»

BL003T00TH - hekanje Bluetootha

Crypto-Gram - Telefoni z vgrajeno Bluetooth tehnologijo niso nobena redkost več. Skupaj z avtoradijem, ki je opremljen z Bluetoothom, jih lahko uporabimo za prostoročno telefoniranje, lahko jih povežemo z računalnikom, žepnim računalnikom, itd. A pozor. Bluetooth morda ni varen.
15. avgusta 2000 je Bruce Schneier v spletnem varnostnem biltenu Crypto-Gram pisal o varnosti Bluetooth tehnologije. Schneier je bil do varnosti omenjene tehnologije precej skeptičen, in sicer predvsem iz dveh razlogov. Prvi razlog je bilo pomanjkanje informacij o varnosti tega protokola. Da "security through obscurity" (zagotavljanje varnosti s skrivanjem kritičnih detajlov) ne deluje se je pač že prevečkrat izkazalo in Schneier je pesimistično zapisal, da bi bil to prvi primer večjega protokola, ki bi bil izdan brez varnostnih napak. Drugi razlog je bilo dejstvo, da vsaka Bluetooth naprava oddaja edinstveno identifikacijo, kar bi bilo mogoče izrabiti za sledenje posameznikov. Svoje razmišljanje je sklenil s stavkom,...

10 komentarjev

Gameboyi preko Bluetootha?

Lundski inštitut za tehnologijo - Seminarska naloga, vredna vaše pozornosti. Na tej strani si lahko ogledate projekt dveh nadobudnežev, ki sta hotela dve Gameboy Color enoti povezati preko Bluetooth vmesnika ter na njem omogočiti igranje večigralskih igric. Na široko je opisan celoten postopek, od koncepta, preko premišljevanj, organizacije, izvedbe, vgradnje ter testiranja. Fanta sta po urah dela ter delujočemu prototipu ugotovila, da je Gameboy Color prešibka igralna konzola, saj enostavno ni zmogla prenesti bremena prenosa podatkov skupaj s poganjanjem igrice. Je pa res, da sta omenila, da je zadeva popolnoma izvedljiva na močnejšem Gameboy Advance. Fanta sta, za tiste res avanturistične, priložila še izvorne kode...

0 komentarjev

Radostna detrukcija ][

Slo-Tech - Že kar nekaj časa je minilo od prve radostne destrukcije na Slo-techu. Skupinica vročekrvnih računalničarjev (ali piromančkov ) pa se je tokrat lotila mobilnega telefona, gameboya in modema. Tukaj si oglejte na kakšne načine so se lotili uničevanja ter kateri način je boljši od ostalih in si je pridobil naslov orožje leta.

Ob koncu naj vam samo še razkrijem skrivnost, da bo jutri na Slo-techu objavljen ekskluzivni test. Test česa? Naj ostane presenečenje za jutri.

12 komentarjev

GBA + Wonderswan = Wonderswan Advance

Consoles Portables - Že iz naslova ste lahko razbrali, da ne gre za kakšno novo napravo, ampak za kombiniranje dveh naprav. Napravi, ki sta sodelovali v kombiniranju sta bili GameBoy Advance in Wonderswan (precej bedna konkurenca Nintendovemu ustrezniku). Za kaj sploh gre? Nekemu tipu, ki si je lastil ti dve konzoli, je postalo dolgčas, zato se je odločil, da drobovje GameBoy Advanca vstavi v Wonderswana. Rezultate predelave si lahko ogledate tukaj, vendar pa je članek na žalost v nekem romanskem jeziku (italijanščina - španščina - francoščina, ne vem). No, če uspete ugotoviti pravi jezik, potem lahko brez skrbi poženete babelfish in si vse skupaj preberete v precej polomljeni angleščini.

1 komentar

Razstavljanje Gameboy Advance

Overclockers Australia - Po navadnem Gameboy-u in Gameboy COLOR nas je razveselil še Gameboy advance. Gotovo si ga bo kdo izmed vas celo privoščil, saj je njegova glavna odlika ravno prenosnost. Vendar ker vas je večina Slo-Techerjev mahnjenih na odpiranje vsega kar vsaj malo diši po elektroniki, vas opozarjam, da GB Advance pod nobenim pogojem ne razstavljajte na prafaktorje, ker ga potem nikakor več ne boste spravili v prvotno stanje. Raje si oglejte kakšno stran, kjer so žrtvovali sredstva v slogu "vse za znanost" in razstavili to majhno čudo tehnike. OC Mojo je že ena izmed takih strani. Na njej so GB Advance razstavili in si ogledali njegove sestavne dele. Zanimivo, ni kaj .

3 komentarji