»

Koolance ERM-3K4U5

Koolance ERM-3K4U5

Slo-Tech - V zadnjem času se pojavlja vedno več novic o domnevno veliki porabi prihajajočih računalniških komponent, kar pomeni tudi potrebo po učinkovitem hlajenju omenjenih komponent. Koolance je predstavil zanimivo rešitev za tiste, ki bi radi svoje mlinčke kar se da tiho in učinkovito ohladili.



Sistem vodnega hlajenja ERM-3K4U5 vsebuje namreč kar pet vodnih črpalk, s pretokom več kot šest litrov na minuto, tako lahko odvede kar 3000 W toplote. Za hlajenje radiatorja skrbi kar šest dvanajst centimetrskih ventilatorjev, hitrost katerih se samodejno upravlja, odvisno od temperature vode v rezervoarju, oziroma se upravlja ročno, z izbiro med desetimi različnimi nastavitvami....

8 komentarjev

Kako napolniti sistem vodnega hlajenja?

Virtual Hideout - Kdor se je že ukvarjal z izgradnjo svojega vodnega hlajenja, se je gotovo srečal s problemom, kako hitro napolniti sistem.

Sedaj pa se je na trgu za ceno 69,95 dolarjev pojavil tovarniško narejen rezervoar, domišlijsko poimenovan tank-o-matic, ki ga s priloženim mehanizmom pritrdimo na zadnjo stran ohišja, ga povežemo s sistemom in že lahko brez muke natakamo vodo v sistem. Test tega čuda si lahko preberete tukaj.

Hja, zanimiva rešitev za polnjenje sistema. Pojavlja pa se mi vprašanje, kaj narediti, ko hočeš sistem izpraznit - ko hočeš na primer zamenjat vodni blok. Plus za ceno skoraj 70 dolarjev lahko kupiš kako hermetično posodo za rezervoar in še ti ostane za spodobno črpalko ...

3 komentarji

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Najučinkovitejše vodno hlajenje ;)

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je postalo vodno hlajenje pri navdušencih eden izmed najbolj priljubljenih načinov odvajanja toplote iz vedno prevročih procesorjih. Toda ali je vedno treba nabavljati razne vodne bloke in številne druge nepogrešljive pripomočke, da nam vodno hlajenje sploh postane dostopno? Navdušenec na tej strani dokazuje, da to ni vedno potrebno. To dokazuje s svojih vodnim hlajenjem, ki je na prvi pogled zares ubijalsko. Ne verjamete? Poglejte si spodnjo slikico in takoj vam bo jasno [:D]:

6 komentarjev

Izdelava vodnega rezervoarja

LivePC - Pomemben del sistema vodnega hlajenja (tega se ponavadi zavemo, ko nam spusti liter vode, da preplavi ohišje), rezervoar za vodo, je ponavadi zadnja stvar, na katero mislimo pri izdelavi vodnega hlajenja. Najprej ponavadi pride na vrsto izdelava bloka, nato radiator, črpalka in tako naprej. Za rezervoar se pa žal ponavadi zgodi, da uporabimo tisto, kar je pač pri roki. Da se vam ne bo zgodilo, kar se je meni (že omenjena voda v računalu), si poglejte tale članek, v katerem je lepo opisan potek izgradnje pleksi rezervoarja, skupaj z orodjem, ki ga boste potrebovali za izdelavo. Sicer ne izgleda najlepše, ampak - pomembna je funkcionalnost [:D]!

2 komentarja

Vodni blok, n-tič

OCtools - Vodno hlajenje je, vsaj tako kažejo vsi ti članki, postalo zelo popularno. Iz dneva v dan se na internetu najde še kakšna boljša rešitev, ki hlajenje poceni, poenostavi ter izboljša. OC Tools ni izjema. Na svoji strani so si ogledali Dangerdenovo rešitev za vgraditev vodnega bloka, ki izgleda nekako tako: Na AMDjevih osnovnih ploščah je ob vsakem kotu socketa luknja, ki je narejena z namenom. Vodni blok nato na ploščo pritrdimo zelo enostavno: z zatiči. Podobno rešitev je za namestitev ventilatorja na Voodooje3 ubral 3dfx, le da z njimi na grafično ni pritrjeval vodnih blokov . Stvarca izgleda zanimivo, a še vedno se mi zdi čudno, zakaj potem ne bi vodnega bloka pritrdili kar s plastičnimi vezicami. No, vseeno, klik za ogled.

1 komentar

Logitechova brezžična optična miška

CNet - Logitech je izdelal novo miško, Cordless MouseMan Optical, ki deluje na podlagi optične tehnologije in tehnologije radijskih valov. Miškina optična kamera zajame 1.500 slik na sekundo in deluje na resoluciji 800dpi - dvakrat toliko, kot optični senzorji, ki so trenutno na trgu - za večjo natančnost na kakršnikoli podlagi.
Njene baterije delujejo nekje 3 mesece; in da je poraba energije čim manjša, ima miška štiri načine energijske porabe.
Miška vas bo stala $69.95.
Več o miški si lahko ogledate na Logitechovi strani. Zadevca je kar zanimiva, tudi luštna na pogled.

4 komentarji