»

Gran Turismo 5 spet zamuja

Na lepotce bo treba še počakati

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Spomladanski oz. poletni datum izida (odvisno v katerem delu sveta živite), napovedan za tako težko pričakovan Gran Turismo 5, očitno ne bo držal, saj je prišlo do še ene (izmed mnogih) zamud pri izidu. Pri Bit-techu so nad zamudo nadvse začudeni, predvsem po demo različici GT5 Prologue ter v decembru napovedani demo različici (Academy Time Trial) ter po prvoosebnih izkušnjah z GT5 na GamesCom 2009 lanskega avgusta. Že takrat se jim je igra zdela bolj ali manj dokončana. Za zamudo so pri Sonyju okrivili težave v produkciji, ki so v tem stadiju razvoja nekoliko presenetljive. Nov datum izide še ni znan, kar je seveda ujezilo mnoge ljubitelje. Kako težko pričakovana je igra, prvič javnosti predstavljena že na E3 leta 2006, vam lahko pove podatek, da so zadnjo...

10 komentarjev

Prve matične plošče s KT400A (za AMD)

X-Bit Labs - VIA je svojega naslednika že dobra uveljavljenega KT400 čipovja, KT400A, napovedovala že kar nekaj časa, a matičnih plošč osnovanih na njem ni in ni bilo na spregled. No, sedaj ko je mastne zaslužke začela žeti Nvidia s svojim nForce2, pa so se stvari začele premikati hitreje. Danes je Asus objavil specifikacije svoje A7V400 osnovne plošče, ki bo temeljila na KT400A.
  • podpora vsem SocketA procesorjem, vključujoč Bartone (AMD),
  • KT400A NortBridge in VT8235 SouthBridge,
  • tri pomnilniške reže za PC3200 DDR,
  • šest PCI in en AGP 8x slot
  • klasičen dvokanalni ATA133 krmilnik in
  • RAID krmilnik s podporo SATA,
  • gigabitni Ethernet, USB2.0, Firewire ter integrirana zvočna kartica in
  • cel kup overclockerskih pripomočkov v BIOS-u
O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

KT400A marca?

X-Bit Labs -

VIA Apollo KT400A, kot se s polnim imenom imenuje debugiran naslednik Viinega KT400 čipovja, VIA napoveduje že dolgo časa. Predolgo, saj se v tem času nForce2 prodaja za med. Kakorkoli že, po novih neuradnih informacijah, naj bi VIA omenjeno čipovje predstavila konec februarja ali v začetku marca.

Čipovje bo uradno podpiralo DDR400 pomnilnik, ki je, mimogrede, le dobil JEDEC-ov blagoslov, a opaznih pospeškov ne gre pričakovati. VIA pač stavi na že omenjeno debugiranost čipovja, pa tudi Athloni še ne zmorejo izkoristiti več kot 166 MHz pasovne širine (lahko jih sicer navijete [:))]). Klik!

0 komentarjev

KT400A letos še ne bo

DigiTimes - Pri čipovjih tajvanskega podjetja VIA velja nekakšno nepisano pravilo, da so tisti s končno oznako A stabilnejši, hitrejši ter manj hroščati, zato marsikdo z nakupom nove plošče počaka na izid A revizije čipovja. No, danes je VIA objavila, da težko pričakovanega KT400A, ki bi novo čipovje končno dvignil na raven dobrega, starega KT333, še ne bo tako kmalu.

KT400A ter P4X600 bosta predstavljena šele v začetku prihodnjega leta in ne ob koncu letošnjega, kot so napovedovali. Razlogov za tako potezo VIA ni navedla, pojavlja pa se vprašanje, ali si ni VIA s tem naredila medvedjo uslugo ter dala nForce2 izjemne možnosti za prodor in uspeh na trgu. Bomo videli!

0 komentarjev

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

Test Socket A osnovnih plošč

Extremetech - Kljub neuradnim govoricam o izdaji novega VIA KT400A čipovja, proizvajalci še vedno pridno izdelujejo osnovne plošče na starem preizkušenem KT400. Tokrat so si na Extreme Tech ogledali kar šest različnih proizvajalcev, katerih izdelki temeljijo na tem čipovju. Primerjali so njihovo hitrost, stabilnost ter bonbončke, ki smo jih deležni ob nakupu. Če se še vedno ne morete odločiti, kam boste posadili svojega Athlona (ali pa nemara Durona [:D]), klik za branje!

2 komentarja

SiS in VIA zavrnila podporo DDR400

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit labstov, sta proizvajalca procesorskih naborov zavrnila podporo standardu DDR400 v najnovejših naborih SiS648 in P4X400. Problem je v tem, ker standarda še ni podprl JEDEC in prav lahko se zgodil (čeprav zaenkrat še ni uradno potrjeno), da se bo pomnilnik DDR400, ki ga bo odobril JEDEC rahlo razlikoval od trenutnih DDR400 modulov. Oba proizvajalca sta tudi malce bolj previdna pri naborih za procesorje SocketA, zato tudi tam ni pomnilnik DDR400 uradno podprt. Pričakovati je, da bo nov hitrejši pomnilnik DDR uradno podprt šele v KT400A in prihodnjih naborih za Pentium4. Samo mislimo si lahko, kaj se lahko zgodi, če JEDEC ne bo podprl specifikacij za DDR400.

1 komentar

VIA + Pentium4 = CeBIT

CNet - Čeprav Intel še vedno ni izdal ustrezne licence, se je tajvansko podjetje VIA odločilo predstaviti vezno čipovje na CeBITu. VIAine skrbi so povsem so povsem upravičljive, saj so njihovi glavni tekmeci, ALi, že dobili ustrezno licenco in že s polno paro načrtujejo čipovje. Očitno se je VIA odločila poiskati luknje v zakonu in tako trdijo, da licence niti ne potrebujejo. Sklicujejo se na lastništvo S3ja, s katerim je Intel pred nekaj časa podpisal pogodbo o izmenjavi patentov. Me prav zanima, kaj vse se bo izcimilo iz tega kreganja... Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

0 komentarjev