»

Catalyst Control Center popolnoma prenovljen

Catalyst Control Center iz različice 10.12 v naprednem pogledu

vir: AnandTech
AnandTech - Za grafične kartice kanadskega podjetja ATI se je pogosto govorilo, da so kot (angleški dvonadstropni) avtobusi - so velike, rdeče in imajo slabe šoferje (gonilnike). V daljnem letu 2004 je ATI za upravljanje z grafično kartico oz. gonilnikom splavil Catalyst Control Center (CCC), ki je z leti doživel obilico prenov, nazadnje pred letom in pol. Zdaj je pred nami še ena, očitno ena izmed večjih v zgodovini tega kosa programske opreme. Obenem bo AMD s tem izbrisal še zadnje sledi znamke ATI, saj je bil stari nadzorni center še popolnoma ATI-jev izdelek.

Gonilniki 10.12 so tik pred izidom serije Radeon HD 6900...

24 komentarjev

Catalyst pred "sodniki"

FiringSquad - Po izdaji dolgo pričakovanega DirectX 9 in ATIjevi izdaji Catayst 3.0 gonilnikov, ki so napisani posebej za DX9, so bili na FiringSquad prvi, ki so se opogumili izdati prvo poročilo o tem, kako se Catalyst 3.0 gonilniki obnesejo ter se ustavili ob morebitnih težavah in nevšečnostih. Testni zajčki so bili:
  • ATI RADEON 9700 PRO
  • Sapphire ATLANTIS RADEON 9500 128MB
  • ATI RADEON 9000
  • ATI RADEON 9500 PRO
  • ATI RADEON 8500
  • Driver version Catalyst 2.5
  • Driver version Catalyst 3.
  • DirectX 8.1
  • DirectX 9.0
Še klik!

9 komentarjev

ATI z novimi gonilniki

Rage3D - Po Microsoftovi izdaji DirectX 9 knjižic, je bil tudi Ati izdal nove gonilnike s podporo DirectX 9 tehnologiji, imenovane Catalyst 3.0. Gonilniki so digitalno podpisani za Radeon 9700/9500 družino, medtem ko ostale kartice na podpis še čakajo. Novi gonilniki naj bi vsem karticam prinesli kar lepo število dodatnih FPS v igrah. Poleg tega pa dobite na ATI-jevi še nekaj novih demotov ter screenshootov. Klik!

2 komentarja

ATi Catalyst 2.5

ATI - Novi Catalyst gonilniki so zopet tukaj - tokrat verzija 2.5. Gonilniki so namenjeni vsem Radeon karticam od različice 7000 do 9700 Pro. Tokratna izdaja gonilnikov odpravi veliko težav v igrah (predvsem v igri NeedForSpeed: Hot Pursuit 2 za Radeon 8500 in Radeon 9700) in aplikacijah ter pospeši izris grafike do novih rekordov v 3DMarku (če to drži, boste morali preizkusiti sami).

Prav tako ponuja nov drsnik v nadzorni plošči za vertikalno sinhronizacijo z monitorjem ("Wait for vertical sync"), ki je nastavljiv tako v zavihku Direct3D kot v OpenGL. Nova je tudi verzija Hydravision-a: 3.2. Vse to pa si lahko dol-potegnete z ATI-jeve strani, le operacijski sistem in grafično kartico je potrebno izbrati.

11 komentarjev

Tweakanje igric?

Tweak Town - Vsi poznamo zvrhovanje (tweakanje po alienovo [:D]) ter navijanje procesorjev in grafičnih kartic. Ampak igric? No, očitno bo že držalo, saj so na Tweak Town spisali članek o dodatnih možnostih ene izmed trenutno popularnejših igric Need For Speed: Hot Pursuit 2. Na strani bosta lahko našli oblilico načniov spreminjanja ločljivosti, tekstur in še mnogih podrobnosti, ki pripomorejo k kakovosti igre. Klik!

3 komentarji

ATI Catalyst 02.4

Warp2Search - Ja, vsi lastniki ATIjevih grafičnih kartic se od včeraj veselijo -- ni vrag, da ne bodo veselja danes kronali še z tradicionalno žurko z imenom "ATi je izdal nove gonilnike, pejmo se ga napit". Pa kakor koli že -- ATi, podjetje, ki s proizvodnjo svojih grafičnih čipov še najbolj zavzeto konkurira nVidii, je včeraj izdalo novo izvedenko gonilnikov Catalyst, ki nosijo zaporedno številko 02.4.

Gonilniki so skupni vsem Radeonom z oznako 7000 in več, uporabniki pa poročajo o pohitritvi v CodeCreatures Benchmark PRO na Radeonu 9700, hitrejšem Nascarju 2002 za vse Radeone, občutno hitrejšem NHLju ter hitrejšem izvajanju na DirectX 6 in 7 za R9700. Končno je v gonilnikih odpravljen hrošč operacijskega sistema Windows, ki grafikulji ni dovolil igranja igric na osveževalni frekvenci nad 60 Hz -- trenutno le za DirectX aplikacije, OpenGL del še sledi. Izjemno pohvalna naj bi bila tudi nova funkcija, ki optimalizira prikaz slike na TV zaslonih.

Ostaja pa, po mojem skromnem mnenju, največja...

4 komentarji

Linux gonilniki za Radeon 8500

Slo-Tech - Na strani kanadskega ATi-ja so pred kratkim objavili sveže Linux gonilnike za kartice, ki temeljijo na procesorju Radeon 8500 in Radeon 8500 LE. Če je bilo vaše iskanje ustreznih gonilnikov do sedaj neuspešno, potem bi sedaj morali vedeti, kje jih dobiti [;)].
Mimogrede: bojda ATi trenutno že pospešeno razvija gonilnike za Linux za svoje najnovejše grafične procesorje.

1 komentar

Novi ATi gonilniki

The inquirer - The Inquirer sporoča, da so pri ATiju izdali nove gonilnike za svoje grafične kartice, pod imenom Catalyst (ne, ne ripajo empetrijev [:D]). Pospešitev v OpenGL aplikacijah bi naj bila 25-50 odstotna, odpravljenih pa je tudi dosti problemov z združljivostjo. Gonilniki se pošiljajo zraven novih serij grafičnih kartic (9000 in 9700), pri ATIju pa tudi priporočajo, da jih uporabniki WinXP uporabite skupaj s prvim servisnim paketom.

Trenutna verzija nosi številko 02.2, vunpotegnite pa si jih iz tega naslova (za tiste s karticami, ki jih je izdelal ATi), ali pa tukajle (za tiste z grafičnimi karticami drugih proizvajalcev). Hvala, _Mortal_!

1 komentar

The Radeon Tome

FullOn3D - Fantje pri FullOn 3D so sestavili verjetno najbolj podroben in natančen pregled vseh Radeon kartic. V njihovem članku boste našli praktično vse o ATIjevih karticah nove generacije, od trenutno dobavljivih modelov, tehnologije, ki je v uporabi, overclockanja pa do primerjavo z ostalimi grafičnimi karticami. V primeru, da si lastite kakšnega Radeona, je ta članek obvezen ogled, saj boste v njem izvedeli praktično vse, kar bi morali vedeti. Priporočljiv ogled!

0 komentarjev