»

Barvanje z UV barvicami

Valley Forums - Morda malce bolj "rejversko" (rave - stil življenja in mišljenja) modificiranje računalnikov je barvanje z UV reaktivnimi barvami. Podnevi, ob ugasnjeni UV žarnici, bi ohišje s pleksi oknom lahko izgledalo precej neatraktivno, ko pa prižgete ČrnoLuč™, lahko računalnik zažari v vseh mogočih žarečih odtenkih fluorescentnih barv. Kratek članek so napisali na Valley Forums.

8 komentarjev

Neonska žička

Mikhailtech - No, kar nekaj ljudi si je že vgradilo neonske luči v svoje računalo, a te se grejejo in ponavadi zelo močno svetijo. Kmalu so nastale hladne katode, ki ne proizvajajo toplote, a na račun tega svetijo slabše. A to nista edina vira svetlobe v našem računalu. Eden izmed bolj neobičajnih je neonska žička, ki sveti le toliko, da se jo vidi in vam ne razsvetli sobe. Večinoma jih lahko dobimo v skoraj vseh barvah, a tokrat so testirali klasiko -- modro. Če bi...

3 komentarji

Okno v notranjost

Voided Warranty - Da, res je, tovrstne modifikacije so postale izjemno razširjene. Vsi režejo svoje diskovne pogone in ohišja ter v nastale luknje tlačijo raznovrstna pleksi stekla, nanje rišejo ter pišejo in se igrajo z LED diodami. A tale modifikacija diska se mi vseeno zdi vredna omembe. Tip je v sicer kratkem, a slikovno obsežnem članku opisal kako je namesto zgornje zaščitne ploskve na trdi disk namestil pleksi steklo z lepim (in zelo pomenljivim [:D] ) logotipom njegove strani in vse skupaj osvetlil z zelenimi svetilnimi diodami. Zanima me, kdaj se bo našel kakšen junak, ki bo podobno modifikacijo posvetil Slo-Techu.

7 komentarjev

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

Xaser III

Overclockers Cafe - Standardno ohišje, katerega kupimo za kakih 5 do 10 tisočakov, je ponavadi bež barve in narejeno zelo površno. Tako ohišje lahko postane zelo zanimivo, če mu dodamo kakšno pleksi okno in neonsko luč. Če pa so vam ročna dela malo tuja, pa lahko sežete globoko v žep, si privoščite ohišje kot je Xaser. Izdelalo ga je podjetje Thermaltake, ki je eno izmed vodilnih na področju zračnega hlajenja. Zato lahko ugotovimo, da je za prepih dobro poskrbljeno, saj boste poleg ohišja dobili tudi ventilatorje, ki so seveda izdelek istega podjetja. Ohišja ne moremo opredeliti glede velikosti, saj je mešanica med midi in big tower ohišjem. Poleg stranskega pleksi okna in dodatnih ventilatorjev je...

5 komentarjev

Poslikava okenca

Twisted Mods - Kako narediti nekaj podobnega tej lepi stvari?Preprosto. Vse kar potrebujete je slikica, ki vam je všeč, nekaj papirja, tiskalnik ter nekaj denarja, da boste lahko šli v fotokopirnico in tam plačali račun. In kako z vsem tem pridete do tako lepe poslikave pleksi okna? Twisted Mods.

0 komentarjev

Modificiranje trdega diska

HiTechMODs.com - Poznamo mnogo modifikacij računal - od barvanja ekrana, pa do namestitve neonske luči v ohišje. Za nekatere pa to ni dovolj. Hočejo videti in imeti več kot le pleksi stranico ohišja. Na HiTechMODs so pleksi okno vstavlili kar v trdi disk. Da pa ne bi bilo vse tako temno, so mu dodali še dve LED diodi, ki ga osvetljujeta od znotraj. Če si upate zastaviti disk in ne boste žalovali za njim, če ne bo več deloval, se modifikacija 100 odstotno splača, saj je rezultat neverjeten! Tukaj.

4 komentarji

Nadzor obremenjenosti diska preko LED diod

Bit Technologies - Ste si kdaj zaželeli, da bi si lahko na hitro ogledali, pod kakšno obremenitvijo je trenutno vaš disk, a se vam ne da stalno preklapljati med nadzornimi programi? Vam je dovolj utripajoče LED diode na ohišju, ki bolj služi light-showu kot pa natančnemu kazanju obremenjenosti diska? Če je temu tako in imate povrhu vsega še malce moderske in "štromarske" žilice, potem si morate ogledati to stran, kjer se je kopica navdušencev odločila, da bo izdelala pokazatelj obremenjenosti diska, ki bo sestavljen iz desetih LED diod. Bolj ko bo disk obremenjen, več diod bo svetilo naenkrat. Sicer pa kaj bi razlagal, slika kot vedno pove več kot tisoč besed.

1 komentar

Kocka

HiTechMODs.com - Nekdo na HiTechMODs je izvedel zanimivo pleksi modifikacijo. To je modifikacija, kjer je ohišje sestavljeno iz pleksi stekla [:D]. Ohišje izgleda zelo lepo, predvsem pa so mi všeč zanimivo in natančno izdelana "nadstropja". Zelo obširen članek najdete tukaj, predlagam pa vam, da si vsaj ogledate slikice, ker je škatla res zelo idejna in predvsem dobro izdelana. Klik!

0 komentarjev