»

GF104 pripravljen na izdelavo

Bomo po 6600 GT in 8800 GT dobili še eno zmogljivo in poceni grafično kartico?

vir: VR - Zone
VR - Zone - nVidiin čip, ki bo pokrival srednji del grafičnega trga, GF104, naj bi bil po poročanju Fudzille že na robu izdelave, saj je dosegel t.i. fazo tape-outa, ko je dizajn samega čipa dokončan, maske za fotolitografijo pa poslane v izdelavo. GF104 naj bi namesto linije GTX predstavljal linijo GTS 400, ki bo najverjetneje konkurirala ATI-jevi seriji 5700, medtem ko naj bi bil najhitrejši čip konkurenca celo Radeonu HD 5830.

Za slednjega se špekulira, da bo imel 256 stream procesorjev (GTX 480 jih ima 480, GTX 470 448, GTX 460 bi jih lahko imel 416?) ter 256 bitov široko pomnilniško vodilo. GF104 naj bi pokrival 3 kartice, GTS 450 (nad $200), GTS 440 (pod $200) ter GTS 430, katerega cena naj bi se gibala okrog $150. Za cenejše...

13 komentarjev

Nakupovalni vodič: Trdi diski in pomnilnik

AnandTech - Kljub dejstvu, da se je te dni začela šola, in -- predvidevam -- da boste veliko manj časa namenili računalniku, so se fantje na Anand Techu vseeno potrudili in spisali zanimiv nakupovalni vodič za vse tiste, ki bodo našli dovolj časa (in denarja) za nakup novih komponent.

Tokrat so se posvetili pomnilniku, ki nas vedno znova preseneča z visokimi prepustnostmi, in trdim diskom. Ako imate kaj preveč časa, si lahko razširite obzorje z aktualnimi komponentami na trgu. Klik!

0 komentarjev

Nakupovalni vodič 2. del

Tom's Hardware - Božič se približuje in malčkom so se že zasvetile oči, ko so zagledali kup daril v bližnji trgovini. Tudi med Slo-Tehcerji vlada tako vzdušje in da bi nam pomagali, so na Tom's Hardware spisali drugi del nakupovalnega vodiča. Tokrat je namenjen predvsem stvarem kot so tipkovnice, mišaki, programi, igre, dodatki... Če ste prešerne volje in bi radi vašemu najbližjemu (računalu seveda) podarili nekaj koristnega si članek le oglejte.

0 komentarjev

Nakupovalni vodič

Tom's Hardware - Kljub temu, da snega še ni in da Rudolph, Blitzer, Dancer in ostali jeleni še veselo spančkajo v Božičkovem hlevu, se je božična nakupovalna sezona že začela. Pri Tom's Hardware so za vse, ki jih je zgrabila mrzlica, pripravili božični nakupovalni vodič. Če ste za sedaj še brez idej, boste po branju zagotovo sestavili večstranski seznam želja, zaradi katerega bodo starši (ups, Božiček!) prekoračili limit. Tudi če ničesar ne pričakujete, je članek dober pregled trenutno najbolj zanimivih in uporabnih stvari, ki si jih lahko hardverska dušica poželi. Jingle Bells, Jingle Bells, zvončki pojejo...


Kaj, a nisem bil dovolj pliden?[:'(]

3 komentarji

Radeoni z 256 MB pomnilnika?

X-Bit Labs - Še pred kratkim smo se spraševali, kaj nam bo prineslo povečanje količine pomnilnika na grafičnih karticah s 64 na 128 megabajtov. No, proizvajalci se očitno bijejo predvsem bolj za višje cifre, kot dejanske zmogljivosti, saj Xelo in Tyan že napovedujeta svoje Radeone 9700 z kar 256 megazlogi™ RAMa, kjub temu, da trenutni Radeonov PCB dovoljuje največ 128 MB. Kaj bo še dodatnih 128 MB RAMa doprineslo k zmogljivostim, mi sicer ni jasno, bo pa to dobra vaba za bogate kupce, ki so jim pomembne zgolj številke. Klik!

7 komentarjev

Izbira komponent za novi računalnik

Guru 3D - Velika večina tukaj vas točno ve, koliko živcev se da izgubiti ob kupovanju novega računalnika (razen če kupujete Aptivo... pri njej vas izguba živcev čaka PO nakupu ), še posebej če osebek ni ravno na tekočem z dogajanjem na sceni. No, pri takih težavah so v veliko pomoč razni nakupovalni vodiči. Enega si lahko ogledate na Guru3D in moram priznati, da je kar soliden, saj ponuja nasvete za sestavo računalnikov v treh cenovnih razredih. Vseeno pa morate vedeti, da Ameriški Low-End sistem pri nas velja za že kar zelo spodobno mašino .

0 komentarjev