»

Izdan 3DMark05

Neowin - Izšla je nova različica nadvse priljubljenega programa za testiranje in primerjanje hitrosti grafičnih kartic, 3DMark05. Ker je Futuremarkov program težak zajetnih 283 MB, so temu primerno obremenjeni tudi strežniki, ki gostujejo najnovejšo različico. Na srečo so se pri Futuremarku spomnili na omrežja peer-to-peer in tako na koncu seznama zrcalnih strežnikov dodali povezavo za BitTorrent.

Minimalne zahteve: Vsaj 2 GHz procesor, 512 MB delovnega pomnilnika, 1.5 GB trdega diska, DirectX 9c ter z DirectX9 združljivo grafično kartico z vsaj 128 MB pomnilnika in podporo PixelShader 2.0. Vsi srečneži, ki si lastite računalnik, ki bo zmogel poganjati najnovejši 3DMark, si ga lahko (program, ne računalnika [:D]) prenesete iz Futuremarkove uradne strani.

Veliko sreče pri testiranju grafičnih kartic!


Šef, povišico ...

31 komentarjev

Hrošč rogač v 3DMarku03

Warp2Search - Zakaj prav rogač? Ker je to ata vseh hroščev, saj je velik močan in dobro poznan povsod. Prav tak pa je hrošč v kodi tega novega programa, ki testira naše sisteme in na koncu izpljune točke, s katerimi se potem postavljamo ali skrivamo. Zakaj gre?

Fantje na Warp2Search so opazili, da hitrost naših 3D pospeševalcev program preveri ob samem zagonu programa in ne ob začetku testiranja, zato izgleda tako, kot da bi bile točke, ki smo jih dobili z nenavito grafično kartico. Kako to narediti? Preprosto:
  • 1.) Nastavite hitrost vaše garične kartice na privzete hitrosti;
  • 2.) odprite 3DMark2003 in
  • 3.) začnite z benčmarkom, a ga predčasno s tipko ESC prekinite.
  • 4.) Sedaj odprite ponovno program za navijanje in kartico navijte na maksimalno možno frekvenco, pri kateri je še stabilna.
  • 5.) Ponovno zaženite test, a tokrat pustite da se izvede do konca,
  • 6) sedaj pa lahko z Online Browserjem objavite svoje točke, ob katerih pa bo pisalo, da je to z nenavito grafično kartico.
Tukaj si oglejte prvotno...

5 komentarjev

3D Mark 2003

Futuremark - Končno je tu 3D Mark 2003 -program za testiranje naših abakov in posebej naših grafičnih kartic. Minimalne zahteve za testiranje vašega abaka so: 1000 MHz procesor, grafična kartica s polno podporo DirectX 7.0 in 256 MB pomnilnika. Program je velik kar 171 MB, torej tisti s počasno povezavo žal danes še ne boste testirali, temveč raje počakajte na kakšne CD izdaje. Tisti pa, ki imate širokopasovni internet pa hitro na FutureMark-ovo stran! A opozarjam - strežniki so tako zasedeni, da boste imeli srečo, če boste sploh prišli na vrsto, kaj šele, da bi downlodali z veliko hitrostjo. Download stran.

54 komentarjev

3D Mark 2003, odštevanje se je začelo

Futuremark -

Še malo, pa bomo dočakali novo verzijo daleč najbolj priljubljenega testnega programa za grafične kartice. Na glavni strani http://www.futuremark.com se vam bo odprlo majhno okence, v katerem poteka odštevanje do trenutka, ko bodo vsi strežniki počepnili pod obrementivnijo [:D]. Do izida bodo vsak dan v namigu dneva povedali kako zanimivost v zvezi s tem programom.

Za začetek so začeli s strojnimi potrebami:

  • Minimalne grafične zahteve: Z DirectX 9.0 združljiva grafična kartica z 32 MB spomina in ki se v celoti podreja DirectX 7.0
  • Minimalne procesorske zahteve: 1000 MHz z x86 združljiv procesor (PC mark 2002 rezultat čez 2500)
Tu sta pa še dve slikici iz testa, ki zgledata čisto enkratno,
Čakanja ne bo več veliko.

25 komentarjev

Nov članek - Radostna destrukcija

Jaz - Ko sem brskal po svojih arhivih, sem opazil na napisan članek, ki mi ga je ^GanjA^ posredoval že pred časom. Članek, nekakšen zafrkantski guide through, je vodič po efikasnem uničevanju CD Recorderja. Trije so se spravili nad ubogo nedelujočo napravico ter naredili iz nje nekaj neraspoznavnega. Smeha polna vreča! Ogled obvezen, še posebej ker gre za "pristen slovenski produkt", ki so ga naredili trije zavzeti Slo-Techerji. Še dve slikici, da vam bo jasno, o čem govorim:

20 komentarjev