»

Konec Barracud IV in V

X-Bit Labs - Diskovni gigant Seagate je včeraj poslal obvestilo vsem distributerjem njihovih trdih diskov, da nameravajo končati s proizvodnjo Seagate Barracud IV ter V ATA. S proizvodnjo bodo končali predvidoma 14. februarja. Nasledili jih bodo diski treh družin in sicer: Barracuda 7200.7 Plus, Barracuda 7200.7 inBarracuda 5400.1, ki so bili predstavljeni že lanskega decembra. Klik!

2 komentarja

Seagateov mejnik

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je podjetje Seagate doseglo pomemben mejnik pri prodaji svojih izdelkov. Iz svojih tovarn so odposlali že 30-milijonti trdi disk serije Cheetah, kateri so trenutno uporabljani predvsem v visokozmogljivih strežnikih. Že omenjeni diski se vrtijo z 10.000 ali 15.000 rpm, na voljo pa so v kapacitetah med 18 in 147 GB. Z visoko zanesljivostjo, velikimi kapacitetami, visko hitrostjo ter ter nizkim MTBF so diski idealni za zahtevna okolja, kjer je zahtevano neprekinjeno delovanje brez izpadov. Novica!

1 komentar

Seagate U7 je Barracuda V?

X-Bit Labs -

Ruska navijaška stran X-Bit Labs se je ponovno izkazala. Tokrat se jim je posrečilo dokopati do novega Seagateovega trdega diska, ki sploh še ni bil uradno predstavljen, pa tudi na njihovi uradni strani o njem še ni podatkov. Disk se imenuje Seagate U7 60GB.

Označen kot model ST360012A, s firmwareom različice 3.30 ter 5400rpm izgleda disk kot Barracuda V. Še več, za nameček so testi hitrosti branja in pisanje pokazali identične rezultati kot pri Barracudah V. Se je torej Seagate odločil ponuditi Barracude po nižji ceni z malenkost slabšimi karteristikami kar pod novim imenom? Odgovor, ki so ga prejeli od uradne tehnične podpore to sicer zanika, a dejstva ostajajo zanimiva. Sicer pa so nam tako ali tako obljubili test. Čakamo!

0 komentarjev

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

Serial ATA diskovje

PC World - Nekaj novih stvari o tem prihajajočem standardu. Seagate je izdelal prototipni SerialATA disk s hitrostjo prenosa podatkov 150 MBps, toda s potencialom, da bo nekoč deloval pri kar 600 MBps. Disk namesto 5V za delovanje potrebuje 3V in je s kontorlerjem povezan z 0,25 inčnim kablom namesto s standardnim 2 inčnim, kar bo razveselilo vse overklokerje. Prav tako disku ni potrebno določiti ali je šefe ali suženj (master/slave).

Seagate napoveduje prve SerialATA diske že jeseni, Maxtor in Western Digital pa mu bosta sledila konec leta, ko bo VIA že začela vdelovati podporo v njene čipsete. Prav tako bodo večje tudi kapacitete. Seagateova Barracuda ATA V bo, kot že vemo, držala 120GB podatkov. Western Digitalov novi Caviar (zanimivo ime) pa naj bi dosegel kar 200GB. Tukaj.

3 komentarji

Seagate Barracuda ATA V 7200

Seagate - Seagate je prikazal demonstracijo že popolnoma delujočega novega orjaka - trdega diska Barracuda V (ATA). Zadevo so prikazali na PC Expo/TechXNY in sicer na prototipni Intelovi matični plošči.

7200 obratov se morda ne sliši tako silno veliko, toda če vam povem podatek, da bo ena plošča trdega diska nosila kar do 60 gigabajtov, se vse skupaj sliši drugače. Odgovorni pri Seagateu obljubljajo nove diske jeseni. Klik!.

0 komentarjev

Seagate prvi s SerialATA diski?

PC World - Glede na to, da Seagate že kar nekaj časa prikazuje svoje Serial ATA diske, ki delujejo v navezi z Intelovimi prototipnimi ploščami, utegne biti eden izmed prvih proizvajalcev, ki bo ponudil diske s tem vmesnikom že to jesen. To bodo predelani diski Barracuda ATA V, ki bodo obenem tudi eni izmed prvih, ki bodo vsebovali 60 GB plošče. Diski bodo opremljeni z drugačnim veznim čipovjem in večjim predpomnilnikom, ki bo lahko velik tudi 8 MB. Obenem Seagate navaja, da se novi diski kljub novemu vmesniku ne bodo cenovno preveč razlikovali od tistih z vmesnikom ATA/100. Ker pa za diske Serial ATA jeseni še ne bodo mogli poskrbeti procesorski nabori, pa bo Seagate poleg novih diskov prilagajal tudi ustrezne krmilnike. Serial ATA Barracude bodo najprej na voljo v 80 in 120 GB izvedenkah.
Obširnejšo podporo standardu Serial ATA pa lahko pričakujemo v letu 2003.

4 komentarji