»

MSI GNB Max

NexusHardware - Zadnje čase nas podjetje MSI kar preseneča z svojimi produkti. Tokrat so si na NexusHardware ogledali njihovo ploščo GNB Max, ki je zgrajena na Intel Granite Bay čipovju, ter podpira DDR 266 module, ki pa delujejo v paru. V reže lahko vtaknemo največ 4 module do max. 4 GB, ima AGP 8X priključek ter 5 PCI rež, 6 USB 2 priključkov ter 2 firewire. Seveda so pri MSI-ju vanjo vgradili tudi gigabitno mrežno kartico.

Na matično ploščo lahko vtaknete P4 in Celeron procesorje, ki imajo 400/533 MHz FSB. V biosu pa je omogočeno, da ga lahko navijete na maksimalno 200 MHz FSB. Plata je sicer hitrejša od nekaj ostalih z intelovim naborom, a so bili pri testu nad njo...

0 komentarjev

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

Ponovno Granite Bay

Tom's Hardware - Kot vse kaže, je novo čipovje zelo popularno, saj plošče temelječe na njem prihajajo kot po tekočem traku. Še več pa je njihovih testov. Tokrat so si na Tom's Hardware pobliže pogledali to novo čipovje, ga primerjali s konkurentom nForce 2 in seveda stestirali štiri Granite Bay osnovne plošče podjetij Tyan, Gigabayte ter Asus, ki so tokrat osrednja tema. Posebnost teh plošč je sevda dvokanalni pomninik oz. DDR-II, ki na papirju kaže izjemne rezultate. Klik!

1 komentar

Granite Bay

t - break - Granite Bay čipovje je očitno zelo popularno, saj se testi plošč na omenjenem čipovju kar vrstijo. Tokrat so se testa lotili na T-Break, kjer so testirali asusko. Plošča nosi ime P4G8X Deluxe in podpira Penitum4 procesorje. Seveda je podpora dvokanalnemu DDR pomnilniku, SATA ter AGP 3.0 že standard. Plošča je na testu dosegla kar 92 odstotkov in si zaslužila naziv Editor's choice award. Če vas mika, da bi se bolj spoznali s to ploščo, Klik!

1 komentar

Gigabyte GA-8INXP ter MSIjeva konkurenca

Hardware Zone - To je Gigabytova nova plošča s podporo dvokanalnemu RAMu, o kateri smo poročali že včeraj. Danes so si jo ogledali na Hardware Zone. Plošča podpira le Pentium4 procesorje, ki premorejo HyperThreading tehnologijo in tiktakajo na frekvenci višji od 3.06GHz. Seveda ima plošča podporo AGP 3.0 načinu, USB 2.0, Serial ATA ter ostalim dobrotam, ki smo jih že navajeni. Plošča je lepe modre barve, na kateri je posajen fluorescenten AGP slot. Klik!

Dodatek (19:57): Konkurenčno ploščo, zgrajeno na enakem čipovju, MSIjevo GNB Max (Granite Bay) pa so si ogledali na T-Break. O tem, katera plošča izgleda lepše ni dvoma, katera pa je bolj uporabna, se bo moral odločiti vsak sam, klik!

0 komentarjev

Tri faze na osnovnih ploščah?

Overclockers Australia - Se spomnite, ko so začeli proizvajalci osnovnih plošč na veliko promovirati trofazni tok, ki napaja ključne sisteme vašega računala? No, jaz sem si zadevo predstavljal nekako takole: Kupimo 10-kilovatni napajalnik, ga vključimo v trifazno vtičnico, zmolimo tri očenaše ter počakamo, da se turbina zažene ter na koncu meseca naredimo samomor, ko ugledamo račun za elektriko. Samo višjim silam se lahko zahvalim, da temu ni tako [:D]. Kako točno deluje "3-way power" na osnovnih ploščah, kakšne so njega prednosti ter slabosti, razlaga po točkah ter zelo ilustrativen primer: Avstralski navijači poročajo.

0 komentarjev