»

Kaj prinaša Direct3D 10?

Tom's Hardware -

Nove grafične kartice s podporo DirectX-a 10 počasi prihajajo na police računalniških trgovin, mnogi pa, razen tega, da gre za uberkul novost, sploh ne vedo kaj to sploh je in kaj bomo zaradi nove tehnologije videli v igrah naslednje generacije. Na Tom's hardware guide so se odločili, da poskusijo zadevo približati povprečnim uporabnikom, zato so spisali strokoven članek, v katerem so se posvetili predvsem komponenti DirectX-a z imenom Direct3D. Najbrž ste...

21 komentarjev

Kupite GeforceFX -- brez grafikulje v paketu

BFG Technologies - Izgleda, da se res že bliža tisti tako dolgo pričakovani dan izida nVidiine družine kartic GeforceFX. O njenih specifikacijah smo pisali res že na dolgo in široko, tako da se tu ne kanim ustavljati. Prav tako se ne nameravam delati norca iz nVidiine filozofije izdajanja kartic na šest mesecev, kar je v resnici že tretjič zapored raztegnjeno na eno leto [:D].

Kakorkoli že, eno od podjetij, ki bo GeforceFX kartice prodajalo, je tudi BFGTech, kjer so za zagotovitev prodaje začeli tržiti "pre-sell" paket, v katerem dejansko še ni grafične kartice. Za predvideno ceno štiristotih dolarjev boste v paketu dobili kup promocijskega materiala, kartice s popusti pri nakupu komponent ter računalniške igrice. Poteza je po mojem mnenju zvita, saj si bodo tako BFGTecherji zagotovili določeno število vnaprej prodanih kartic, je pa res, da kupec založi 400 dolarjev za -- polno slame v žaklju, medtem ko se maček dejansko sprehaja po Santa Clari. Klik!...

1 komentar

Prigode z NV30

več strani - nVidia je v ponedeljek uradno predstavila svojega novega paradnega konja, ki ga je poimenovala GeForceFX. Kot se je izvedelo kasneje, bo dobil pripono 5800, obstajali pa bosta vsaj dve različici: standardna ter ultra. Slednja bo stala nepojemljivih 500 dolarjev, medtem ko bo navadna izjemno "poceni", le 100 dolarjev manj. Bolj zanimiva kot ta dejstva pa je domnevna nepodpora DirectX9 standardu. Kljub hvaljenju nVidiie, da je NV30 stoodstotno združljiv z DirectX9, kaže da temu le ni tako. O tem kaj NV30 podpira, česa ne in ostale podrobnosti preberite tu in tu.

10 komentarjev

Še enkrat GeforceFX

The inquirer - Sicer se sedaj dogaja Comdex, in so vse ostale novice, ki jih za nas imajo proizvajalci, predstavljene tam, a vseeno se najdejo izjeme.

Tako je imela Nvidia dan po predstavitvi na Comdexu predstavitev NV30 ali GeforceFX (ime je mimogrede nastalo zaradi vložka bivših 3dfx-ovih strokovnjakov) tudi v naši bližini, in sicer v Muenchnu. Povedali sicer niso, kot lahko preberemo tukaj, ničesar novega. Kaj pa so vseeno povedali na kar dveurni prestavitvi in skopo odmerjenemu času za vprašanja novinarjev, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

NV30 tudi uradno poimenovan

X-Bit Labs - Najnovejši nVidiin grafični procesor, naslednik GeForcea 4, kodno poimenovan NV30, je končno dobil tudi marketinško ime. Po poročanju X-Bit Labs se bo nov procesor imenoval GeForceFX. Kaj tisti FX pomeni, pa verjetno ni jasno nikomur, razen nVidiinemu marketniškemu oddelku. Spomnimo še samo, da bo GeForceFX uradno predstavljen v ponedeljek na Comdexu. Dodatne informacije ter originalno novico najdete na tem naslovu.

8 komentarjev