»

Najučinkovitejše vodno hlajenje ;)

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je postalo vodno hlajenje pri navdušencih eden izmed najbolj priljubljenih načinov odvajanja toplote iz vedno prevročih procesorjih. Toda ali je vedno treba nabavljati razne vodne bloke in številne druge nepogrešljive pripomočke, da nam vodno hlajenje sploh postane dostopno? Navdušenec na tej strani dokazuje, da to ni vedno potrebno. To dokazuje s svojih vodnim hlajenjem, ki je na prvi pogled zares ubijalsko. Ne verjamete? Poglejte si spodnjo slikico in takoj vam bo jasno [:D]:

6 komentarjev

Je vredno?

The Register - Zase vem, da svojega notebooka (ki ga še nimam ) ne bom nikoli imel z lisicami priklenjenega nase. Pač raje ostanem brez dragocenega koščka plastike in silicija kot brez ušesa, ki bi mi ga morebitni ropar odrezal, ko mi ne bi mogel izpuliti torbice s prenosnikom.

Pogumnejši pa je bil Charles Tandy, predavatelj iz Birminghama, ki je poskušal ustaviti tatu šolskega računala. Ko se je s kolegom pognal v dir za tatom, ga je 'na silo' potegnil iz avta, toda tat se ga je rešil ter svojo Toyoto zapeljal čezenj. Charles je poškodbam žalostno podlegel.

Nauk zgodbe: preden izvedete svoje herojstvo, pokličite policijo.

1 komentar

Baseball revolucija

MSNBC - Baseball pri nas ni ravno pretirano znan šport, pa tudi z računalništvom nima opravka oz. ga ni mel. Do nedavnega, ko se je na svetu pojavil prvi metalni stroj (kakšen je uradni prevod ne vem. Angl. pitch machine -"pič mašina"), ki ga poganja Pentium 3 z 850 MHz in zmore simulirati mete vseh najboljših igralcev baseballa na svetu. Ker zmore natančno simulirati večino metov (fastball - hira žoga, curveball - zavita žoga, ...), ga na treningih intenzivno uporabljajo Cleveland Indians in St. Louis Cardinals (mesečna najemnina 13000 $ ). Stroj se imenuje Abner, naredili so ga pri podjetju Fastball Development Corporation, poganja pa ga program “Create-a-Pitch”. Seveda se da vse te mete opraviti tudi na kaki ceneni "pitch mašini", vendar je vse skupaj malce težje. Fastball-i niso problem, medtem ko utegnejo biti curvball-i in ostali eksotični meti malce bolj zahtevna stvar. Tako, upam, da vas nisem pretirano zamoril z raznimi baseballskimi pravili (nostalgija pač ). Več o temu izrednemu...

6 komentarjev

Pritrjevanje vodnega bloka

OC Mod - Čeprav sta si vodni blok in običajen hladilnik (tisti računalniški, da ne bo pomote) tako po lastnostih, kot po načinu hlajenja precej različna, imata še vedno eno skupno lastnost. Oba znata precej učinkovito uničiti CPU (AMD jao tebi ). Pri doma narejenih vodnih blokih, ki nimajo nekega preizkušenega sistema pritrjevanja, se to lahko zgodi še pogosteje. Da pa do takih in podobnih nevšečnostih nebi prihajalo, so poskrbeli pri OC Mod, kjer so spisali članek tipa "naredi sam" o pritrjevanju vodnega bloka. Članek je večinoma slikoven, utegne pa biti precej zanimiv. Predvsem za tiste, ki se podajajo na trnovo pot izdelovanja vodnega hlajenja.

0 komentarjev

Zanimivost...

Jaz - Na HardOCP sem zasledil eno res zanimivo povezavo in moram priznati, da take eksotike ne vidimo vsaki dan. V bistvu gre za nekega tipa, ki je pretopil srebrni jedil... hmm... a ni to malo znano ? Pa saj to je naš Charles in njegovo srebrno vodno hlajenje!
Hehe, ok iz tega glupega izpada lahko pogruntate, da smo dobili nekaj omembe celo na slavnem HardOCPju, druge tuje strani pa še pridejo. Zahvala gre seveda Charlesu in njegovem srebrnem vodnem hlajenju in če se danes ne bo sesul strežnik, bomo priča rekordnem obisku. Juhej .

14 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

Jaz - Tokratna eksotika ne prihaja z Azije ali ZDA, temveč in znam precej bližnjih krajev, točneje kar iz Slovenije. Forumaš Charles je eden izmed redkih (če ne edini na svetu!) lastnikov popolnoma srebrnega vodnega hlajenja. Za izdelavo je uporabil kar stari komplet srebrnega jedilnega prebora, zadevo pretopil (tip je zlatar ) in preoblikoval v ustrezno obliko. Potem je izdelal srebrni vodni blok, mrzlo ploščo in procesorski distančnik. Po številnik prošnjah in nadlegovanjih v Forumu je zadevo celo poslikal in mi poslal slikice. Prvo sem mislil objaviti le eno eli dve, toda nisem se mogel zadržati in sem kar vse slikice spravil na posebno stran. Zdaj le še upajmo, da bo Charles izmeril temperature s tem izrednim sistemom in nam jih zaupal. Kar začnite ga nadlegovati v Forumu .

7 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Sploh ne dvomim, da bi se dejansko najdel kakšen fanatik, ki mu niti bakreni vodni bloki niso dovolj in bi brez zadržkov kupil srebrnega. No, do zdaj so taki fanatiki lahko le mokro sanjali o dejanskih izdelkih iz srebra, toda pred kratkim se je pojavilo avstrijsko podjetje Zern, ki take zadeve dejansko ponuja. Kolikšna je cena zaenkrat ni znano, toda zagotovo ne bo majhna. Prav zanima me, ali bi se taka investiciaj vsaj delno izplačala...

4 komentarji