»

Znana vsebina paketa Xbox 360

Slo-Tech - Že dolgo se je po različnih forumih in ostalih kotičkih interneta šušljalo o vsebini paketa nove Microsoftove konzole Xbox 360, zdaj pa so tudi v Redmondu objavili uradne informacije. Razglasili so, da bosta na voljo dva paketa, imenovala se bosta Core in Premium, prvi bo stal 300 zelencev, drugi pa 400 (v Evropi bodo številke enake, ampak v evropski valuti).

Osnovni Core paket bo vseboval poleg konzole še en običajen kontroler, odstranljivo sprednjo ploščico konzole v beli barvi in pa standarden AV kabel za priklop na zaslon. V naprednejšem Premium paketu pa bo igralni plošček brezžičen, kabel bo malo boljši in bo podpiral HD standard, dodan pa bo še dvajset gigabajtni disk, Xbox Live Silver naročnino za medmrežno igranje, slušalke in v dodatni ponudbi ob začetku prodaje še Media Center daljinski upravljalec. Če vas zadeva bolj zanima, vsekakor preberite izvorno novico.

Zanimivo je, da niso nič omenjali HD-DVD pogona, čeprav je znano, da bodo kasnejše verzije namesto DVD...

6 komentarjev

Nov dan, nova SCO novica ...

Slashdot - SCO! SCO! SCO! Ker so letos preveč zaposleni s podjetjem IBM in Linuxom, za BSD nimajo časa. Zato se bodo nanj spravili šele drugo leto. Vsaj tako pravi gospod Darl, prvi mož podjetja SCO, ampak vse ob svojem času. Zgodilo naj bi se šele nekje v prvi polovici drugega leta, sicer pa, preberite novico.

Zanimivo je to, da je licenca BSD precej drugačna, kot GPL. Omogoča namreč kopiranje kode in vključevanje te kode v programe, ki sicer niso odprti. Tudi sklad TCP/IP, ki ga uporablja Microsoftu, je nastal na temeljih sklada TCP/IP iz BSD. Kaj pa zdaj?

Le kaj se dogaja v podjetju SCO? Mogoče jim freon uhaja iz klim in doživljajo masovne halucinacije. Najbrž to ve samo Darl McBride ...

5 komentarjev

Redno lakirajte DVDje in se obranite korozije

SMH - Ne, nismo rumeni tisk, zato tovrstnih strokovnih izjav ne bomo pisali. Je pa v njej delček resnice: DVDji rjavijo.

V raziskavah so namreč ugotovili, da naj bi približno 10 % izdelanih DVDjev imelo napako, ki naj bi bila stiku obeh plasti ploščka. Ker o koroziji inu redukciji ne vem prav veliko (sem pač družboslovec), vam predlagam branje novice.

Zanimive so tudi reakcije podjetij: Rohan Byrnes je temeljito (beri: mikroskop) pregledal zbirko svojih prek 350 ploščkov ter našel 4 problematične enote. Te je z izsledki analiz posredoval distributerjema, ki sta jih menda zamenjala -- nekaterim drugim pa naj bi reklamacijo zavrnili, saj je pretekel rok 90 dni. Klik!

Tip zavarovanja, ki ga želim skleniti: zaščita wareza pred naravnimi dejavniki.

3 komentarji

DVD-je bomo zapisovali še hitreje

InfoWorld -

Po poročanju Infoworld so pri Mitsubishiju razvili nov, še močnejši polprevodniški laser, ki naj bi omogočil zapisovanje DVD ploščkov pri 16x hitrosti. Navadnim smrtnikom bo dostopen predvidoma leta 2004. Poglejmo tehnikalije.

Laser bo deloval z močjo 200 miliwattov, kar je dvakrat močneje kot sedanji DVD zapisovalniki (4x), pravi tokyska tovarna. Vsako povečanje moči pa, jasno, zahteva tudi kvalitetnejše medije. Če se ozremo v preteklost; prvi DVD laserji so delovali s 50 mW, nato 70, 140 vse do 200 mW v letu 2004.

Še podatek za vse, ki niste najbolj vešči klasificiranje DVD pogonov glede na hitrost; DVD-zapisovalnik 16x hitrosti piše s konstanto hitrostjo 176 Mbps, kar pomeni, da zapiše poln (4.7 GB) medij v slabih štirih minutah. Mljask!

3 komentarji

Računalniški Antrax

Viper's Lair - Ko v svetu velja paranoja zaradi možnega napada z biološkim orožjem, ne smemo pozabiti, da lahko tudi naš hišni ljubljenček dobi to nadlogo. Naš hišni ljubljenček = naš računalnik; nadloga = cela vrsta različnih virusov, trojanskih konjev in podobnega.
Kako se obraniti pred raznoraznimi virusi si poglejte tu. Osebno mi je bil članek malo pomankljiv (dolg je le 2 strani), ampak če imate radi kratke in jedrnate članke je ta kot nalašč za vas. Opiše najpogostejše vrste virusov in da naslove nekaterih najboljših antivirusnih programov.

1 komentar

Win2k kompatibilnost

Slo-Tech - Sicer je že kar nekaj časa nazaj o tem poročal naš TESKAn, toda verjamem, da bo novica zanimiva za naše novejše bralce. Gre namreč za 3D Spotlightov vodič po izboljšanju kompatibilnosti in performans v Win2k okolju. Članek je nadvse izčrpen in informativen, lepo pa je, da ga avtorji sproti obnavljajo, tako da se ogled izplača tudi, če ste ga že kdaj videli. Thnx, slycer!

0 komentarjev