»

Plextor PX-504A DVD+R/RW

Sezam, odpri se!

vir: Mikhailtech
Mikhailtech - Podjetje Plextor je na trgu zelo uveljavljeno ime. Plextor je že kar dolgo tega začel izdelovati DVD pogone in zapisovalnike za te medije. Tokrat so stestirali v naslovu omenjen model na Mikhail Tech. DVD zapisovalnik se obnese odlično, saj pri 4x hitrosti zapiše poln DVD s 4,3 GB podatkov v okoli 14 minutah. Enoto so po končanem testiranju zelo pohvalili zaradi odlične kvalitete in hitrosti, naj pa še omenim, da je izdelek drag tako kot vsi Plextorjevi produkti. Klik!

4 komentarji

Najhitrejši CD zapisovalnik

Tweak Town - Zapisovanje CD medijev v vsakem domu je dandanašnje dni že nekaj povsem vsakdanjega in malo je ljudi, ki si še ne lastijo pekača oziroma CD zapisovalnika. V naslovu omenjeni naziv se trenutno drži novega LiteOnovega tlačkomata™.

Prednost pred ostalimi ni velika, saj so sposobnosti zapisovalnika lepih 52x/24x/52x, medtem ko so na drugem mestu zapisovalniki z "le" 48x/24x/48x. O "najhitrejšem" pekaču so spisali kar obsežen test na TweakTown-u. Če vam je dolga peka CDjev mukotrpna si ga le oglejte in morda celo kupite.

5 komentarjev

Kupovanje prenosnika

Mikhailtech - Kupovanje prenosnika ni ravno vsakdanje opravilo, in večina ljudi, ki se zanj odloči, porabi vsaj kakšen mesec za primerjavo, preden se odloči za nakup. Vem tudi iz lastnih izkušenj, samo da se je moj mesec zavlekel v skoraj leto.

Ker se tudi na našem forumu pojavi vsake toliko prošnja za pomoč pri nakupu prenosnika, in glede na to, da na spletu ni ravno obilice testov in primerjav, je tale članek na MikhailTechu zelo dobrodošel. Je ažuren, ne preveč obsežen, razloži vse aspekte nakupa, poleg tega pa ne pokaže s prstom na samo en model. Zelo pohvalno in vredno branja. Če ne drugače, vsaj za primerjavo, koliko je namizni računalnik cenejši.

1 komentar

Tihi napajalniki

Mikhailtech - Zanimiv test sem zasledil na tej strani, saj so pri MikhailTechu pod drobnogled vzeli tri modele Seasonicovih napajalnikov - 300, 350 in 400 vatni model. Podjetje je tako meni kot opisovalcu neznano, po testu sodeč pa vedo, kako narediti kakovosten napajalnik. Njihova posebnost je namreč v tem, da so narejeni iz izjemno kakovostnih komponent, kar jim omogoča, da delujejo brez težav na višjih temperaturah, kot bi jih bili vajeni prenašati v napajalnikih. Hkrati s tem je v napajalnik vgrajen tudi sistem, ki nadzoruje vrtenje ventilatorja. Rezultat? Domala neslišen napajalnik, saj med navadnim delom ne potrebuje prisilnega hlajenja, ampak se zadovoljuje z navadno konvekcijo zraka. Izdelek je zagotovo zanimiv, zato branje testa priporočam.

0 komentarjev

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev