»

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

Nov Radeon

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, je ATI že pred časom preimenoval svojo kartico Radeon 8500 (LE) v Radeon 9100. No, danes smo tako ugledali predstavitev prve tovrstne kartice. Podjetje Power Color je objavilo, da bo njihova Radeon 9100-based grafična kartica grajena na osnovi Radeon 8500 PCB, opremljena z D-Sub, DVI-I ter TV-Out izhodi delovala pri taktu 500/250 MHz (RAM/GPU). Kartica bo na voljo v 64 ter 128 MB različici. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

4 komentarji

nVidia predstavila nov grafični procesor

več strani - nVidia zopet preseneča. Tokrat so predstavili trenutno najhitrejši grafični procesor za prenosnike, GeForce 4 Ti4200 Go imenovan. Procesor, prej kodno imenovan NV28M, 100% podpira DirectX 8, tiktaka na 200/400 MHz ter uporablja DDR SDRAM pomnilnik. Prav tako podpira AGP 3.0, kljub temu da le-tega ne podpira še noben prenosnik na tržišču. Če vas zanima, kako se obnese v praksi, si lahko ogledate tudi test na AnandTechu. Klik!

1 komentar

NV28M bo predstavljen na Comdexu

X-Bit Labs - Ločeno od predstavitve NV30 18. novembra na Comdexu, o čemer smo že poročali, namerava nVidia predstaviti tudi svoj grafični procesor za prenosnike, imenovan NV28M. Na internetu so se pojavile tudi neuradne specifikacije:
  • NV28M je okrnjena različica GeForce4 Titanium procesorjev, polno kompatibilna z DirectX 8
  • tako procesor kot pomnilnik bosta tekla na 200 MHz
  • sam čip bo velik 35 kvadratnih milimetrov
  • NV28M bo potreboval dodaten čip, v originalu imenovan output chip modulator, ki bo skrbel za analogni prikaz slike
Kot ponavadi, o ceni ter dobavljivosti ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Hitri denar

CNet - Sledili so načelu "easy money," se lotili uresničitve ameriškega sna, prekršili nekaj zakonov - ter bili zasačeni. Petnajst delavcev podjetja nVidia je ustanova Securities and Exchange Commision obtožila, da so kupili delnice zato, ker so imeli pomembne informacije z notranjosti podjetja, da naj bi takrat, marca 2000, nVidia sklenila dogovor z Microsoftom glede implementacije svojega grafičnega procesorja v Microsoftovo prihajajočo igralno konzolo, Xbox. Teh petnajst ljudi naj bi z insajdersko informacijo zaslužili, reci in piši, slaba dva milijona dolarjev. Z dvema od petnajstih naj bi se že dogovorili za izvensodno poravnavo, usoda ostalih je pa še v rokah kriminalistov. C|Net poroča.

1 komentar