»

Antec predstavil miniITX Skeleton ohišje

Expreview.com - Antecov Skeleton, ohišje, za katerega so oblikovalci dobili navdih v, pri navijalcih zelo popularnih, bench mizicah, kljub težavam z montažo nekaterih procesorskih hladilnikov dosega zavidljiv prodajni uspeh. Zato se je Antec odločil razširiti linijo z manjšim, miniITX ohišjem. Jasno tudi tokrat nad matično ploščo najdemo, sicer manjši, 150 mm ventilator, ki bo poskrbel, da procesorju Atom ne bo prevroče, na matično ploščo z razširitveno režo pa bo mogoče vgraditi kartico polovične višine. Mini Skeleton-90 pride opremljen z 90 W napajalcem, poleg velikega, 150 mm ventilatorja pa spodnji oddelek, ki je namenjen podatkovnim nosilcem, hladi 70 mm ventilator. V...

18 komentarjev

Osvetljeni molexi

Metku.net - V današnjih časih, ko skoraj ni več računalnika brez pleksi stekla in modro neonko, so na Metku Mods pripravili eno izmed najbolj inovativnih modifikacij v zadnjem času. Vzeli so en uporček, 3 mm modro LED diodo in moški molex konektor, ter z malo spajkanja naredili zelo lepo modifikacijo - molex konektor je namreč obdala modra svetloba, ki je pri modificiranju postala že kar zvezda stalnica.

4 komentarji

Ime na sprednji strani ohišja

Twisted Mods - Zanimiva modifikacija se je pojavila na Twisted Mods. Fantje so se odločili, da malce poživijo in dodajo osebno noto sprednji starni računala. Vzeli so navadno plastično tablico, s kakršno prekrijemo prazna 5,25" mesta na ohišju, vanj vrezali ime, na zadnjo stran pritrdili še svetlobni difuzor in hladno katodo ter zadevo pritrdili v ohišje.

Morem rečt, da je stvar izpadla precej dobro - z modro osvetlitvijo pač ne moreš zgrešit[:D]. Celoten članek, če se bo komu zahotelo, da bi z sprednje strani ohišja hladno sijalo njegovo ime, najdete tukaj.

2 komentarja

Okrogli kabli in hladne katode

Slo-Tech - Ko odpremo ohišje računala, takoj opazimo tiste velike ploščate 80 ozirima pa 40-žilne kable, ki povezujejo matično ploščo s trdim diskom, CD enotami,... Če vam je pomemben pretok zraka, si lahko kupite okrogle kable, katere so si skupaj s hladnimi katodami ogledali na Furious Tech. Članek je zelo kratek, a obsega zadovoljivo število fotografij. Klik!

Če vam je pa škoda teh nekaj tisočakov za urejeno kablovje, si to lahko naredite sami.

6 komentarjev

Poslikava okenca

Twisted Mods - Kako narediti nekaj podobnega tej lepi stvari?Preprosto. Vse kar potrebujete je slikica, ki vam je všeč, nekaj papirja, tiskalnik ter nekaj denarja, da boste lahko šli v fotokopirnico in tam plačali račun. In kako z vsem tem pridete do tako lepe poslikave pleksi okna? Twisted Mods.

0 komentarjev

"Joža, kak ga boš pa neso?"

Twisted Mods - Ja, če pogosto obiskujete LAN razstreljevanke, morate vašo kištico velikokrat prenašati, kar zna biti pri težjih in večjih ohišjih problem, izguba oprijema na stopnicah pa zna imeti katastrofalne posledice. Pri Twisted Mods so za nas zgrabili za "HeavyDuty Pro Case Handles" (Težko kategorne profesionalne ročice za ohišja). V primeru, da je vaša kištica oblikovana v že omenjen "HeavyDuty" stilu, bodo ročke odličen dodatek - tako moden, kot tudi praktičen. Odnesi me!

1 komentar

Modifikacija mrežne kartice

Virtual Hideout - Mrežne kartice imajo na zadnji strani LED diodice, ki kažejo pri kakšni hitorsti smo priključeni, če prenašamo podatke in podobno. Kako nam to pomaga, če pa so diodice na zadnji strani računalnika. Bomo lezli pod mizo, da bomo videli, če lučka sveti? Ne bi?
Za take, ki imajo radi veliko lučk na sprednji strani računalnika so na Virtual Hideoutu napisali članek, kako te kontorlne lučke speljati do sprednjega dela ohišja in jih tam namestiti. Klik! Še slika: ...

5 komentarjev

Sistemski hladilnik 3 v 1

Mikhailtech - Hehe, zanimiva pripravica, ni kaj. Naj vam jo opišem. To je hladilnik za celotno ohišje in se ga lahko namesti v prosto 5,25 ali 3,5 mesto na sprednji strani ohišja, prav tako pa tudi na zadnjo stran, kot recimo zvočno kartico. Rezultati v 5,25 mestu in na mestu kartice so bili kar dobri, zrak v ohišju se je namreč pri idlanju shladil na sobno temperaturo, pri polni obremenitvi pa je bil 4 stopinje toplejši. V 3,5 mestu se je odrezal slabo. Temperatura pri idlanju je bila za 2 stopinje višja od sobnega zraka, pri polni obremenitvi pa je bila le eno stopinjo nižja kakor brez uporabe tega hladilnika. No če vas to zanima si lahko test ogledate tukaj. V sloveniji mislim da se točno take napravice ne dobi, se pa dobi podobne reči, za podobno ceno (4 tisoč SITov).

0 komentarjev