»

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

Xaser III ohišja

Caseumbau - Thermaltake je pred nekaj časa splavil svoja nova ohišja, ki jih je poimenoval Xaser III. Ohišja so na voljo v več barvnih in velikostnih inačicah, kako pa izgledajo si lahko najbolje ogledate kar na domačih straneh podjetja Thermaltake. Testov ohišij zaenkrat na spletu še ni zaslediti, a ko bodo, vas bomo o njih zagotovo pravočasno obvestili. Kratek sestavek so spisali le na Caseumbau, ako znate nemško, se razume ...

7 komentarjev

Volcano 11 - Xaser Edition

Thermaltake - ThermalTake je objavil novost na svojem ceniku hladilnikov za procesorje. Tokrat se novinec imenuje Volcano11, Thermaltake pa ga priporoča za vse AMD procesorje, ki imajo PR ("Performance Rating") največ 3400+ (kot da jih lahko že kupimo[:D]). Ventilatorček se lahko vrti med 1300 in 4800 obrati na minuto (4800 RPM povzroči 48 dB hrupa), ima vgrajen termalni senzor in ima posebno razširitveno ploščico, s pomočjo katere lahko nadzorujomo hitrost vrtenja.

9 komentarjev

UV ventilatorji

DarkVision Hardware - Na trg so prišli tudi ventilatorji iz snovi, ki reagira na UV svetlobo tako, da se sveti. A poleg tega, da je tako celotno ohišje kot vetrnica občutljiva na ultra-vijolične žarke, so ti ventilatorji še obarvani - zeleno ali oranžno. Ventilator se napaja preko molex konektorja, a ima vodnik za priklop na matično ploščo, da mu lahko odčitavamo tudi vrtljaje. Podrobnejši opis si lahko preberete na DarkVision Hardware.

0 komentarjev

Izdelava termalnega senzorja

Mods4Me - Večina navijaških plošč, med katere spadajo tudi izdelki podjetij Abit in Asus, imajo to lepo lastnost, da lahko nanje svobodno priključimo termalne senzorje, ki nam nato odčitavajo temperaturo poljubnih delov računalnika. Problem je le v tem, da termalnih senzorjev v večini primerov ne dobimo zraven matične plošče. Nič hudega. Najlažje je te senzorje dobiti, saj jih lahko kupimo praktično v vsaki bolje založeni elektrotehnični trgovini, večji problem (vendar ne prevelik) pa je vse skupaj priciniti na kabel. Tukaj pridejo še kako prav vodiči, kot je tale na Mods4me, ki korak za korakom opišejo proceduro. Omenjeni članek je sicer kratek, vendar pa vam pove vse, kar morate vedeti. Pa uspešno cinjenje ;) .

0 komentarjev

Njam

Maximum 3D - Moj Spisek&#8482 (kako mam rad ta TM znakec!) se je dopolnil še za eno stvar. To je ThermalTake Memory Cooling Kit. Ne, ne gre za vodno hlajene pomnilniške module. Tudi za zamrzovanje RAM-a v tekočem dušiku ne. Gre za preprosta hladilna rebra, ki jih namestimo na DDR ali SDRAM modul (RIMM jih ima že serijsko nameščene). Kaj je pol tako čudovitega na teh hladilnikih? VSE! Ker je to ThermalTake je izvedba kakovostna in lepa (so v lepi modri barvi). Sicer sem vam o njih že nekaj pisal a tokrat se je tu pojavil tudi test. Občutki niso ne-vem-kako pozitivni, pa tudi negativni ne. Hladilnik zelo pripomore k stabilnosti in dobremu izgledu (yeah ) dejansko pa ne pohitri sistema. Druga slaba stran je še, da komplet stane kar nekaj denarja. Take hladilnike za RAM se da izdelati tudi doma, a vseeno...

7 komentarjev

RAM hladilnik

Insane Hardware - Thermaltake je danes objavil nove hladilnike. Nič posebnega, a ne? Ne! To so hladilniki za RAM! So v zapeljivi modri barvi in v različnih paketih. Thermaltake je pripravil dva različna paketa za končnega kupca. V prvem je hladilnik, termalni trak, navodila in posebna držala. V drugem je vse to kar je v prevem in 128MB 2100 DDR SDRAM-a od Samsunga. Paketoma so priložena natančna navodila in vse kar rabimo za udobno namestitev. Več informacij najdete tukaj.

3 komentarji