»

Infineon se seli

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs namerava pomnilniški gigant Infineon premestiti sedež svojega podjetja z Nemškega. Glavni razlog naj bi bile previsoke dajatve, ki jih morajo plačevati državi. Zazdaj so ostale v igri Švica, Združene države in jugovzhodna Azija, kjer so davki precej nižji. Njihov CEO poroča, da bo podjetje končalo vsa pogajanja z oblastmi v Nemčiji v roku šestih mesecev, tako da bo podjetje pripravljeno na premestitev sedeža še letos. Podjetje namerava s to potezo privarčevati več milijonov evrov; kaj se bo zgodilo z delovnimi mesti okrog 300 nemških menedžerjev, še ni jasno. Klik!

6 komentarjev

AMD, IBM: Naši bodo še manjši.

Sillicon Strategies - IBM in AMD sta zelo veliki podjetji -- a v primerjavi z Intelom sta (IBM - "cpu" oddelek) zelo majhni, kar jima v navezi z dokaj nekonkurenčnimi izdelki (IBM) oz. še vedno trajajočo problematiko prepoznavnosti ter omejenih proizvodnih zmogljivosti onemogoča boljšo penetracijo trga namiznih procesorjev.

AMD bo kopico svojih inženirjev poslal na delo v IBMove prostore. Načrtovali bodo 65- in 45-nanometrski (0,065 mikronov) proizvodni proces, prvi izdelki pa naj bi trg ugledali leta 2005.

Ob tem se poraja tudi vprašanje posla, ki ga je AMD sklenil preteklo leto s podjetjem UMC. Podrobnosti o tem še niso znane, UMC pa naj bi s partnerskim Infineon Technologies AG že delal na omenjeni tehnologiji. Poroča Sillicon Strategies

1 komentar

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

AMD spreminja načrte

X-Bit Labs - AMD-jeva nova procesorja Athlon 64 in Opteron sta trenutno najbolj pričakovana izdelka na trgu procesorjev. Zakaj, porečete? Ker naj bi bil Athlon 64 prvi 64-bitni procesor namenjen domačim (pisarniškim) uporabnikom, Opteron pa predstavnik nove tehnologije med procesorji za serverje. No, po poročanju X-Bit Labs bo potrebno na ta dva procesorja še nekoliko počakati, saj bosta na voljo šele marca oziroma aprila prihodnje leto. Klik!

2 komentarja

AMD z novimi jedri

Slo-Tech - AMD je končno začel izdelovati procesorje z oznako XP1700+ in 1800+ na novi, 0.13-mikronski izvedenki jedra z imenom Thoroughbred. Pred časom je bila velika dilema, ali bo AMD počasnejše procesorje izdeloval v Thoroughbred A inačici jadra ali pa v Throughbred B verziji.

No, kot navajajo na HardwareConnect bosta zgoraj omenjena modela delovala na Throughbred B jedru, kar naj bi pripomoglo k boljšemu navijajnu. In kako ločiti nove procesorje od starih? Tokrat bo potrebno pogledati serijsko številko odtisnjeno na samem procesorju; stari procesorji imajo oznako AXDA1800DLT3C, novi pa AXDA1800DUT3C. Klik!

7 komentarjev

AMDju le ne kaže tako slabo?

Techconnect - Po poročanju TechConnect je AMD za četrto četrtletje popravil svoja predvidevanja, saj naj bi se njegova prodaja pred popravkom v tem obdobju leta 2002 povečala za dobrih 20 odstotkov. Zaradi povečanega povpraševanja na trgu računalništva in mobilne telefonije (torej povečanje prodaje procesorjev in flash pomnilnika) pa naj bi se AMDjeva prodaja povečala kar za 35 odstotkov in tako dosegla 700 milijonov dolarjev. Klik!

Prav tako dobro naj bi se godilo Intelu, ki je oznanil, da bo na svojih prihajajočih osnovnih ploščah Canterwood in Springdale, ki jih lahko pričakujemo v drugi četrini prihajajočega leta, omogočil naprednejše overclockerske funkcije. Očitno želi Intel poseči tudi na področje, kjer trenutno kraljuje AMD. Prav tako je Intel spremenil svoje načrte glede prihajajočih procesorjev, tako da bo Springdale deloval namesto na predvidenih 667 MHz FSB na kar 800 MHz, kot načrtuje tudi AMD za svoje Hammerje. Klik! Sicer pa nekaj o Intelu piše že nekaj novic spodaj....

3 komentarji