»

OpenOffice.org Conference 2005 morda v Sloveniji!

OpenOffice.org Slovenija - Vsako leto se člani OpenOffice.org zberejo na uradni konferenci OOoCon. Njen namen je, da se lahko člani srečajo osebno in si izmenjajo nasvete, načrte, nove tehnologije, strategije, metode in zgodbe o uspehu z namenom, da bi naredili še boljši skupni projekt in izdelek.

Za organizacijo letošnje OOo konference se borita mesti Lyon iz Francije in Koper iz Slovenije! Na tem naslovu lahko glasujete za vašo najljubšo lokacijo, prej pa se morate prijaviti kot uporabnik na stran OOo

Rok za oddajo glasov je 30. April 2005, zato pohitite! Lokacija bo objavljena kmalu po izteku roka. Več

39 komentarjev

Open Office za Okna

The inquirer - Če ste bili na Inteinfosu in ste se sprehodili mimo Lugosove stojnice, niste mogli zgrešiti zgoščenke z Open Officom. Če ste podobno kot jaz tudi sedaj še vedno oklevali, ali se splača paket namestiti, potem je tale članek za vas.

Dejansko ne gre v članku za nič udarnega, fantje na Inquererju so zgolj ocenili splošno uporabnost, vrednost glede na ceno (ki je dobila 11/10[:D] ), in pa naredili primerjavo s konkurečnim paketom MS Office. Če še vedno ne veste, ali bi dali 20 minut dela z namestitvijo in testiranjem, je članek ravno pravi za vas..

Kot ponavadi, v nedeljo dobivate teste..

8 komentarjev

Kako izgleda jedro Linuxa?

Slashdot - Če ste zagrizen Linuxovec in vas zanima, kako izgleda jedro (kernel) Linuxa, potem brž odklikajte na to stran in si ga oglejte. Na isti strani boste našli tudi navodila za branje načrta. Interaktivni načrt kernela je sicer namenjen razvijalcem open source in podobnih programov, kar pa ne pomeni, da si ga ne smejo ogledati tudi drugi. Namig: Linuxov kernel je precej kompleksna stvar in če boste hoteli priti do kakšne podrobnosti, se boste kar pošteno naklikali [:D].

3 komentarji

Open source osvaja ZDA?

CNet - Na C|Netu so objavili zanimivo novico, iz katere je razvidno, da se bo kmalu začel velik boj med zagovorniki licenčne in open source programske opreme. Zagovorniki odprtega kodovja bodo namreč v tednu, ki prihaja, v kalifornijski parlament poslali predlog zakona, ki bo prepovedoval kalifornijskim državnim organom kupovati programsko opremo od podjetij, ki omejujejo uporabo oziroma dostop do izvorne kode njihovih programov. Ni dvoma, da bo prišlo do velikih lobiranj programskih družb, ki svoje interese vidijo čimdlje od doktrine open sourca.

Če pa bo zakon sprejet, bo to po mojem mnenju presedens in le vprašanje časa bo, kdaj bodo tudi druge zvezne države začele stopati po "kalifornijski" poti.

Kdo ve, morda se nam obeta svet brezplačne programske opreme. Podrobnosti si preberite na tej spletni strani..

4 komentarji

Corel je prenehal z Open Source projekti

Slashdot - Corel je najavil, da bo s prvim dnem v marcu prenehala z obratovanjem njihova stran Corel's Open Source Development Community Site. Kot najbrž večina ve, je Corel zelo pomagal na GNU/Linux sceni, še posebej s produktoma Corel Draw in Corel WordPerfect. Corel je tudi veliko vlagal v razvoj linuxovega "emulatorja" MS Windows okolja Wine. Osebno mislim, da je zelo žalostno, da bo linux in open source svet izgubil tako vplivno in denarno močno podporo.

2 komentarja