»

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

Gigabayte MAYA II

Tweak Town - Gigabayte ni le eden izmed boljših proizvajalcev matičnih plošč temveč tudi izvrsten izdelovalec grafikulj. Eden izmed njhihovih največjih uspehov je bila MAYA II Radeon 9700 pro. Na Tweak Town-u, pa so izmučili novejšo, a slabotnejšo MAYA II Radeon 9500. Prav tako kot njena močnejša sestrica ima tudi ta Ninca (ups, Maya -- alien-w) velik zlat hladilnik, ki dokaj dobro hladi grafični procesor. Seveda pa tako kot vsi Radeoni tudi ta deluje v AGP 8x načinu, ki ga najdemo na vseh najnovejših grafičnih karticah in matičnih ploščah. V testih ni bila konkurenčna 9700 pro, a je gladko obračunala z Gf4 Ti 4200. Kič?

3 komentarji

Radeon 9500 v Radeon 9700

X-Bit Labs - Kot najbrž veste, imajo Radeoni 9500 in 9700 enak čip. Razlika med njimi pa je v širini vodila (R9700 ima 256 bitno, R9500 pa 128 bitno) in v številu cevovodov (osem pri R9700 in štiri pri R9500).

Sedaj pa pride na vrsto zanimiv del: Radeona 9500 z 128 MB RAMa se da z malo modifikacijo (zamenjava enega uporčka) in zamenjavo BIOS-a spremeniti v Radeona 9700! Tako je, obstaja način, da oživimo izklopljene štiri cevovode, 128 MB verzija Radeona 9500 pa ima tudi vso pasovno širino (256 bitov) močnejše verzije.

Na koncu pa samo še prilepim povezavo do članka na x-bit labs, kjer si lahko preberete, kaj je potrebno narediti, da iz šibkejšega (in cenejšega) Radeona 9500 dobite Radeona 9700. Pa veselo modificiranje, a previdno -- nihče vam ne bo povrnil škode, če modifikacija ne uspe, vam pa ostane nedelujoča kartica ...

38 komentarjev

Radeon 9500 Pro

HardOCP - Sicer smo pred kratkim na Slo-Techu že imeli test grafičnih kartic, za katerega se je naš bwana Sergio pošteno namučil ([:P]), a vendarle ... Na [H]ardOCP so včeraj stestirali ATI-jevega najnovejšega Radeona, različico 9500 Pro. Različica Pro se od svojega ne-Pro bratca razlikuje samo po številu cevovodov (štiri proti osem), medtem ko je njun takt enak. V kolikor vas mika nova grafična kartica, klik!

3 komentarji

Radeon 350 in Radeon 400

The inquirer - Vsi dobro vemo, da odkar je nVidia predstavila GPU pod kodnim imenom NV30, kanadsko podjetje ATI ne spi, temveč pripravja tekmeca, ki se skriva pod kodnim imenom R350. V sodelovanju s tem čipom bo uporabljen tako pomnilnik DDR-II, kot tudi na Radeonu 9700 (R300). Da pa ATI tehnologijo razvija še naprej, kaže še novejši Radeon pod kodnim imenom R400, ki naj bi ugledal luč sveta junija ali julija prihodnje leto; najverjetneje bo sparjen z novim grafičnim pomnilnikom GDER-3. Očitno nova resna grožnja nVidii? Bolj podrobno si lahko preberete na The inquirerju.

Še opozorilo: "Zgoraj navedeni podatki niso uradni." Več se bo izvedelo januarja. Tisti, ki si boste člančič prebrali, pa bodite pozorni na datum v 3. podnaslovu [:D] .

6 komentarjev

Radeon 9500

Tom's Hardware - Napredek grafičnih kartic je v zadnjem času gromozanski. V roku enega leta smo videli vse od "ubogega" GeForca 2 pa do kralja današnjih grafičnih prikazovalnikov - ATI Radeona 9700 Pro (kateremu bo krona kmalu spet odvzeta z novimi izdelki). ATI je pred kratkim na trg poslal še kartico srednjega cenovnega razreda - Radeona 9500 Pro - in prav o njem so govorili na Tomovi trdnini. Ima zelo podobne lastnost konkurenčnemu GeForce4 Ti4200 in tako so bili rezultati med karticama skoraj izenačeni, a ATIjevka je vseeno imela rahlo prednost. Klik!

2 komentarja

Gigabyte MAYA (Radeon 9500)

Gigabyte - Ravno včeraj smo na naši strani pisali o grafičnih karticah podjetja Gigabayte. No, tudi tokrat je kartica ena iz serije MAYA, le da je nekakšna zlata sredina ATIjevih čipov. Jasno, govora je o MAYA 9500 (Radeon 9500 čip). Ta kartica je najmlajša v svoji družini, a vseeno ni najšibkejša. Na žalost še ni bila testirana, temveč le predstavljena na uradni strani podjetja Gigabayte, test pa lahko pričakujemo že v roku nekaj tednov -- vsaj tako napovedujejo na TweakTown. Klik!

0 komentarjev

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hardware Zone - Očitno ATIjeva zverina Radeon 9700 Pro še dolgo ne bo pozabljena. Izšel je namreč nov test, ki so ga spisali na Hardware Zone. Tokrat je ATI-jev procesor uporabil Hercules in nanj pritrdil zelo lep in kar je najpomembnejše - bakren hladilnik. Vsi vemo, da je baker odličen prevodnik toplote, kar v teoriji pomeni boljše odvajanje toplote in s tem boljše hlajenje. Pa da ne bom celotne novice posvetil le hladilniku (ki se nadaljuje celo na zadnji strani kartice so rebra nad procesorjem), vam povem pe kaj drugega.

Radeon 9700 Pro ima še vedno največjo prepustnost pomnilnika, podporo DirectX9 ter 128 MB Samsungovega 2.86ns pomnilnka (teoretičnih 350 MHz). Kljub novemu GeForceuFX ima Radeon 9700 Pro večjo prepustnost pomnilnika, pa tudi v hitrosti procesorja ne zaostaja veliko. Odlična grafikulja, žal za veliko denarja. Klik!

0 komentarjev