»

Voodoo F-50 - Sanje računalniških zanesenjakov

Računalniške novice - Verjetno ne bomo našli veliko računalniških zanesenjakov, ki bodo ob besedi Voodoo pomislil na kaj drugega kot na grafične katice. Vendar pa tokratni Voodoo F-50 ni grafična kartica, ampak nadvse zmogljiv računalniški sistem, ki je namenjen predvsem igranju najnovejših iger. V njem se nahaja AMD-jev Athlon 64 FX procesor, ter cel kup zmogljivih računalniških komponent, kot so grafična kartica ATI Radeon 9600XT ali 9800XT in hiter trdi disk, ki oddajo nemalo toplote. Zato je skoraj neverjetno, da to ohišje ne potrebuje za svoje delovanje niti enega ventilatorja, kar ga naredi praktično neslišnega (če odštejemo minimalen šum trdega diska). Ohišje je zgrajeno na principu...

23 komentarjev

RDRAM se poslavlja

X-Bit Labs -

RDRAM je bil že dolgo časa nazaj na papirju favorit med pomnilniki, ki pa ni uspel. Pokopali so ga previsoki proizvodni stroški in premali pospeški napram obljubljenim. Krono je potemtakem prevzel DDR (in v novejšem času DDR-II).

Danes je Intel objavil, da namerava ukiniti proizvodnjo preostalih svojih čipovij, ki še podpirajo RDRAM. To sta i850E in i860. Njun uradni program razpustitve se je pričel že 9. maja, naročiti jih bo moč še do 31. oktobra, čez natanko eno leto pa bo Intel na trg poslal zadnjo pošiljko in tako ukinil svojo podporo RDRAM-u. Poleg Intela ga takó podpira le še SiS s svojima R658 in R659, ki pa se slabo prodajata. Zbogom, RDRAM.

7 komentarjev

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

RDRAM v 0.13 mikronih

X-Bit Labs - Največji svetovni proizvajalec DRAM pomnilnika, podjetje Samsung Eletronics, je danes objavilo, da so začeli z masovno proizvodnjo PC1066 RDRAM pomnilnika v 0.13 mikronski tehnologiji. Na voljo bodo 128, 256 ter 512 megabajtni modulu v 16- ter 32-bitni konfiguraciji, ki bodo primerni tudi za najbolj zmogljive računalniške sisteme. O cenah ter dobavljivosti ne poročajo. Klik!

0 komentarjev

PC1066 končno "uradno" podprt v i850E

X-Bit Labs - Intel je končno najavil, da je pomnilnik PC1066 RDRAM tudi uradno podprt v naboru i850E. Kateri moduli bodo brezhibno delovali na tej platformi, si lahko pogledate na tej strani. Toda tisto pravo šele prihaja, saj se nam počasi bliža nabor Granite Bay, ki bo podpiral dvokanalno vodilo (QBM) do pomnilnika DDR SDRAM. Ali to pomeni, da se pomnilniku RDRAM zopet pišejo črni časi?

0 komentarjev

Nov, hitrejši RDRAM

Ace's Hardware - Čeprav Intelu ni najbolje uspelo, ko je na začetku pohoda Pentiuma 4 podprl le in samo RDRAM, pa ta neuspeh ni zaustavil razvoja. Tako je sedaj na voljo še hitrejši RDRAM z oznako PC1066. Sedaj pa samo še čakamo na plošče, ki bodo zmogle izkoristit poln potencial tega pomnilnika...

1 komentar