»

Sunbeam kontroler

BoogleTech - Naši strojčki se grejejo in grejejo in da bi dosegli nižjo temperaturo, dostikrat posežemo po ventilatorjih, ki se nam sprva zdijo tihi, a ko jih je na kupu kakih 5 ali 6, nas ropot začne motiti. Ravno v ta namen so pri podjetju Sunbeam izdelali rheobus, ki zniža število vrtljajev s tem, da ventilatorju preprosto odvzame elektriko. Celoten nadzorovalnik sloni na principu potenciometrov, s katerimi poljubno nastavljamo napetost.

1 komentar

Nadzor ventilatorjev s PC Mods 3.5 kontrolerjem

I Am Not A Geek - Ti nadzorovalniki hitrosti vrtenja ventilatorjev so izdelani iz aluminija, imajo 4 aluminijaste gumbe in se s svojo obliko in barvo lepo prilegajo marsikateremu računalniku. Njihova glavna naloga je da s potenciometri uravnavajo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ob straneh ima še tri luknje, kar omogoča dodatno gibljivost med prenašanjem, na povezavah pa ni električnih komponent, kar naj bi stvari poenostavilo. Na njihovem testu so to napravo zaradi njenega izgleda,trdnosti in uporabnosti odlikovali s štirimi zvezdicami. Kliknite tukaj za originalni članek.

0 komentarjev

Sunbeam hlajenje

MODTHEBOX - Sunbeam je podjetje, ki proizvaja kvalitene pripomočke za hlajenje. Pri nas sicer ni poznano, a v tujini doživlja uspehe. Njihov največji hit so 80 mm ventilatorji, na katere svetijo hladne katode. Na Mod The box so stestirali paradne konje zgoraj omenjenega podjetja. Poleg tega, so bili v test vključeni tudi različni kontrolerji, ki umirijo še tako glasne ventilatorje. S kompletom so bili seveda zadovoljni, saj ni lepšega, kot računalo, ki se sveti kot božična jelka.

2 komentarja

Nadzorovanje ventilatorjev

Tweak Town -

Vsi imate v ohišju dva ventilatorja, kajne -- enega v napajalniku in enega na procesorskem hladilniku. Vsaj. Če vgradimo še nekaj dodatnih ventilatorjev, se hrup grozovito poveča in gledanje DVD-jev postane muka. Ravno zaradi problema s hrupom obstajajo "kontrolerji", s katerimi uravnavamo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ponavadi je to ploščica, katero vstavimo v prazno 5.25 ali 3.5 mesto. V bistvu je princip teh regulatorjev hitrosti potenciometer, ki je vezan pred ventilatorjem in kateremu se uporanost po želji spreminja.

V test je bilo vključenih pet različnih izdelkov, med katerimi sta bili tudi Vantecova in Thermaltakeova umetnini. Najbolje se je odrezal Vantec Nexus Fan controller,...

0 komentarjev

Popularizacija modificiranja

Pretikalca

vir: Tweak Town
Tweak Town - Če bi pred dvema letoma kdo na forumu napisal, da bo modificiranje računalnikov postalo prava mala tržna niša, bi se mu najbrž večina smejala. No, danes lahko tudi v večini slovenskih računalniških trgovin ugledamo prozorne ventilatorje, vodne bloke, hladne katodne cevčice, in podobno. Tudi Tweaktownovci so spisali članek na to temo, saj so opisali izdelke, ki jih ponuja podjetje Sunbeam. Podjetje, kot boste izvedeli v članku, ponuja 5.25-palčno enoto za nadzor vrtenja ventilatorjev (idejo so seveda pobrali od nas [;)]), hladnokatodne ventilatorje ter neonke vseh barv mavrice. Eh ja, modificiranje na domu je še vedno zakon......

3 komentarji

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Nadzor ventilatorjev

Overclockers Australia - Takšnih in drugačnih napravic za nadzorovanje hitrosti vrtenja ventilatorjev je zelo veliko, od navadnih stikal, preko raznih potenciometrov, pa vse do avtomatskih regulatorjev, ki hitrost vrtenja uravnavajo glede na temperaturo zraka v ohišju ali pa glede na temperaturo določene kompomnente. A vse te napravice imajo manjšo pomankljivost. Le redko katera od njih je sposobna regulirati zelo močne ventilatorje, ki porabijo tudi več kot 1 amper toka. Za take ventilatorje je manj znano japonsko podjetje System technology naredilo regulator vrtljajev in s tem tudi hrupa. To napravico so si pri avstralskih overclockerjih ogledali in jo primerjali z Lian-Lijevem in z Swiftechovim regulatorjem. Odrezala se je zelo dobro, ima to pomankljivost, da omogoča nadzor samo enega ventilatorja ter seveda tudi to, da se je v Sloveniji pač ne dobi... kot tudi veliko drugih zelo uporabnih napravic. Testek najdete tukaj.

0 komentarjev

Sistemski hladilnik 3 v 1

Mikhailtech - Hehe, zanimiva pripravica, ni kaj. Naj vam jo opišem. To je hladilnik za celotno ohišje in se ga lahko namesti v prosto 5,25 ali 3,5 mesto na sprednji strani ohišja, prav tako pa tudi na zadnjo stran, kot recimo zvočno kartico. Rezultati v 5,25 mestu in na mestu kartice so bili kar dobri, zrak v ohišju se je namreč pri idlanju shladil na sobno temperaturo, pri polni obremenitvi pa je bil 4 stopinje toplejši. V 3,5 mestu se je odrezal slabo. Temperatura pri idlanju je bila za 2 stopinje višja od sobnega zraka, pri polni obremenitvi pa je bila le eno stopinjo nižja kakor brez uporabe tega hladilnika. No če vas to zanima si lahko test ogledate tukaj. V sloveniji mislim da se točno take napravice ne dobi, se pa dobi podobne reči, za podobno ceno (4 tisoč SITov).

0 komentarjev