»

Univerzalni BIOS priročnik

Adrian's Rojak Pot - Ste že kdaj pokukali v BIOS nastavitve? Verjamem da ste, saj ste bili v to verjetno kar primorani. A verjamem, da ste takoj naleteli na veliko ovir in se spraševali kaj ves ta "mumbo jumbo" pomeni in kako optimalno obdelati nastavitve, da bo vaš PC deloval kar najbolje in po vaših željah. Vaših nočnih mor glede optimalne nastavitve BIOSA pa je sedaj konec, saj so na Rojak Pot-u spisali že sedmo revizijo optimalnih nastavitev BIOSA, le-ta pa razkriva kar 147 različnih nastavitev. Članek je dosegljiv na tem naslovu.

0 komentarjev

Navijanje AMD procesorjev

Tweak Town - Ker se v zadnjem času v forumu pojavlja spet vse več vprašanj v zvezi z navijanjem, odklepanjem ter drugačno predelavo Athlonov, vas lahko razveselim s temle člankom.

Na TweakTown so vzeli čas in lepo napisali osnove navijanja AMDjevih procesorjev, začenši pri terminologiji navijalcev, optimalnih nastavitvah BIOS, odklepanju ... Članek obsega enajst strani in vam bo zagotovo v veliko pomoč. Hitro brat!

1 komentar

Naši članki

Slo-Tech - Ko takole dobivam en kup e-mailov in me ljudje na IRCu sprašujejo vse sorte stvari, z veseljem odgovarjam na "težja" vprašanja, ki jih še nismo obdelali v naših člankih ali forumu, toda če me trije ljudje na dan vprašajo, kako naviti GeForca2 in kako priklopiti ventilator, se mi skoraj zmeša.

Zato sem se odločil, da vas obvestim, da računalniški znalec in overkloker ne morete postati kar čez noč. Potrebno je prebrati precej gradiva - ki ga imamo na Slo-Techu dovolj - se poglobiti in se počasi prebijati naprej. Tudi stare teme na Forumu je treba malce prebrati. Odločil sem se namreč vas malce obveščati o starih člankih na Slo-Techu, vsak teden par, da vas začetnike počasi vpeljemo v overklokanje. V redu?

V prvi vrsti si oglejmo najprej sestavljanje računala, hlajenje sistema, overclockanje za začetnike, optimalne nastavitve BIOSa ter hlajenje grafičnih kartic. Nato pa po forumu poiščite še teme o navijanju različnih procesorjev in grafičnih kartic in naredili ste prvi korak pri...

9 komentarjev

CPU Drive Strenght

Adrian's Rojak Pot - Tipo z Rojak's Pot je objavil zanimiv nasvet v zvezi z "Cpu Drive Strenght" funkcijo, ki se pojavlja na nekaterih novejših VIA ploščah (mogoče jo poznate kot "CPU Push/Pull Strenght"). Gre za moč signala med procesorjem in NorthBridgom veznega čipovja, ki lahko mlace pripomore k stabilnosti in boljšem overclockanju. Privzeta vrednost na ABIT KT7 plošči je 2, overclockerji pa bi jo naj nastavili na 3. To ne bo upočasnilo same povezave, ampak samo povečalo moč signala. Še več takšnih praktičnih nasvetov glede BIOSa najdete v Rojakovem odličnem topimizacijskem vodiču po BIOSu.

1 komentar