»

Patenti za vedno

Yahoo News - Ameriško Ministrstvo za domovinsko varnost jemlje svoje delo precej resno, kar je na svoji koži občutila Stephanie Cox, lastnica trgovine z igračami Pufferbelly Toys. V njeni trgovini sta se zglasila dva agenta tega ministrstva in jo vprašala, če prodaja igračo z imenom Magic Cube. Ukazala sta ji, da naj ta artikel umakne s prodaje, saj bi naj bil ilegalna kopija znane Rubikove kocke, ki je ena najbolj popularnih igrač vseh časov. Seveda sta dosledno preverila, če je res bila igrača umaknjena s prodaje.

Zanimivo pa je, da je lastnica po odhodu agentov poklicala izdelovalca te igrače, kateri ji je omenil da je patent za Rubikovo kocko že zdavnaj potekel in da v njihovi igrači ni nič spornega. V Oddelku za imigracijo in carino pa se branijo s tem, da je glavna naloga njihove agencije zaščita finančnih sistemov države in da ima kršenje avtorskih pravic velik vpliv na ekonomijo. Omenjajo da so poslali agente v trgovino po pritožbi na njihovem centru v Washingtonu.

Stephanie se še pa...

13 komentarjev

"Ati, jest bi 'mela pa ribice v računalniku!"

Overclockers Cafe -

Lian-Li nedvomno izdelujejo najlepša in najbolj kakovostna ohišja (katerih pa se pri nas žal ne dobi - namig, podjetniki [;)]). Sedaj pa so dokazali, da imajo tudi njihovi oblikovalci veliko domišljije (ali pa se resnično dolgočasijo), saj so na tržišče poslali stranico za ohišja, ki bi se še najbolj prodajala v trgovini z igračami.

Gre namreč za veliko 2,5 cm debelo okno, v katerega natočimo vodo in spustimo ribice (plastične namreč [:D]). Namenjeno je vsem Lian-Li ohišjem serije PC-6x. Za "plavanje" ribic poskrbi majhna črpalka, ki je piha zrak v ta mini akvarij, priložena pa je tudi hladna katodna lučka (oceansko modra ali pa v zeleni barvi alg [:D]), ki s svetlobnim efektom pričara...

7 komentarjev

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

Dušilci za hrup

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so dobili na test posebne "blazinice", ki so namenjene temu, da zmanjšajo hrup računalnika. Akasine blazinice so po poročanju avtorja članka zelo spremenile ton šumenja ventilatorjev, ki sedaj ni več tako živciral. Avtor ne more reči, za koliko se je zmanjšala glasnost izven ohišja, saj ni imel decibelmetra, pravi pa, da je sedaj ton, ki prihaja iz ohišja, veliko lažji za prenašati.

4 komentarji