»

Nova anketa!

Slo-Tech -
Moje srce pripada taboru:
nVidia 40%
(987)
Ati 39%
(961)
3Dfx 11%
(280)
šiš-tehnolodžies 5%
(119)
Matrox 2%
(53)
Kyro 1%
(25)
S3 1%
(21)
Sis 1%
(15)
Trident 0%
(12)
Skupaj glasov: 2473


Nova anketa ima višji - kozmični - pomen.
Če vaše nastavitve ni med naštetimi, izberite najbližjo. Šiš x kebap pa je ločljivost za neznalce.

18 komentarjev

Popularizacija modificiranja

Pretikalca

vir: Tweak Town
Tweak Town - Če bi pred dvema letoma kdo na forumu napisal, da bo modificiranje računalnikov postalo prava mala tržna niša, bi se mu najbrž večina smejala. No, danes lahko tudi v večini slovenskih računalniških trgovin ugledamo prozorne ventilatorje, vodne bloke, hladne katodne cevčice, in podobno. Tudi Tweaktownovci so spisali članek na to temo, saj so opisali izdelke, ki jih ponuja podjetje Sunbeam. Podjetje, kot boste izvedeli v članku, ponuja 5.25-palčno enoto za nadzor vrtenja ventilatorjev (idejo so seveda pobrali od nas [;)]), hladnokatodne ventilatorje ter neonke vseh barv mavrice. Eh ja, modificiranje na domu je še vedno zakon......

3 komentarji

Zastonj Hlajenje Athlonov

ZDNet - Na Zdnet poročajo, kako z modificiranjem registra čipovja programsko ohladiti Athlone, podobno kot to dela Waterfall in njemu slični programi, le da v tem primeru ni le-teh (povečini motečih) programov. Navajajo, da so AthlonaXP 2200+ ohladili za 44%, iz 55 kar na 38 stopinj Celzija, kar je ogromno, če pomislimo, da za to ne porabimo niti tolarja. Seveda pa omenjena metoda procesor hladi samo pri mirovanju. Vsekakor ogleda vredno, četudi v nemščini: Klik!

14 komentarjev

Povezava dveh napajalnikov

Moddin'.Net - Se vam doma kje v kakšnem zaprašenem kotu valja kak star napajalnik, vi bi pa radi imeli več moči v ohišju? Zelo preprosta zadeva je vezava dveh napajalnikov skupaj, tako da dobimo iz njiju moč obeh skupaj. Sam sem le-to modifikacijo izvedel (po Slo-Techovih navodilih) in tako sedaj moje komponente uživajo pri 450W moči. Mislim, da je bo to dovolj še za dolgo časa. No, na Moddin'.net pa so si ogledali malce bolj industirjsko možnost za isti trik. Splača se sigurno, sami pa se odločite, katero možnost boste izbrali (sam navijam za "slovensko" rešitev, saj je cenejša in lažje dostopna).

3 komentarji