»

Modifikacija voltaže na GeForce 4 4600 TI

PC Review Spot - Če si želite učinkovitega navijanja Geforca 4 Ti4600, je potrebno spremeniti voltažo procesorja grafične kartice. Kako to storiti, je objavljeno na tej strani. S to modifikacijo je avtor pridobil probližno 400 točk v 3D Marku 2001 in sličice na sekundo več pri testu Codecreatures Benchmark Pro. Seveda je jasno, da pade odgovornost tega početja naravnost v vaše naročje [:D]. Klik!

1 komentar

ATI Catalyst 02.4

Warp2Search - Ja, vsi lastniki ATIjevih grafičnih kartic se od včeraj veselijo -- ni vrag, da ne bodo veselja danes kronali še z tradicionalno žurko z imenom "ATi je izdal nove gonilnike, pejmo se ga napit". Pa kakor koli že -- ATi, podjetje, ki s proizvodnjo svojih grafičnih čipov še najbolj zavzeto konkurira nVidii, je včeraj izdalo novo izvedenko gonilnikov Catalyst, ki nosijo zaporedno številko 02.4.

Gonilniki so skupni vsem Radeonom z oznako 7000 in več, uporabniki pa poročajo o pohitritvi v CodeCreatures Benchmark PRO na Radeonu 9700, hitrejšem Nascarju 2002 za vse Radeone, občutno hitrejšem NHLju ter hitrejšem izvajanju na DirectX 6 in 7 za R9700. Končno je v gonilnikih odpravljen hrošč operacijskega sistema Windows, ki grafikulji ni dovolil igranja igric na osveževalni frekvenci nad 60 Hz -- trenutno le za DirectX aplikacije, OpenGL del še sledi. Izjemno pohvalna naj bi bila tudi nova funkcija, ki optimalizira prikaz slike na TV zaslonih.

Ostaja pa, po mojem skromnem mnenju, največja...

4 komentarji

Leak rezultatov Radeona 9700

HardOCP - No, pa smo zopet tam. Spet se je zgodilo tisto, kar proizvajalci najbolj sovražijo - na internet so predčasno prišli rezultati dolgo opevane grafične kartice - v tem primeru Radeona 9700. Ker gre za zelo zgodnje teste (leaked), je kartica stestirana le v 3D Marku 2001SE in primerjana s konkurenčnim GeForcem 4 Ti4600. Iz testov je razvidno, da Radeon 9700 povsem deklasira trenutno najmočnejšega GeForca in to z najbrž ne povsem dodelanimi gonilniki. Če se bo kartica tako dobro obnesla tudi v igrah in ne samo v sintetičnih testih ter bodo ATI-jevci naredili dobre gonilnike in kartice ponudili po dokaj normalni ceni, potem bodo igričarji najbrž doživeli svoja sedma igričarska nebesa [:D]. Rezultate si lahko ogledate na HardOCP

9 komentarjev

Navijanje 1.8A Pentiuma 4

Virtual Hideout - Virtual Hideoutovci so se spravili premišljevati - dobesedno. Zadali so si nalogo, da bodo vzeli Northwood Intel P4, ki bo ponujal največje razmerje med ceno in zmogljivostmi ter se po urah premišljanja odločili za 1.8 GHz inačico Intelovega paradnega konja. Članek se posveča navijanju procesorja brez kakršniholi tveganih posegov, kot so modifikacija voltaže in usposabljanje vodno hlajenega sistema. Navkljub temu dejstvu so iz 1.8 GHz naredili 2.55 GHz pošast, kar je kar 43% porast. Pa saj to ste že vedeli... :D

0 komentarjev

Prva modifikacija Pentiuma4

VR - Zone - Na VR Zone so objavili verjetno prvo modifikacijo Intel Pentium4 procesorja. Gre za modifikacijo voltaže, ki jo dosežemo s povezovanjem določenih procesorjevih nogic. Zakaj pa bi to rabili? Odgovor je preprost: za overclockanje! Trenutno namreč obstaja le ena plošča, ki podpira spreminjanje voltaže na P4 in to je ASUS P4T, ki pa je na žalost zelo zelo draga. S to modifikacijo boste procesorje lahko overclockali tudi na drugih matičnih ploščah. Več informacij dobite tukaj.

1 komentar