»

Pogovarjanje z Windows XP

Tom's Hardware - Sporazumevanje z vašim računalom ne poteke le prek tipkovnice in miši. Obstaja namreč še mnogo načinov, preko katerih se lahko izživljate na računalom -- eden izmed njih je sporazumevanje preko mikrofona. Prav o tem so govorili na Tom's Hardware. Uporabili so program SoundMax Cadenza, ki prepoznava vaš glas. O zgodovini zadeve ter uporabi programa so spisali kar obsežen članek, v katerem vam razložijo kar marsikatero zanimivo funkcijo, za katero sploh niste vedeli. Če pogrešate pogovor in potrebujete le poslušalca, bo računalnik prava rešitev. Klik!

1 komentar

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

DDR333 moduli na kupu

OC Prices - Trenutno vlada na pomnilniškem trgu pravcata zmeda. Proizvajalci izdajajo modele z deklariranimi hitrostmi vse od 266MHz pa do 400MHz, za poslastico pa se najde še kdo, ki izda na 433MHz navit DDR400 modul z obupno slabimi timingi. Ob tem seveda ne gre pozabiti še na to, da je JEDEC postavil de facto standard le za 333 megaherčne pomnilnike, vse kar je hitreje, je neuradno. Vsem, ki ravno kupujete nov pomnilnik, so se torej odločili pomagati na OC Prices, kjer so si vzeli čas ter primerjali hitrosti, navijaške sposobnosti ter seveda cene trenutno najbolj prodajanih DDR333 modulov. Klik!

0 komentarjev

Slike R300 in RV250

PC Pop - Izgleda, da bosta R300 in RV250 v kratkem pripravljena za prodajo, saj so se na strani PCPop že pojavile prve slike. R300 bo izgledal tako: RV250 pa tako: Mimogrede: Za RV250 gotovo že veste, da se bo imenoval Radeon 9000. Po zadnjih podatkih pa naj bi se R300 imenoval Radeon 9700. ATI bojda načrtuje že tudi Radeon 10000, ki bo samo izboljšan Radeon 9700, saj bo narejen v 0.13 mikronski tehnologiji in bo najverjetneje tudi hitrejši od slednjega.

0 komentarjev