»

Štiri Ti4200-tke

Explosive Labs - Na Explosive Labs so testirali štiri GeForce Ti4200 kartice treh različnih podjetij. Ena izmed skupnih lastnosti kartic je podpora 8-kratnemu AGP vodilu, ki lahko namesto 1.1GB/s (AGP 4X) prenese kar 2.1 GB/s. A kakor vemo, ta novi način prenosa ne prinese veliko hitrosti, zato je morda v tem trenutku celo malce neuporaben. Skratka, testirali so Leadtek, MSI in Abit-ove kartice ter ocenili celo overklokabilnost in telefonsko pomoč posameznih podjetij. Kaj so ugotovili?

2 komentarja

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Sicer smo danes novico o testu osnovnih plošč že objavili, a na internetu se je pojavil že nov. Kakorkoli že, med zdolgočasenim brskanjem po TweakTown, sem odkril, da so se tudi na tej strani odločili testirati nekaj plošč na SiS648 naboru. Odločili so se za proizvajalce MSI, Gigabyter ECS in spisali 13 strani dolg test. V kolikor se še vedno ne morete odločiti, katero ploščo bi kupili, vam ni več pomoči. [:D]

0 komentarjev

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

Test Bluetooth plošč

Sudhian - Da so Bluetooth vmesniki dragi, verjetno ni potrebno poudarjati. Da so poleg tega še rahlo nepraktični, če vam zmanjkuje USB portov, tudi ne.

Rešitev se je torej ponujala kar sama, in dve od prvih primerkov Bluetooth matičnih plošč, MSI-jevo KT3 Ultra2-BR in SiS-ovo 648 MAX so vzeli pod drobnogled na Sudhianu. Ugotovitve so bile zelo pozitivne, saj sta plošči skoraj idealna rešitev za delovno multimedijsko postajo, očitki so leteli predvsem na premalo ATA priključkov in odstotnost Firewire vodila. Celoten test najdete tukaj.

Poveži me modro...

0 komentarjev

Asus P4S8X

HardOCP - Asus P4S8X je nova matična plošča, grajena na SIS648 osnovi. Gre za zelo napredno čipovje, ki podpira najnovejše dobrote, kot so AGP8x ter SATA, in je zaenkrat dobilo same pozitivne kritike. No, prav takšna je tudi nova Asuska, na kateri najdete skoraj vse kar vam poželi srcé. To osnovno ploščo so si ogledali na HardOCP in bili z njo sorazmerno zadovoljni. Klik!

0 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

SiS 648

Tech Report - Včeraj je SiS končno tudi uradno izdal svoj najnovejši nabor SiS648. Namenjen je procesorjem Pentium4 in je zelo zanimiv, saj ponuja kar nekaj še nevidenih novosti. Poleg podpore Firewiru in še nekaterih zelo koristnih lastnostih, se lahko SiS648 pohvali tudi s podporo šestkanalnemu zvoku AC'97, AGP 8x in, sicer še vedno neuradno, podporo pomnilniku DDR400. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da najnovejši nabor niti slučajno ne spominja na polomije tega podjetja iz časov pred zdaj že kar legendarnim SiS745. SiS648 se lahko namreč pohvali tudi s tem, da lahko v navezi s pomnilnikom DDR400 enakovredno tekmuje z intelovim i850E, ki deluje...

0 komentarjev