»

ATI Radeon 9600 XT: z ali brez Overdrive?

X-Bit Labs - Z izidom grafičnih kartic Radeon 9600 XT in 9800 XT, je ATI svojo tehnologijo za dinamično spreminjanje frekvence grafičnega procesorja, imenovano Overdrive, prenesel iz prenosnih grafičnih procesorjev tudi na namizne kartice Radeon XT. Frekvenca se tako spreminja glede na temperaturo GPU-ja, ki jo gonilnikom (ti morajo podpirati Overdrive) posreduje namenski temperaturni senzor LM63.

Kot poročajo na Xbit Labs, so več ali manj vsi Radeoni 9800 XT opremljeni z LM63 ali čim ekvivalentnim, medtem ko je stanje pri Radeonih 9600 XT precej manj rožnato. Določeni proizvajalci grafičnih kartic, med njimi PowerColor in GeCube, Overdrivu posvečenega čipa sploh ne vgrajujejo in posledično ne podpirajo te tehnologije. Da se boste lažje znašli v tej zmešnjavi, si lahko na isti strani ogledate slike kartic z in brez omenjenega čipa.

K sreči se lahko vedno zatečemo k "ročnemu" navijanju.

9 komentarjev

Prenovljene povezave

Slo-Tech - Povezave na Slo-Techu so sedaj postale prava ultimativna zbirka internetnih strani, ki si zaslužijo omembe kot dobra stran. Da pa se boste med njimi lažje znašli so Gandalfar, Clemento, morphling1 ter Sergio ob vsaki napisali kratek povzetek, s čim se stvar ukvarja in jih razvrstili po kategorijah. Ta stran naj vam zamenja "priljubljene", saj tako popolnega spiska ne boste našli daleč naokoli. Poveži me s pravo Povezavo! Če pa se komu zdi, da smo na kakšno pomembno stran pozabili, pa naj nam piše na e-pošto.

11 komentarjev

Diskovna zverina

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov test, ki spada v skupino storage. Uganili ste, testirali so trdi disk. Tokrat so si ogledali izdelek podjetja Western Digital, ki ima deklarirano kapaciteto 200 GB. Merjena je sicer v desetiškem sestavu, tako boste v resnici ob 14 GB, a to ne pokvari dejstva, da je disk resnično velik. Disk so testirali v razno raznih benchmark programih, ugotovili pa so, da je disk dokaj dober, a 8 MB predpomnilnika bi mu prišlo še kako prav. Povezava do testa.

0 komentarjev

Gesla na Slo-Techu

Slo-Tech - V roku nekaj dni (danes oz. jutri) bomo na Slo-Techu zamenjali avtentikacijski sistem. Z novim sistemom bo popravljena tudi stara napaka v načrtovanju. Po novem sistem NE BO več dopuščal gesel krajših od šest (6) znakov. Stvar bomo uvedli takoj, ko bo končana stran "pozabil sem geslo". Kdor se želi izogniti neprijetnosti spreminjanja gesla na tak način, naj ga prosim spremeni čimprej.

25 komentarjev

Dobili smo ISSN številko

Slo-Tech - Danes sem od ISSN centra Slovenije dobil obvestilo, da je Slo-Tech vpisan v ISSN bazo podatkov pod številko ISSN 1581-0186 ter da naj ta podatek vpišemo na vstopno stran. Številka je po novem dostopna vsem na dnu strani. Mar to pomeni, da se boste lahko na Slo-Tech od sedaj sklicevali kot na uraden vir? :D

11 komentarjev