»

Novi strežniški procesorji

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je Intel za ponedeljek, 18. novembra, napovedal izdajo novih strežniških procesorjev. Gre za serijo Xeon, ki bodo tekli na 533 MHz sistemskega vodila. Glede na to, da so že Xeoni relativno stara serija, naj bi tokratna izdaja napovedala prihod serij Placer, Plumas 533 in Granola Bay.

Kot lahko preberemo tukaj, Intel napoveduje, da bo ponedeljkova izdaja pomenila enega večjih preobratov v izdelavi strežniških procesorjev. Prav tako naj bi pomenila izboljšanje kotiranja Intela na borzi, vsekakor pa boste kmalu obveščeni o novih cenah procesorjev..

Kaj je res ali in kaj ni, lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Odpuščanja delavcev

X-Bit Labs - Jah, tudi ta najbolj osovražena poteza (vsaj s strani delojemalcev) se je zgodila. Tokrat AMDju. AMD je sledil politiki podjetij, kot so Intel, IBM, Motorola z napovedjo, da namerava odpustiti približno 15% delovne sile v svojih tovarnah. AMD bo tako do konca drugega četrtletja prihodnjega leta ukinil 2.000 delovnih mest in posledično vrgel toliko ljudi na cesto. AMD pravi, da je ta poteza nujna za zagotovitev pozitvnega poslovanja ter dolgoročnega preživetja podjetja. Klik!

0 komentarjev

Tudi Intel z znižanjem cen

InfoWorld - Poročali smo že o znižanju cen procesorjev s strani AMDja, očitno pa mu je sledil tudi Intel. Poglejmo kaj in kako.

Cena Pentiuma4 2.8 GHz bo padla iz 500 na 400 dolarjev, šibkejši različici pa se bosta pocenili iz 400 na 300 dolarjev. Prav tako bodo znižanja na trgu Celeronov, le-ti se bodo znižali od 20 do 50 dolarjev po kosu. Cene veljajo seveda za količine nad 1000 kosi. Podrobnejše informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Prihajajo Gallatini

X-Bit Labs - Govorice so se izkazale za resnične. Intel namreč namerava v ponedeljek izdati novo serijo strežniških procesorjev Gallatin. Ti bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, tekli bodo na 400 MHz zunanjega vodila, imeli pa bodo tudi 512 kB sekundarnega in 1 ali 2 MB L3 predpomnilnika. K temu je velikana prisililo več dejavnikov, in sicer:

  • pritožbe uporabnikov o počasnosti Xeonov
  • napoved AMD-ja o resnejšem vstopu na trgu strežniških procesorjev
ki sta le dva od največjih vzrokov. Če vas zanimajo cene, dobavljivost in določene podrobnosti, potem odklikajte sem.

Bližajo se časi, ko bo imel vsak doma strežnik. Ali pač?

1 komentar

Zopet višanje cene RAMov

Reuters - Kot potrošnik sem v tem primeru (kratkoročno gledano, bi se lahko reklo) 'prizadet', vendar osebno bolj kot ne pozdravljam odločitev vodilnih v izdelavi pomnilniških čipov (beri: Hynix in Samsung), ki nameravata svojim pogodbenim partnerjem zvišati cene za približno 30 %. Kot vemo, so cene zadnje čase 'podivjale' navzdol, ter se zopet izenačile z onimi pred približno dvema letoma, ki so jih dvignile težave z zemljo na Tajskem (ter pametni ekonomisti ). To je že drugi tovrstni dogovor v kratkem času, prvi je zvišanje cen CDR(W) medijem, na kar pa je vplivalo tudi kaznovanje tajskih podjetij.

Več o tem lahko izveste tukaj. Me prav zanima, če bi se slovenski prodajalci računalniške opreme bili sposobni zmenit kaj takega...

17 komentarjev

TBird @ 1728MHz

vir: DW3D
DW3D - Kaj se zgodi, če vzamete enega Thunderbirda 1200MHz, eno Gigabyte GA7DXC matično ploščo in malce tekočega dušika? Hja, po vsej verjetnosti novi rekord v overclockanju AMDjevih procesorjev. Kaj pravite na 1728MHz? Množilnik je seveda bil 12x, zunanja frekvenca pa kar 288MHz, kar pomeni 144MHz. Več lahko izveste tukaj.

4 komentarji