»

Dekleta, ne zamerite se geekom!

The Register - (še posebej če ste pred tem z njim imeli spolne odnose)

Dejstvo je, da znamo biti geeki prav tako zamerljivi kot vse ostale človeške podvrste. Da temu ni tako, dokazuje izjema: angleški študent. Dekletce ga je namreč zapustilo. Posledično je logično, da je vdrl v njen e-poštni račun, spremenil podatke ter prilimal par sličic njunega lastnega spolnega akta, na spletno stran prilimal video posnetek, natisnil 50 plakatov podobnih Dejanj™ ter jih kanil razobesiti po njenem domačem mestu. Vsekakor izvirno. Poleg tega so se na tapeti znašli tudi vrli administratorji ter še nekaj stupidnosti, za katere pa velja embargo, torej se po njih odpravite tjakaj -- Klik!

Pravijo, da mora biti računalnik res samo orodje...

3 komentarji

IT humor: BSOD - Bud Screen of Death

BBspot - Zagotovo med nami ni uporabnika, ki se ne bi že kdaj bil srečal s t.i. modrim zaslonom smrti, bodisi v malce starejših Oknih ali pa celo v novih Ikspejih™, čeprav naj bi to bilo po besedah Microsofta nemogoče. Pa veste kaj v resnici pomeni kratica BSOD? Blue Screen of Death pravite? Nak, ne bo držalo. Na BBSpotu nas preprečujejo, da zgoraj omenjena kratica predstavlja v resnici Bud Screen of Death. Ogled za vse ljubitelje Budweiserja obvezen. Klik!

1 komentar

Angleži: vedno nekaj posebnega

The Register - Fantje, dekleta, računalniki. Nekaj ne gre skupaj, ne? Kaj je lepšega kot povabiti dekle v kino, na poti tja pa ji omeniti kako zelo radi delate z računalnikom, igrate igre, programirate v fortranu...? Ostati tiho ter izpasti kot zelo sramežljivo bitjece? Zelo verjetno.

Sam 'IT' že od nekdaj občudujem, prav tako one, ki se z njo/njim ukvarjajo. Žal pa to ne velja za prav veliko ostalih ljudi, zaradi česar "nam" drugi prav radi rečej "geeki". Da pa tako ne gre več naprej, so pogruntali Angleži ter podjetje e-skills, ki je pričelo z iniciativo osveščanja 13- in 14-letnikov (-letnic) o dejanskosti informacijske Lepote. Klik!. Slovenija: Se Priporočamo?

Kaj, ko bi poleg verouka v osnovnošolstvo uvedli še dotično izobraževanje? Bi se pritoževal ne. :)

1 komentar

3/6: Morje, led, Star Trek in IT

Vnunet - Malce IT-humorja nikoli ne škodi. Verjetno ste se kdaj spraševali, zakaj zaboga znanstveniki potrebujejo TOLIKO denarja za sledenje selitvam živali. Verjeli ali ne, vgradnja (nadgradnja? [>:D]) tovrstne naprave v gos stane 3.000 angleških funtov. Uf! Klik!

Koliko pa znaša dejanska vrednost, če take napravice vstaviš v 6 gosk ter slediš njihovi poti čez severni tečaj? I, najmanj 6.000 GBP. Gosak Kerry je letel 4.500 milj, nakar se je 'ustalil' -- v eskimovem hladilniku. Oscarja je pomalicala plenilka (bird of prey!), Arnthorja pa so sestrelili Romulani. O nadaljevanju epskega potovanja vas bomo še obveščali.

1 komentar

Umrl boš leta 2030, ko si boš zaradi Slo-Techovega propada pregriznil noht.

Vnunet - Okej, pa smo spet tam. V Čilu (če sklanjatev ni prava, me ne pojest; je pa boljša kot "v čiliju") se je pojavila spletna stran, ki mimoklikajočemu pove, kdaj in na kakšen način bo umrl, sodeč po odgovorih na vprašanja. Okej, takih kvizov smo videli že na tone, ne? Klik!

Očitno pa pri tej strani ne gre za tako nedolžno zadevico. Neko dekletce "naj bi" umrlo ob ogledalu s popraskanimi zapestji. Drugo štirinajstletnico naj bi posilil psihopat -- revica ima sedaj nočne more, ljudje pa stvaritelje te strani obtožujejo za "skrajno neodgovorne". Osebno se ob tem rahlo nasmiham, razmišljajoč o neogdovornosti osebkov, ki sploh izpolnijo "death test" ter pripravljam obtožnice režiserjem reklam ker dekleta, od kar imam malic(i)o, ne padajo name ter me sploh ne oblegajo kot leonardadikapria. Vejšda.

5 komentarjev

Popravljanje BIOS-a

Sysopt - BIOS čip je eden izmed najpomembnejših delov računalnika, saj je le-ta brez njega kot človek brez možganov. Ker pa je BIOS čip tudi precej občutljiv na razne posege, kot so flashanje, je najbolje, da se takih postopkov sploh ne lotimo, če ne vemo, kaj počnemo. Vendar pa se kljub raznim opozorilom vedno najdejo "pametne" glave, ki jim kot po Murphyju vedno gre kaj narobe - lahko dobijo defektno BIOS nadgradnjo, napačno flashajo BIOS ali pa jim med pravilnim flashanjem zmanjka električnega toka. Če ste pred kratkim imeli smolo in pokvarili BIOS, potem imate dve možnosti: ploščo lahko reciklirate kot plastični odpadek s primesjo silicija ali pa si preberete ta članek in pokvarjen BIOS poizkusite popraviti. Uživajte v popravljanju, pa čim manj neuspešnih flashov v prihodnosti .

3 komentarji