»

Primerjava Core 2 veznih čipov

The Tech Report - Ob nakupu Core 2 procesorja se postavlja vprašanje katero vezno čipovje je najbolje uporabiti. Za morebitne prestopnike iz AMD tabora še toliko bolj, ker je veliko odvisno od pomnilniškega krmilnika, ki je pri Intelovih rešitvah del čipseta in ne procesorja, kot pri najbližji konkurenci. Ker se teh vprašanj na Tech Reportu zavedajo, so pripravili obširen test veznih naborov za Core 2 procesorje.

Tako so pod drobnogled vzeli in konkretno prepotili štiri izdelke. Med temi sta se znašla dva Intelova čipa - starejši 975X Express in novejši, precej razširjen P965 Express, ki se pojavlja tako na izdelkih vstopnega razreda, kot na zmogljivejših matičnih ploščah. Druga dva izdelka na testu pa...

6 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hardware Zone - Očitno ATIjeva zverina Radeon 9700 Pro še dolgo ne bo pozabljena. Izšel je namreč nov test, ki so ga spisali na Hardware Zone. Tokrat je ATI-jev procesor uporabil Hercules in nanj pritrdil zelo lep in kar je najpomembnejše - bakren hladilnik. Vsi vemo, da je baker odličen prevodnik toplote, kar v teoriji pomeni boljše odvajanje toplote in s tem boljše hlajenje. Pa da ne bom celotne novice posvetil le hladilniku (ki se nadaljuje celo na zadnji strani kartice so rebra nad procesorjem), vam povem pe kaj drugega.

Radeon 9700 Pro ima še vedno največjo prepustnost pomnilnika, podporo DirectX9 ter 128 MB Samsungovega 2.86ns pomnilnka (teoretičnih 350 MHz). Kljub novemu GeForceuFX ima Radeon 9700 Pro večjo prepustnost pomnilnika, pa tudi v hitrosti procesorja ne zaostaja veliko. Odlična grafikulja, žal za veliko denarja. Klik!

0 komentarjev

Prigode z NV30

več strani - nVidia je v ponedeljek uradno predstavila svojega novega paradnega konja, ki ga je poimenovala GeForceFX. Kot se je izvedelo kasneje, bo dobil pripono 5800, obstajali pa bosta vsaj dve različici: standardna ter ultra. Slednja bo stala nepojemljivih 500 dolarjev, medtem ko bo navadna izjemno "poceni", le 100 dolarjev manj. Bolj zanimiva kot ta dejstva pa je domnevna nepodpora DirectX9 standardu. Kljub hvaljenju nVidiie, da je NV30 stoodstotno združljiv z DirectX9, kaže da temu le ni tako. O tem kaj NV30 podpira, česa ne in ostale podrobnosti preberite tu in tu.

10 komentarjev

Radeoni od A do Ž

Digit Life - Vsi, ki se ne morete odločiti, katerega Radeona bi vaša denarnica še prenesla, tukaj je rešitev. Na Digit Life so spisali ličen članek, ki vam lepo razloži razlike med malce starejšimi (7500), novejšimi (8500), pa tudi najnovejšimi Radeoni (9700), tako v ceni, kot tehnologijah in hitrosti, ter vam nudi možnost, da se lahko prepričate, kateri je tisti pravi za vaše potrebe. Članek je sorazmerno dolg, a na račun slik, tako da ne predstavlja izjemno dolgega branja. Klik!

3 komentarji

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev