»

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

Nadomestne stranice

MODTHEBOX - Večina serijskih ohišij je današnje dni brez kakršnihkoli modifikacij in pleksi oken. Če ste odšli v trgovino, prinesli ohišje domov in ugotovili, da bi radi imeli razgled v notranjost računalnika, si lahko kupite nadomestne stranice. Le-te imajo že vgrajena pleksi stekla in luknje za ventilatorje, ki so priporočjive v teh vročih dneh. Na voljo sta zgornja, z dvema luknjama za ventilator in stranska stranica z velikim oknom v notranjost.

3 komentarji

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev

Xaser III ohišja

Caseumbau - Thermaltake je pred nekaj časa splavil svoja nova ohišja, ki jih je poimenoval Xaser III. Ohišja so na voljo v več barvnih in velikostnih inačicah, kako pa izgledajo si lahko najbolje ogledate kar na domačih straneh podjetja Thermaltake. Testov ohišij zaenkrat na spletu še ni zaslediti, a ko bodo, vas bomo o njih zagotovo pravočasno obvestili. Kratek sestavek so spisali le na Caseumbau, ako znate nemško, se razume ...

7 komentarjev

Modificiranje trdega diska

HiTechMODs.com - Poznamo mnogo modifikacij računal - od barvanja ekrana, pa do namestitve neonske luči v ohišje. Za nekatere pa to ni dovolj. Hočejo videti in imeti več kot le pleksi stranico ohišja. Na HiTechMODs so pleksi okno vstavlili kar v trdi disk. Da pa ne bi bilo vse tako temno, so mu dodali še dve LED diodi, ki ga osvetljujeta od znotraj. Če si upate zastaviti disk in ne boste žalovali za njim, če ne bo več deloval, se modifikacija 100 odstotno splača, saj je rezultat neverjeten! Tukaj.

4 komentarji