»

Transcend začenja novo serijo SSD trdih diskov

Bo Transcend prevzel trg SSD?

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Kot smo že videli, se je področje solid-state diskov začeli zelo razvijati, zato je Transcend ponudil najnovejše od najnovejših, 2.5" SSD trde diske. Podjetje je tem diskom dodalo novo čipovje, ki je podvojilo hitrost branja in zapisovanja, s tem pa tudi znižalo porabo energije. Novi SSD diski so na voljo vse do 64GB, v SATA2 in IDE izvedbi. Vgrajene imajo celo ECC (error correction code), za zanesljive prenose podatkov, ob hitrosti do 159 MB/s (branje) in 136 MB/s (pisanje), z dostopnimi časi pod 1ms. Cena zaenkrat še ni znana.

12 komentarjev

Maxtor 6Y080L0

Digit Life - Danes se potrebe po velikih in hitrih trdih diskih večajo hitreje kot kdajkoli. Na Digit Life so si tokrat pod drobnogled vzeli v naslovu omenjen trdi disk kapacitete 80 GB in njegovega manjšega bratca s kapaciteto 60 GB. Primerjali so ju predvsem z namenom ugotoviti, če je večji disk tudi hitrejši. Teste so opravili po standardnih postopkih in dobili zanimive rezultate -- večji disk je konstanto hitrejši. Klik!


3 komentarji

IBM DeskStar 180GXP

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si ogledali nov trdi disk podjetja IBM. Disk je del serije DeskStar in premore kapacitete od 60GB pa do 180GB. Ena plošča ima kapaciteto 60GB, sukajo pa se pri 7200 obratih. 120GB in pa 180GB različica imata po 8MB predpomnilnika, medtem ko ga imajo ostale le po 2MB. Vsi delujejo v ATA 100 vodilu. Kljub temu, da so specifikacije zelo podobne tistim od Western Digitala še vedno 180GB IBM zaostaja za 120GB WDjem. Tudi močnejše hlajenje potrebujemo pri takem IBM-u. Test.



O tem je pisal tudi Foto_ - hvala!

1 komentar

IBM-ova 60 GB pošast

Technoyard - IBM je že od nekdaj veljal kot proizvajalec dobrih in kvalitetnih trdih diskov, pa tudi po manjših težavah mu ne kaže nič slabše. Njegovi diski ostajajo eni izmed najboljših, kar jih lahko dobite za svoj denar. Temu ne oporekajo niti na Technoyardu, kjer so stestirali IBM 60GXP disk, ki ima kapaciteto 60 GB in vsebuje 2MB 100MHz SDRAM predpomnilnika in deluje s 7200 obrati na minuto, ter podpira UltraATA 100 vmesnik. Disk so primerjali z Maxtorjevim DiamondMax Plus 60GB. Rezultati? IBM-ov disk je dobil rekordnih 98 %, kar daje vedeti, da se IBM ne bo odrekel tradiciji. Preden pa odletite v trgovino, pa naj dodam, da se disk kar precej greje, zato boste (tukaj mislim predvsem na overclcokerje) potrebovali posebno hladilno ležišče.

1 komentar