»

Windows Media Player 11

Slo-Tech - Danes je Microsoft izdal naslednjo verzijo predvajalnika Windows Media Player 11 (WMP11). Za nekatere to še ni čisto pravi izid, saj je trenutno predvajalnik še v beta razvoju. Istočasno je MTV v sodelovanju z Microsoftom ponudil storitev pod imenom Urge, ki pa je trenutno namenjena samo tržišču v Združenih državah.

Novosti WMP11 zajemajo spremenjen vmesnik, lažje upravljanje z glasbo, integracijo z Urge... Več informacij najdete na uradni strani WMP11, kjer si lahko predvajalnik tudi prenesete. Za vprašanja in odgovore pa lahko uporabite že obstoječo temo.

65 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

Windows Media Player 9 Final

Microsoft -

Med 120 novimi funkcijami, ki jih prinaša Windows Media Player 9, bo vsakdo našel kaj zanimivega. Verjemite, ne boste se dolgočasili! Skušali smo sestaviti seznam desetih najboljših novosti, a jih je bilo preveč.

Zato smo zbrali dober ducat novih funkcij predvajalnika Windows Media Player 9

  • Hitro pretakanje
  • Mini predvajalnik
  • Novi zvočni učinki
  • Čakalna vrsta
  • Spremenljiva hitrost predvajanja
  • Pogled informacijskega centra za WMA in MP3 datoteke
  • Urejevalnik oznak za WMA in MP3 datoteke
  • Urejanje z glasbenim avtomatom
  • Samodejno pridobivanje informacij
  • Samodejni seznami predvajanja
  • Zapisovanje na CDje
  • Podpora za Windows Media Audio in Video 9
  • Pet vrst vtičnikov
Datoteka je na voljo na MS download...

26 komentarjev

Microsoft Media Player 9 Series

The Register - Redni užitkarji Windows Update-a ste verjetno zasledili možnost vunpotega (beta) 9. verzije Microsoftovega medijskega predvajalnika, ki je vključen v vsa Okna (v .Net serverjih manjka le ikonica :)). No, program, ki je vsaj zame postal pogojno uporaben v svoji 8. različici, pa v trebušasti devetki prinaša nemalo novih bonbončkov. Klik!

Tako boste oni, ki cenite umotvore današnjih glasbenikov, veseli vgrajenega servisa za nakup glasbe večjih založnikov; izboljšani so predvajalni kodeki, veliko sprememb pa je deležna koda, ki je odgovorna za predvajanje glasbe preko spleta. No, Media Player 9 bo na mojem strežniškem računalu vsekakor zelo uporaben substitut MM Jukeboxu.

Sedaj si grem pa ogledat postavko 'Streaming media server' v seznamu strežnikov tukajle...

10 komentarjev

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji

Kdo bo zamenjal mp3?

Linux Today - Pri Washington postu so naredili okvirno analizo kakovosti formatov komprimiranja glasbe, ki poskušajo parirati zdaj že malce ostarelemu Mp3ju. Z njim so primerjali Mp3Pro, Windows Media Audio in Vorbis. Glede na to, da so stvar testirali izkušeni glasbeniki, so skritizirali kar vse po vrsti. Vorbis naj bi dajal suhe in umetne tone, a dobro menjal glasnost. Boljše od njega se je odrezal mp3pro, ki pa včasih naredi bolj sintetične tone. WMA pa ima probleme z mlačnostjo pri srednjih tonih. Vse tri zamenjave naj bi bile boljše od mp3, a glasbeniki pravijo, da se s komprimiranjem izgubljajo subtilni vplivi glasbe in zato vztrajajo pri tem, da nič ne more nadomestiti CDja (kaj pa vinilke?:)
Škoda je, ker je bila analiza bolj ad-hoc, saj je bila narejena le v 'domačem' okolju, ne pove pa niti pri katerih bitrateih so stvari testirali. Glavni razvijalec Vorbisa je že povedal, da bodo nekateri opaženi problemi odpravljeni z končno izdajo, ki izide ta mesec. (Vorbis je še vedno beta)....

13 komentarjev

Windows XP ne mara MP3...

ActiveWin - MP3, ta slavni priljubljeni format za glasbo, posneto s spleta, in hkrati osovražen s strani glasbene industrije. Microsoft se je bolj na skrivaj kot ne odločil, da bo odvrnil potrošnike od te tehnologije. Microsoft na primer načrtuje omejitev kvalitete glasbe, katero boste lahko posneli kot MP3 datoteko, s pomočjo softvera, vključenega v nov operacijski sistem, Windows XP. Po drugi strani pa bo glasba, posneta v formatu Windows Media Audio, zvenela čisteje in bo potrebovala precej manj prostora na računalniku.
Microsoftove omejitve pomenijo, da bo kvaliteta MP3 omejena na maksimalno 56 kbit na sekundo; to pa velja za tiste MP3 datoteke, ki jih boste posneli z vgrajenim programjem v Windows XP. Kar v obstoječih Microsoftovih operacijskih sistemih do sedaj sploh niste mogli početi, če si niste instalirali kakšnega dodatnega programa. Te omejitve pa ne bodo preprečile, da bi lahko z dodatnimi programi snemali glasbo v MP3 formatu v višji kvaliteti, vendar pa so se nekateri beta...

12 komentarjev