»

Xaser III ohišja

Caseumbau - Thermaltake je pred nekaj časa splavil svoja nova ohišja, ki jih je poimenoval Xaser III. Ohišja so na voljo v več barvnih in velikostnih inačicah, kako pa izgledajo si lahko najbolje ogledate kar na domačih straneh podjetja Thermaltake. Testov ohišij zaenkrat na spletu še ni zaslediti, a ko bodo, vas bomo o njih zagotovo pravočasno obvestili. Kratek sestavek so spisali le na Caseumbau, ako znate nemško, se razume ...

7 komentarjev

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Xaser 2 Plus-A5000B

System Cooling - Na System Cooling so si ogledali gotovo že vsem znano ohišje podjetja Thermaltake. Xaser 2 Plus-A5000B je nekakšen mešanček med Big Tower in Midi Tower ohišjem. Promovirajo ga z dobrim hlajenjem, saj poleg samega ohišja dobimo tudi nekaj ventilatorjev, hladilnik za trdi disk, krmnilnik, kar je, jasno, njihov lasten proizvod. Tukaj si lahko ogledate dokaj kratek članek, v katerem so zajete vse pomembne prednosti in slabosti tega ohišja. Torej, tisti, ki se hočete postavljati pred prijatelji z izgledom svojega računala za katerega potrebujete le nekaj denarja in vožnjo do najbližje računalniške trgovine, si ta članek le preberite.

2 komentarja

Lepa modifikacija

Bit Technologies - Najbrž ste že vsi kdaj videli plazemsko kroglo (če ne veste, kaj je to, potem si le preberite tale članek). Zadevca zgleda zelo lepo in seveda je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo kak navdušenec spomnil, da bi ena taka krogla kar dobro popestrila ohišje. In seveda, se je eden našel - v svoje ohišje je vgradil 80 milimetrsko plazemsko kroglo. Potek vgrajevanja take krogle v ohišje kot tudi končni efekt si lahko ogledate v tem članku.

Hehe, definitivno ena WOW zadeva za LAN žurke[:D].

5 komentarjev

Xoxide LL60

Tweak Town - Daleč so že časi, ko je bilo ohišje bolj kot ne nebistven del naših računalnikov. Navijanje je prineslo nesluteno segrevanje računalniških komponent in dobro prevetreno ter zasnovano ohišje je ključnega pomena za dobro navit računalnik. Pa še lepo more izgledati, kajne. [;)]

Na TweakTown so si danes še eno izmed serijsko lepo oblikovanih ohišij, ki nosi ime Xoxide LL60. Če vas zanima, kaj je na tem ohišju tako posebnega, da si je prislužilo 9.5 točk (od 10), klik!

1 komentar

Novo ohišje

Tweak Town - Še eno ohišje si je našlo pot na test na TweakTown. Imenuje se Sky Hawk USA Jupiter Case. Ohišje je izdelano predvsem za tiste, ki radi razkazujejo svoje računalnike, saj se že od daleč vidi, da ne gre za klasično, umazano bež ohišje. TweakTownovci so mu prisodili osem točk (od desetih), če pa vas zanima zakaj takšna ocena, kliknite!

5 komentarjev

Vantec Nexus

ipKonfig - Podjetje Vantec se je odločilo, da vsem modifikatorskim norcem ponudi enega najbol "stajliš" kontrolerjev za ventilatorje. Zadevco se vstavi v prosto 5.25" režo na računalu, sledi nekaj žongliranja z kabli in že lahko nastavljamo obrate dvema ventilatorjema in nadziramo temperaturo na treh mestih v računalu. Poleg tega ima zadeva še zvočni alarm za primer, da temperatura preseže nastavljeno vrednost in pa dva USB 2.0 in en FireWire priključek. Za povrh lahko še menjamo sprednjo ploščo, tako da lahko zadevo prilagodimo barvi ohišja (seveda samo v primeru, da je vaše ohišje modro, črno ali zeleno [:D]).

Za konec te kratke predstavitve pa še povezava na dva kratka testa te napravice - en se nahaja na ipKonfigu, drugi pa na ClubOverclocker.

1 komentar

Ahanix dboX

Tweak Town - Kljub temu da ohišja ne pripomorejo k hitrosti sistemov (vsaj nenavitih), pa vsi vemo, da je ohišje najpomembnejši del računalnika, če le izgleda lepo. V kolikor ste v dilemi katero ohišje kupiti, poglejte sem. Na TweakTown so si namreč ogledali srebrno ohišje, ki nosi ime Ahanix dboX, karkoli naj bi že to pomenilo. Dodelili so mu sorazmerno visoko oceno 9.5 (od 10), kar pomeni da gre za kar solidno zadevo.

Od zadaj :P

5 komentarjev

Bolano?

X-Bit Labs - Vsi vemo, da se proizvajalci različnih stvari promovirajo, da bi prodali (še) več. Ampak ponavadi gre za kakšen vžigalnik pri škatli cigaret ali kuli pri reviji... Da pa kakšno podjetje odprlo samostojno on-line trgovino izključno z promocijskimi izdelki, to se mi zdi pa že malo bolno...
Uganete kdo je to storil? Nvidia Vsemogočna, seveda. Tu je njena trgovina, v kateri pa ne boste našli različnih vrst GeForce kartic, ampak majice, majice brez rokavov, dežnike, skiroje, termoske in... plenice. Ja, plenice. Očitno ima Nvidia novo promocijsko strategijo. Ko najmlajši v družini "opravi svoj posel" v pleničko, pride do izraza slogan: Nvidia inside.

11 komentarjev