»

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

Narobe skuter

Slo-Tech - Na današnji dan se je poleg male slovenske Vege (jok!) na svetu pojavilo še nekaj bolj zanimivega. Če je slučajno kdo kaj spremljal - zadeva se je sprva imenovala IT, potem pa Ginger. Na Time-u so objavili kako zadeva izgleda.
Na kratko je pa stvar taka: Vzemite scooter, in njegovi dve kolesi postavite vzporedno. In potem seveda padeš na nos ali pa na rit - kajne? Pa ne gre, ker ima stroj vgrajene senzorje, ki zelo hitro reagirajo in te ustavijo, tako da niti s precejšnjim talentom ne moreš nikamor pasti. Poleg tega se senzorji zagotovo uporabijo tudi za hranjenje energije iz zaviranja (kinetični buffer). Kako deluje pogon - ne vem. Ker članek navaja "Not only does it have no brakes, it also has no engine, no throttle, no gearshift and no steering wheel". Težko verjamem. Krmili se ga z nagibanjem in vrtenjem krmila. Menda je narejeno redundančno, tako da lahko kaj odpove, pa bo še vedno delalo.

Specifikacije:
hitrost: 8km/h .. 27km/h (odvisno od nastavitev)
doseg: 27km (ravnina -...

6 komentarjev

1.2GHz Celeron

več strani - V 4/4 leta namerava Intel izdati dotični procesor v 0.13 mikronski tehnologiji. Glede na to, da verjetno letos ne bomo videli Duron procesorjev pri tej frekvenci, bo Intel dobil zopet prednost v tej kategoriji. Sicer so AMD procesorji hitrejši pri isti frekvenci, vendar pa je AMD šele v kratkem prešel iz 0.18 mikronske na 0.13 mikronsko tehniko izdelave. S pomočjo 1.2GHz Celerona in mobilnega Tualatina bo tako Intel poskušal izriniti AMDja iz low-price ter mobilnega tržišča. Prav tako pa Intel napada Athlon procesorje z drastičnimi znižanji P4 procesorjev. Ali mu bo uspelo?

6 komentarjev

Intel Pentium 4 se bodo izrazito pocenili.

Hartware.net - V času, ko govorimo o nenehnem zniževanju cen procesorjev, se naj bi 28. 8. zgodilo še eno veliko znižanje P4 procesorjev. Izgleda, da je začel Intel z svojo politiko nadomeščanja P3 procesorjev s P4. Tako naj bi se P4 1,8 GHz pocenil za celih 55% in naj bi stal v masovni prodaji samo $256. Oktobra pa naj bi stal isti procesor le še $225. Celotne tabele si lahko ogledate tukaj . Kot lahko vidite, naj bi v zadnji četrtini leta dočakali 2,2 GHz P4 procesor in celo 1,2 GHz Celeron procesor. Glede na predvidena ekstremna znižanja P4 procesorjev bi bilo dobro, če bi se pocenile tudi osnovne plošče zanje. Zagotovo pa se bo boj zniževanja še nadaljeval.

11 komentarjev

Thunderbird 1.4GHz

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo njegov nov, 1.4GHz Thunderbird, izšel še v tej četrtini leta (Q2). Do tega je verjetno prišlo, ker AMD tekmuje z Intel-om, ta pa je drastično spustil cene svojih P4 procesorjev. S tem znižanjem v ceni je Intel začel konkurirati AMD-ju v visokem srednjem razredu. AMD je zato pohitel z izdajo novega procesorja.
Ob tem je AMD še objavil, da bodo vse Athlon procesorje izdelovali izključno v Dresdenu, Nemčija. Če se še spomnite, je Dresdenska tovarna boljša od Austinske, ZDA, ker imajo v Dresdenski boljši postopek izdelave. Uporabljajo namerč bakrene povezovalnike in ne, kot v Austinski tovarni, aluminijaste. O odločitvi, kje bodo proizvajali Duron-e, ni bilo zaslediti ničesar. Nazadnje je AMD še trdil, da bodo Duron-e izdelovali le v Austinu (), ampak sedaj se je očitno že malo omehčal. Na vprašanje o kraju proizvodnje Duron-ov je namreč odgovoril s pomenljivim molkom. ...

5 komentarjev

P4 ohišja

Digit Life - Z razširitvijo P4 procesorjev so se zganili tudi proizvajalci ohišij in začeli ponujati rešitve, ki so sposobne sprejeti novega Intelovega favorita. Kot veste, so P4 plošče drugačne od navadnih ATX in zahtevajo posebna ohišja. No, na Digit Life si lahko ogledate nekaj bolj zanimivih modelov. Nekaj jih je prav zanimivih, recimo Enlightove ponudbe (ta zadeva z dvemi luknjami od spredaj), pa tudi PalAlto ne izgleda slabo...

4 komentarji