»

Specifikacije NV35 razkrite

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so nam razkrili spesifikacije novega nVidiinega čipa NV35, poznanega tudi pod imenom GeForce FX 5900. Novi čip je veliko lastnosti ''podedoval'' že od svojega predhodnika GeForce FX 5800. nVidia bo skupaj s partnerji izdala tri grafikulje, ki bodo osnovane na novem čipu. Procesor najzmogljivejše različice, GeForce FX 5900 Ultra, bo tiktakal pri 450 MHz, njenih 256 MB DDR SDRAMa pa na 850 MHz. Na njej bomo našli DVI-I, D-Sub in VIVO priključke. Priporočena cena za grafično kartico naj bi bila 500 evrov.

Naslednja kartica se bo imenovala GeForce FX 5900. Imela bo 128 MB DDR SDRAMa, frekvence procesorja in pomnilnika pa naj bi bile nižje od GeForce FX 5900 Ultra. Oborožena bo s DVI-I, D-Sub in TV-Out priključki, priporočena cena pa znaša sto evrov manj, torej 400 EUR.

Zadnja inačica grafične kartice, osnovane na NV35 vezju, pa se imenuje GeForce FX 5900 Value. Velikost pomnilnika bo znašala 128 MB, frekvence procesorja in pomnilnika pa bodo že nižje kot pri prej...

8 komentarjev

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

Video urejanje

Tom's Hardware - Gotovo vas je kar nekaj, ki si lastite digitalno kamero in za vas je Matrox izdal kartico, ki bo vaše posnetke prenesla v računalnik. Tako kartico so si danes ogledali na Tom's Hardware. Na njej bomo našli kar močan procesor, Firewire priključek, port na katerega priključite box s podaljški in pa audio vhod. Če vas je kartica pritegnila, klik!

6 komentarjev

DirectX tutorial

Andypike.com - Za vse, ki se hočete naučiti osnov DirectXa, a ne veste, kje začeti, bo zanimiva tale stran. Na njej boste našli trinajst vodičev, s pomočjo katerih boste dobili osnovno znanje o DirectXu. Pa veselo programiranje vsem, ki se boste odločili podati na pot programerja iger [:D].

2 komentarja

Računalnik na kartici PCI

SUN - Računalnike bi si dandanes najverjetneje težko predstavljali brez vodila PCI. Vendar, če se malce poglobimo v razmišljanje, hitro začnemo razmišljati tudi v obratni smeri - ali je mogoče spraviti tudi računalnik na kartico PCI? Sun dokazuje, da je nemogoče mogoče, saj so izdelali prav tak računalnik, ki vsebuje 733 MHz Celeron procesor, podporo 1 GB pomnilnika, 24 bitni grafični čip in 8 GB navideznega diska. Sicer že vidim, kako se nekateri Unixaši slinijo, vendar moram povedati, da je kartica na voljo samo za Sunove delovne postaje in je namenjena poganjanju operacijskih sistemov Windows.

0 komentarjev

Tomov Power Box

Tom's Hardware - No, pa se vrnimo v nebarviti, sivi svet PCjev. Na Tom's Hardware so predstavili svojo vizijo ultimativnega računalnika, ki so ga poimenovali Powr Box. Kot bi lahko uganili, gre za mega overclockanega Thunderbirda, ki ga ne hladi nič drugega, kot slavni Vapochill. Seveda so svojo sanjsko mašino temeljito stestirali, in z veseljem pokazali, kako na mrtvo premlati Intelovega Pentiuma4. Tukaj!

0 komentarjev