»

GeForceFX Ultra pred tablo

več strani - GeForceFX Ultra je tu. Uradno. V vsem svojem sijaju. Časa za odpravljanje napak Nvidia uradno več nima (še vedno sicer ostanejo tiha mešetarjenja z gonilniki), saj so se odločili GeForceaFX splaviti tudi v praksi. Vedno eksluzivne tuje spletne strani so to možnost pograbile z obema rokama in pred nami so že prvi testi. Kar lepo branje za dolgočasen ponedeljkov večer, kajne?



Zahvala za to novico gre našemu vesoljcu ALIEN3001, kateri nas je založil z vsemi ustreznimi povezavami....

10 komentarjev

Kupite GeforceFX -- brez grafikulje v paketu

BFG Technologies - Izgleda, da se res že bliža tisti tako dolgo pričakovani dan izida nVidiine družine kartic GeforceFX. O njenih specifikacijah smo pisali res že na dolgo in široko, tako da se tu ne kanim ustavljati. Prav tako se ne nameravam delati norca iz nVidiine filozofije izdajanja kartic na šest mesecev, kar je v resnici že tretjič zapored raztegnjeno na eno leto [:D].

Kakorkoli že, eno od podjetij, ki bo GeforceFX kartice prodajalo, je tudi BFGTech, kjer so za zagotovitev prodaje začeli tržiti "pre-sell" paket, v katerem dejansko še ni grafične kartice. Za predvideno ceno štiristotih dolarjev boste v paketu dobili kup promocijskega materiala, kartice s popusti pri nakupu komponent ter računalniške igrice. Poteza je po mojem mnenju zvita, saj si bodo tako BFGTecherji zagotovili določeno število vnaprej prodanih kartic, je pa res, da kupec založi 400 dolarjev za -- polno slame v žaklju, medtem ko se maček dejansko sprehaja po Santa Clari. Klik!...

1 komentar

Predstavitev GeForceaFX

ZephirTech - O GeForceFX grafičnih karticah je bilo povedanega že mnogo, a tokrat malce daljša predstavitev nVidiine kartice. Na ZephirTech so spisali namreč kar devet strani dolg članek o tem čudu. Njegove osnovne specifikacije so vam verjetno že znane, a vendarle:
  • 500MHz GPU
  • DDR-II RAM na 1GHz
  • 0.13-mikronska tehnologija
  • 125 milijonov tranzistorjev
  • podpora AGP 8x
  • popolna podpora DirectX9 ter Pixel in Vertex Shaders ter
  • 8 cevovodov
Če vas zanima še več ter želite vedeti vse podrobnosti, klik!

1 komentar

GeforceFX 5800 Ultra

3dcenter - Na internetu se je že pojavil test te zverine, ki naj bi ATIjevemu Radeonu 9700 Pro izbila krono iz glave karseda hitro ter učinkovito. No, sedaj se moramo zavedati, da nas nVidia dobesedno bombardira z raznimi promocijskimi ter marketinškimi triki, tako da tega testa ne vzeti kaj preveč resno -- saj je rezultate le-tega izmerilo kar kalifornijsko podjetje samo, ter teste poslalo hardverskim stranem. Če si ga preberete (achtung: nur in deutsch [:D]), boste opazili, da je GeforceFX za precejšnjo mero hitrejši od GF4 Ti4600, kaj več pa ne, saj so ga primerjali samo s to kartico. Najbolj me pa fascinira to, da je v razpredelnici hitrost pomnilnika ter centralne enote predznačena z znakom "~", kar naj bi pomenilo "nekje na približno". Švoh tole [:D]. Pa kakorkoli že: klik!

Hvala boštjanu za povezavo.

14 komentarjev

Sparkle GeforceFX

Digit Life - Proizvajalec GeForce kartic - tajvanski Sparkle - je objavil, da bo ob koncu januarja 2003 začel prodajati GeForceFX, drugače imenovani kot GeForceFX 5800 in 5800 Ultra. Grafični procesor 5800 Ultra različice bo predvidoma tiktakal s 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik delal kar na enem gigahertzu [8-O]. Uporabljal bo seveda tudi DDR-II. Pa cena? Okoli 500 do 600 evrov. Še povezava.



Ostale slike dobite tukaj.

10 komentarjev

Prigode z NV30

več strani - nVidia je v ponedeljek uradno predstavila svojega novega paradnega konja, ki ga je poimenovala GeForceFX. Kot se je izvedelo kasneje, bo dobil pripono 5800, obstajali pa bosta vsaj dve različici: standardna ter ultra. Slednja bo stala nepojemljivih 500 dolarjev, medtem ko bo navadna izjemno "poceni", le 100 dolarjev manj. Bolj zanimiva kot ta dejstva pa je domnevna nepodpora DirectX9 standardu. Kljub hvaljenju nVidiie, da je NV30 stoodstotno združljiv z DirectX9, kaže da temu le ni tako. O tem kaj NV30 podpira, česa ne in ostale podrobnosti preberite tu in tu.

10 komentarjev

VIA kupuje grafični oddelek STM?

DigiTimes - Zanimivost iz VIInih logov. Tam so tudi uradno potrdili, da so se pred časom pogovarjali z večimi proizvajalci grafičnih kartic o nakupu le-teh podjetij. Zaenkrat imena podjetij ostajajo skrivnost, razvedelo se pa je (le kot govorica), da je eno od podjetij na seznamu tajvanskega giganta tudi STM, avtorja slabšega konkurenta Geforceu, Kyra. Po njihovih besedah naj bi VIA bila zadovoljna s podjetjem, ki jim trenutno vzdržuje področje integrirane grafike, S3, a le na področju prenosnikov. Izgleda, da VIA rabi močnejšo grafično konfiguracijo za obvladanje trga maloproračunskih visokointegriranih računalnikov. Poteza se zdi smiselna, saj so delnice STM nizke zaradi relativno slabe prodaje Kyro II kartic. Če se pa S3 ne podviza pri proizvodnji kartic visokih hitrosti - pa postane poteza kar nujna.

7 komentarjev