»

IBM-ov veliki posel

The Register - IBM je, kakor poročajo na Registru, dobil naročilo ameriškega ministrstva za energijo za 290 milijonov dolarjev.

Gre za sistem dveh trenutno najhitrejših računalnikov z imenoma ASCI Purple in Blue Gene/L. Nekaj od njunih karakteristik je:

  • 460 teraflopov
  • 12,544 POWER5 procesorjev
  • 156,000 GB pomnilnika
  • 50 TB diskovnega prostora
Računalnika bosta preračunavala premike jedrskega orožja in pa določene znanstvene podatke. Več najdete tukaj.

7 komentarjev

Novi strežniški procesorji

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je Intel za ponedeljek, 18. novembra, napovedal izdajo novih strežniških procesorjev. Gre za serijo Xeon, ki bodo tekli na 533 MHz sistemskega vodila. Glede na to, da so že Xeoni relativno stara serija, naj bi tokratna izdaja napovedala prihod serij Placer, Plumas 533 in Granola Bay.

Kot lahko preberemo tukaj, Intel napoveduje, da bo ponedeljkova izdaja pomenila enega večjih preobratov v izdelavi strežniških procesorjev. Prav tako naj bi pomenila izboljšanje kotiranja Intela na borzi, vsekakor pa boste kmalu obveščeni o novih cenah procesorjev..

Kaj je res ali in kaj ni, lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Odpuščanja delavcev

X-Bit Labs - Jah, tudi ta najbolj osovražena poteza (vsaj s strani delojemalcev) se je zgodila. Tokrat AMDju. AMD je sledil politiki podjetij, kot so Intel, IBM, Motorola z napovedjo, da namerava odpustiti približno 15% delovne sile v svojih tovarnah. AMD bo tako do konca drugega četrtletja prihodnjega leta ukinil 2.000 delovnih mest in posledično vrgel toliko ljudi na cesto. AMD pravi, da je ta poteza nujna za zagotovitev pozitvnega poslovanja ter dolgoročnega preživetja podjetja. Klik!

0 komentarjev

1-2-3 odpuščanja

Vnunet - Torej: radi bi odpustili delavca. To pomeni preklic njegovih gesel, kreditnih kartic, id kartic, emaila... Polno dela, stroškov pa še več, kot če bi bil še vedno zaposlen .

Tu pa 'managerjem' na pomoč priskoči nova programska rešitev - eProvision Day One podjetja Business Layers. Skupek kode je v bistvu namenjen zaposlovanju delavcev ter urejanju neštetih formalnosti. A z malo prirejanja se stvarco da iz pripomočka za zaposlovanje prirediti v celovito rešitev, ki obsega tudi odpustitvene formalnosti (ki so torej urejenje v pičlih nekaj trenutkih). Paketa (na srečo?) še ni v prosti prodaji.

0 komentarjev

Odpuščanja v IT. Ne prvič, verjetno niti zadnjič.

Vnunet - Zakaj se mi zdi, da se večina mojih novic nanaša na množična odpuščanja v IT? Kakorkoli - dandanašnji managementi vseh bolj opažanih podjetij, ki imajo izgubo (ter posledično odpuščajo trume delavcev), svoje težave povezujejo s ključnimi besedami 'restrukturiranje', 'recesija' in '11. september' (no, ta je aktualen šele v zadnjem času ).

Na enako noto žvižgajo tudi pri Motoroli; že tako okrnjeno delovno silo (-32.000 v zadnjem letu) bodo zmanjšali za še dodatnih 7.000. Razlogi naj bi bili v zmanjšanju dohodkov na $7.4 MRD oz. zmanjšanje sedem centov na delnico v tretjem četrtletju. Klik!

0 komentarjev

Dogaja se vsem

AMD - Če ste mislili, da se varčevanja z metodo odpuščanja poslužuje le veliki zlobni Intel, ste se zmotili. Advanced Micro Devices (AMD) se je namreč odločil, da bo "prestrukturiral" svoje operacije. AMD bo v sklopu tega "prestrukturiranja" zaprl dve tovarni. Natančneje tovarno 15 in tovarno 15 v Austinu, Texas, ZDA. Kot del "prestrukturiranja" bo tudi odpustil 2300 delavcev, kar predstavlja 15% globalne AMD-jeve delovna sile. Pribljižno 1000 od teh odpuščenih so povezani s tovarnama 14 in 15.
No, pozitivna stran je ta, da bo začel bolj vlagati v tovarno v Penang, Malezija. Vsi odpuščeni delavci bodo dobili odpravnine.

0 komentarjev