»

RIAA v boju proti hekerjem uspešna

The Register - Da, RIAA (Recording Industry Association of America) je izbojevala novo bitko v boju proti hekerjem, ki so zaradi nestrinjanja z zakoni in avtorskimi pravicami (ter, mimogrede, kvaliteti premosorazmerno ceno) dobesedno navalili na njihovo stran. Rezultat? Njihova stran je še vedno popolnoma imuna na kakršnekoli napade -- je preprosto ni na internetu. [>:D] Klik!

V ozadju dogajanja je že tretja selitev strani v zadnjih mesecih. Od trenutka, ko je gostovanje prevzel vojni veteran, kasneje knjigovodsko podjetje, se zdaj vrača k prvotno gostečemu, UUNet-u. Svetu še vedno ni najbolj jasno, kaj zaboga odgovrni s svojo igro mačke in miši kanijo doseči--.

--Za Microsoftovih legendarnih pet devetic jim je že zmanjkalo časa. Sonce jih bo prehitelo.

4 komentarji

RIAA spletna stran dobila noge.

The Register - Na Registru sem zadnjič zasledil takrat dokaj nezanimivo zgodbico, da naj bi RIAA po vseh hekerskih napadih (koliko jih je že bilo -- 6, 7?) svojo spletno stran v gostovanje dodelila nekemu vojnemu veteranu.

A začuda stran ni dolgo ostala tam -- kaj kmalu se je preselila na spletne strežnike knjigovodskega podjetja Kilday CPAs, PC. Kaj se dogaja oz. kaj želi RIAA s svojo predstavo doseči, ni jasno nikomur (verjetno niti hekerjem), a dejstvo, da izbirajo manjša podjetja, ki se z gostovanjem sploh ne ukvarjajo, bolj kot ne priliva olje na nič kaj pregovorno strokovnost odgovornih. Klik!

Luggage, da si Rincewind ne bo našel nadomestka...

0 komentarjev

Spet ta RIAA

News.com -

Glasbena industrija je v težavah. Predvsem po zaslugah Interneta. Prodaja CD-plošč pada in v letošnjem letu je pričakovan šestodstoten padec prodaje. Glavni krivec pa je, po mnenju RIAA, seveda, online piracy, karkoli si že pod tem predstavljajo. In ker se RIAA ter glasbeni založniki niso pripravljeni odreči mastnim zaslužkom, so zakuhali še eno štorijo.

Tokrat so se spravili kar nad nič hudega sluteče ponudnike internetnih storitev. "Želimo jih narediti bolj odgovorne za za početje svojih uporabnikov," so dejali pri RIAA. Zaradi naraščanja široko-pasovnih povezav je namreč v razmahu tudi internetno piratsvo in RIAA mu je odločena kljubovati. Boj z mlini na veter?

Po njihovem prepričanju se še vedno največja izmenjava rožic dogaja na različnih temačnih straneh, medtem ko se ISP-ji branijo z izjavami, da jim 30-60% prometa naredijo razni P2P programi, ki jih, tehnično pravijo, ne morejo blokirati. RIAA je celo odločena poizkusiti z zadnjim sredstvom. ISP-ji naj bi uporabnikom...

13 komentarjev

RIAA, hčerka ti -- nezaželena?

Vnunet - Zanimiva so pota odgovornih ki menijo, da njihova organizacija na vsak način potrebuje tudi spletno predstavitev, vendar pristojni za informatiko niso med ravno najbolj izkušenimi.

Prejšnji teden se je namreč že šestič v zadnjem polletju dogodil incident -- vdrtje in iznakaženje RIIne spletne strani. Tokrat se je na internetu pojavila povezava do skripte za vpisovanje izjav za tisk na omenjeno stran. Slave željna mladina je to seveda izkoristila in čez noč se je glasbena industrija podala še na mnoga področja, med drugim so prodajali mlekarske izdelke (sir!).

Vsemu navkljub pa je zanimiva izjava njihovega predstavnika, češ da naj bi bila težava rešena veliko hitreje, če ne bi bili prazniki... Anekdota? Slo-Techov admin se je neke noči ob 2h zjutraj vsedel v avto ter odpeljal resetirat strežnik.

Za pripombe in želje pišite administratorju spletišča: britni@riki.martin

3 komentarji

RIAA, dežela statistikov

The Register - Računovodska podjetja bi vsekakor z veseljem zaposlila one, ki v zvezi RIAA delujejo kot statistiki ter dajejo izjave za javnost.

RIAA namreč nenehno joka: ljudstvo si samo peče cd plošče, namesto da bi jih kupilo ter podpiralo (ahem, Rikija in Britni) umetnike. V zadnjem letu je kvota prodanih ploščkov menda upadla za celih 10 % -- George Zieman pa je opravil raziskavo, v kateri je ugotovil, da so založbe samo v zadnjem letu zmanjšale število izdanih enot za kar 25 %! Skratka, opozarja na iluzijo, katero ustvarjajo založniki malodane umetno. Klik!

9 komentarjev

RIAA: Ojej.

The Register - Obiskovalci neuradne slo-tech irc klepetalnice morda vedo, kaj pomeni moj vzdihljaj "Ojej.". Kakorkoli pač, RIAA ter njen spletni mojster si zaslužita dvakratni "Ojej." (torej "Ojej, ojej.").

Dovolj erotičnega vzdihovanja, na tej strani je obrazložen 'princip' vdora na spletne strani RIAA. Žalostno :).

Morda pa omemba dela pri RIAA-i le ni primerna postavka pri referencah v CV?

0 komentarjev

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev

RIAA, hčerka ti edinstvena!

The Register - Marsikdo ne mara vsesplošnega piratiziranja glasbe in drugovrstnih avtorsko zaščitenih vsebin po spletu; še več pa nas je onih, ki nam želje RIAA po pravici hekanja (krekanja?) v računala nelegalnih imetnikov glasbe in podobnega ter nje uničevanje takisto ni ravno všeč.

Dragi bralec, dobro se primi za svoj naslonjač, vrtiljak ali pručko. Manjši ameriški ISP, Information Wave Technologies, je namreč svojim uporabnikom preprečil dostop (beri: blokiral) do spletne strani RIAA. Prav tako kanijo omrežje Gnutella zasuti z lažnimi 'hit' komadi ter slediti morebitnim njenim agentom, vohljajočim/vdirajočim po uporabniških mašinah ter jim preprečil dostop do svojega omrežja. Vprašanje pa je, kako bo s tem, ko in če pride do pravnomočnosti predlaganega 'riaa' zakona. Klik!

5 komentarjev

Ko publika vrne udarec

Slashdot - Še pomnite, ko so pri RIAA najavili, da bodo DOS-ali uporabnike, ki imajo nelegalno skopirano glasbo? Nekomu so se močno zamerili in jim je vrnil udarec. Domača stran RIAA, kjer je že vse po starem, večino dneva ni bila na voljo. Kakor pravi stari rek: "Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade". [8-)] Pa več sreče pri odnosu z javnostjo, RIAA.

6 komentarjev