»

Ekstremno navijanje s Prometeio

Extreme Overclocking - Za navijanje je poleg dobre strojne opreme pomembno tudi hlajenje, brez katerega se lahko poslovimo od večjih podvigov. Eden izmed najboljših načinov hlajenja vašega mlinčka je kompresorsko hlajenje, kot ga uporabljata sistema Vapochill in Prometeia. Slednji je bil uporabljen tudi pri navijanju P4, ki je pred posegom tiktakal pri 2400 MHz. Prišli so kar do štirih gigaherzov, medtem ko je računalnik stabilno deloval le pri 3800 MHz.

3 komentarji

Prometeia Mach 2

Tom's Hardware - Verjetno se vas veliko spominja hlajenja za procesorje imenovanega Prometeia, s pomočjo katerega lahko zelo dobro navijemo naše procesorje. Tokrat so na Tom's Hardware preizkusili novi, izboljšani model - Mach 2. Seveda pa nameščanje takega hladilnega sistema ni preprosto. Ob inštalaciji sistema so poskusili iz procesorja iztisniti tudi zadnje megahertze in poiskati skrite potenciale. Procesor Pentium 4 3 GHz so navili na kar 4,17 GHz. Pri tej frekvenci pa je srce računalnika še vedno delovalo pri ekstremno nizki temperaturi - okoli -49 stopinj celzija. Klik!

2 komentarja

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

Pentium 4 na 3.3 GHz

HotHardware - Pentiumi 4 so znani kot dobro overclockabilni procesorji, toda ... Bi verjeli, da lahko Pentiuma 4 spravite na 3,3 GHz? Če porečete ne, poglejte na to stran, kjer so s projektom Vapochill uspeli naviti Pentiuma 4 do onemoglosti, saj so dosegali temperature do -20°C. Vsekakor, zanimivo branje, klik!



Zahvala za to novico pa gre tudi x-biteu, ki me je nanjo prijazno opozoril. [;)]

3 komentarji

Hlajenje za vroče poletne dni

System Cooling - Hlajenje računalnika se je iz popolnoma nepomembne stvari v času, ko navijanje računalniških komponent še ni bilo tako zelo popularno tekom navijalske revolucije spremenilo v pravo malo znanost. Vendar pa ali je ukvarjanje s to dejavnostjo res namenjeno le izbrancem? Odličen članek, ki so ga spisali na Systemcooling dokazuje da ne. Članek je v osnovi namenjen manj podučenim in se zares obširno razpiše na temo hlajenja. Je sicer dokaj dolg, vendar sem prepričan, da tistih, ki jih te stvari zanimajo ne bo dolgočasil. Priporočam.

0 komentarjev