protokolom, sličicam in zvokcem. Aja, vanjo lahko zadegate tudi sim kartico vašega ljubega ponudnika mobilne telefonije ter z aparatom opravite telefonski klic ali dva. Klik!

6 komentarjev

Nova Nokia 3650

Nokia - Nokia je danes predstavila nov mobilni telefon, Nokia 3650. Vanj je vgrajena kamera, ki omogoča snemanje krajših filmčkov in tudi fotografij. Telefon je zgrajen na podlagi operacijskega sistema Symbian serije 60 (enak kot v Nokii 7650). Poleg telefoniranja podpira še Javo, Bluetooth in delovanje na 900/1800/1900 frekvencah. Ima kar velik zaslon in nov -- če mene vprašate, čuden -- dizajn.

Več si lahko preberete tukaj, na voljo bo v začetku leta 2003 (v Slovenije verjetno kasneje).

6 komentarjev

Pojasnilo glede izpadov...

Slo-Tech - Večina vas je opazila, da zadnje dni delovanje interneta v Sloveniji ni na ravno najvišjem nivoju. Razlog za to je nekaj večjih DOS napadov, katerih cilj je bil celoten slovenski internet prostor. Pojasnilo za zadnjega, ki se je zgodil 28. maja, ponuja Elemen_t:

V ponedeljek, 28. maja, je bil izveden DOS napad na Slovenijo. Verjetno ste tudi sami opazili, da je bila večina spletnih strani nedosegljiva kar lepo število ur. Prav tako so števci za merjenje obiska dobesedno podivjali, saj so kazali gromozanske, sicer nerealne številke. Vse se je začelo na IRC-u. Slovenci so zavzeli nek bosanski kanal in Bosanci so popolnoma podivjali, rekoč, da bodo uničili celo slovensko internet sceno. Skratka, krivda definitvno prihaja iz naše strani (neskočno, po moji presoji sicer absurdno sovraštvo Slovencev do juga...).

11 komentarjev