»

Prvi DVD zapisovalnik, ki je cenejši od 100$

Slashdot - AOpen je izdelal prvi pekač, ki se ponaša z cenovno znamko, ki je nižja od 100$. DRW4410 DVD+R/RW, kot model imenuje, lahko zapisuje CD-R medije s 24x hitrostjo, CD-RW diske z 10x, CDje bere z 40x, DVD+R/RW zapisuje plošče z 4x hitrostjo in jih bere z 8x, ima 2mb pomnilnika ter povprečen dostopni čas za DVDje 140ms in za CDje 120ms.

Kljub temu, da to ni najhitrejši DVD zapisovalnik pod Soncem kljub in nepodpori zapisovanju DVD-R in DVD-RW medijev, pa ga dejstvo, da stane samo 95$, dela precej privlačnega za kupce. Klik!

12 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/RW

Sezam, odpri se!

vir: Mikhailtech
Mikhailtech - Podjetje Plextor je na trgu zelo uveljavljeno ime. Plextor je že kar dolgo tega začel izdelovati DVD pogone in zapisovalnike za te medije. Tokrat so stestirali v naslovu omenjen model na Mikhail Tech. DVD zapisovalnik se obnese odlično, saj pri 4x hitrosti zapiše poln DVD s 4,3 GB podatkov v okoli 14 minutah. Enoto so po končanem testiranju zelo pohvalili zaradi odlične kvalitete in hitrosti, naj pa še omenim, da je izdelek drag tako kot vsi Plextorjevi produkti. Klik!

4 komentarji

I/O Data LDR-P22U2: zunanji DVD-R/RW

Digit Life - Podjetje I/O Data se je odločilo, da tržišču ponudi nov izdelek: LDR-P22U2. Govorimo o zunanjem DVD-R/RW pogonu, ki se ga bo priključilo na USB vrata. Sposoben bo zapisovati ter prepisovati DVD medije s hitrostjo 2x, CD-je pa bo zapisoval s hitrostjo 16x, prepisoval pa z 8x. Zapisovalnik, ki tehta borih 400 gramov, pa bodo lahko uporabljali tudi ljudje z Mac-i. Pri modelu za Mac se ne bo spremenilo nič, le to da ga bomo priključili na IEEE1394 vrata. Oba modela lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 368 ameriških dolarjev. Digit-Life.


0 komentarjev

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Zunanji USB 2.0 rack

Extreme Overclocking - Tukaj si lahko preberete test precej zanimive zadevice - gre za zunanji rack, v katerega lahko damo pisano paleto pogonov - CD, DVD, R/RW pogone in pa seveda diske. Na računalnik ga priklopimo preko USB 2.0 povezave, kar pomeni hitrosti do 480 Mbit/s. Če si boste stvarco srčno zaželeli, vas bo olajšala za 80 zelencev, zraven pa je treba prištet še 20 zelencev za USB 2.0 kontroler, če ga še nimate.

3 komentarji

Pioneer DVR-A03

CDR-Info - Mojstri peke, CDRinfovci, so stestirali novo Pioneerjevo multiuporabno pečico, ki lahko peče na CD-R, CD-RW in DVD-R ter DVD-RW. Test je izredno dolg, tako da, priznam, nisem celega prebral. Pioneer DVR-A03 je zaenkrat edini pogon, ki podpira zapisovanje na CDje in na DVDje. Na CD-R piše z 8-kratno, na CD-RW z 4-kratno, na DVD-R z 2-kratno in na DVD-RW z enkratno hitrostjo (enkratna hitrost pri DVDju je 1,385 MB/s, kar je 9,2-krat več kot enkratna hitrost pri CDjih). Če vas zanima, kako se obnese, si pa test tudi preberite.

0 komentarjev

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev