»

Pentiumi 4 z 800 MHz FSB

Intel vrača udarec!

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Poročali smo že o novih Intel procesorjih in čipovjih. Tokrat je striček Tom na test postavil procesorje in skušal ugotoviti koliko pripomore k hitrosti hitrejše vodilo. Testirali so najnovejše modele v najrazličnejših testih (članek obsega kar 25 strani).

Po rezultatih sodeč je Intel zadal AMD-ju hud udarec, saj se njihov trenutno najhitrejši procesor AthlonXP 3200+ v večini primerov postavi celo za Pentiuma 4 2,4 GHz. Prvo mesto si delita Intelova Pentium 4 s tremi gigaherci in 800 MHz FSB-ja ter Pentium 4 3,06 GHz s 533 MHz prednjim vodilom. Vzporedno s tem testom pa so izvedli še test...

19 komentarjev

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji

Izšel je Pentium 4 2400

Overclockers Australia - Kaj to pomeni? Da so vse velike svetovne spletne strani, ki se ukvarjajo s testiranjem strojne opreme, dobile od Intela dovoljenje, da objavijo test - tako to pač gre. Pa pojdimo, kot vsakič, po vrsti: Anandtech, The Tech Zone, Hexus.NET, HardCoreWare, Hot Hardware, Hardware Mania, TweakTown, HardOCP ter ComputerSource. Več kot petdeset tiskanih strani materiala kvalitetno in poučno branje :D. Na hitro obnovimo: Intelov novi paradni konj, Pentium 4 2400, ni arhitektonsko nobena inovacija, saj še vedno temelji na 0.13 mikronskem jedru Northwood na 478-nožičnem podnožju. Zunanja frekvenca je quad-pumped 400 MHz, kar mu omogoča, da dela s PC600 RDRAM, PC1600 DDR RAM in PC133 SDRAM pomnilniškimi moduli. Veselo na branje!

0 komentarjev

Čisto vse o Pentiumu 4

Tech Report - Na The Tech Report so si zastavili zelo ambiciozen cilj ter na globoko ter široko opisali novi Intelov paradni konj, Pentium 4. Na kar 13 (ja, prav ste prebrali, trinajst) strani dolgem, obsežnem, informativnem ter širokem članku so Pentium 4 popeljali čez domala vse. Izjemno informativno govori o sami strukturi procesorja, o čipovju itn. Testirali so ga z veliko igrami ter programi, med drugim s Photoshopom 5.5, s igro Quake III, grafičnim bench programom 3D Mark 2000 ter s še veliko programi. Če vas vsaj malo zanima, koliko pravih novosti prinaša Pentium 4 od PPro procesorjev dalje, si članek kar pogumno oglejte.

2 komentarja

Alpha EV8

Realworld Tech - Sicer se na Slo-Techu ukvarjamo predvsem s PCji in PC procesorji, toda to ne pomeni, da druge stvari niso zanimive (še posebej zato, ker lahko še kako vplivajo na PCje...). Tako si boste verjetno z zanimanjem ogledali Realword Techove članke o Alpha EV8 procesorjih. Gre za najambicioznejše zastavljene procesorje do sedaj, tako da si zares zaslužijo pozornost. V prvem članku si lahko preberete zgodovino Alpha procesorjev, osnove njihovega ustroja in pričakovanja za prihodnost, v drugem delu pa so se osredotočili na njihove SMT (Simulaneous Multi-Threading) sposobnosti v primerjavi z Intelovo EPIC tehnologijo. Po ogledu teh dveh člankov boste, če je v vas vsaj malo tehnofila, z veseljem pričakovali tretji del.

0 komentarjev

RDRAM in Pentium 4

HardOCP - zadnje čase je slišat vse več te novice, na HardOCP - ju pa so objavili tudi slike (dobite jih tukaj), na katerih je BOX verzija Pentium - a 4, ki mu družbo delata dva RDRAM modula. Ja, prav ste prebrali - v trudu, da bi prepričal ljudi v nakup, je začel Intel BOX verzijam procesorjev prilagat še RAM. Zanimiva je tudi cena - le - ta naj bi bila samo okrog 100$ višja! Hja, kaj naj rečem - Intel se vsekakor trudi, da bi Pentium 4 uspel, ampak - ali mu bo uspelo?

8 komentarjev