»

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ vs. Pentium4 2.8GHz

X-Bit Labs - Testi procesorjev in grafičnih kartic navadno potekajo v 3D aplikacijah in igrah, a tokratni test je izjema. Na X-Bit Labs so se namreč odločili malce drugače. Vzeli so drugega najmočnejšega Pentiuma in njegovega velikega rivala Athlona XP 2800+ ter ju testirali v najbolj popularnem programu za obdelovanje slik, Adobe Photoshop 7.0. Zanimivo je dejstvo, da so test opravili s štoparico, kar pomeni, da je manjša vrednost na grafu boljša (ravno obratno je v 3D aplikacijah). Merili so torej odzivnost procesorja. Klik!

Na test nas je opozoril tudi Artagnan.

4 komentarji

Athlon ali Pentium?

X-Bit Labs - Ste 3D oblikovalec, ki kupuje nov računalnik? Ne veste, kateri procesor kupiti? Berite dalje. Na internetu je bilo opravljenih že nešteto primerjav med AthlonXP in Pentium4 procesorji, a še vedno ni končnega zmagovalca. Procesorji so preveč izenačeni. Za še en test so tokrat poskrbeli na X-Bit Lab's. Primerjali so po proizvajalčevih oznakah enakovredna procesorja, Intel Pentium4 2.8 GHz ter AMD AthlonXP 2800+. Za razliko od velike večine testov, se tu niso osredotočil na zmogljivost v igrah, temveč so pogledali, kaj procesorja prinašata 3D oblikovalcem v programu 3ds max 5. Klik!

7 komentarjev

Athlon XP vs. Pentium 4

Tom's Hardware - Bitka, no ja, vojna med dvema proizvajalcema procesorjev se je močno zaostrila ob tržnem prihodu AMDjevih Athlonov, ki so svoj čas konkurirali Pentiumom 3. Sedaj se bojujeta 3. generacija Athlona, Athlon XP ter 2. generacija Pentiuma 4. To temo so obravnavali pri Tom's Hardware-u, kjer so testirali pet Athlonov XP, enega Thunderbirda ter sedem Pentiumov 4. Vsak procesor ima svoje dobre strani in svoje slabe. Glavna dobra stran Athlonov so 3 enote za računanje s števili s plavajočo vejico, dobra stran Pentiuma 4 pa je sama hitrost, ki je že presegla 2 GHz. Vse te dobre in slabe lastnosti pa naredijo procesorja zelo enakovredna, tako da so razlike med njima zelo majhne, največkrat odvisne od optimizacije programov. Če vas ta tema zanima, si oglejte celoten test.

15 komentarjev

Athlon DDR vs Pentium4

Tech Report - The Tech Report je izvedel zelo zanimiv test, v katerem so direktno primerjali Pentium4 in Athlon. Gre seveda za najmočnejše predstavnike obeh strani trenutno dobavljive, torej P4 1.5GHz in Athlon 1.2GHz, podprt s DDR pomnilnikom (škoda, da niso imeli na voljo 1.33GHz TBirda). Sicer je Intel že po nazivni frekvenci za 300MHz hitrejši od Athlona, toda test je vseeno mogoče vzeti kot objektiven (čeprav bi primerjava 1.4GHz P4 in 1.33GHz Athlona bila bolj na mestu). Oba sistema so spustili skozi velikanski set benchmarkov, izsledke pa si lahko ogledate tukaj. Povzetek: kupite TBirda .

3 komentarji