»

Red Hat odlično v tretjem kvartalu

Reuters - Red Hat je objavil poslovne rezultate za tretje fiskalno četrtletje, ki se je končalo 30. novembra. Rezultati so glede na trenutno gospodarsko stanje zelo dobri, saj so napovedi celo presegli. Prihodki so se povečali za 22 odstotkov na 165,3 milijona dolarjev, dobiček pa za slabih dvajset odstotkov na 24,3 milijona dolarjev. Izvršni direktor podjetja je dejal, da je svetovna kriza prednost zanje, saj si podjetja vedno težje privoščijo drago lastniško programsko opremo in tako vedno pogosteje posegajo po cenejših alternativah, ki jih trži Red Hat. Delnice podjetja so po objavi na newyorški borzi pridobile desetino svoje vrednosti.

22 komentarjev

ABIT in ASUSTeK: Konec s KT400A.

X-Bit Labs - Včeraj so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi ASUSTeK verjetno prenehal z izdelavo matičnih plošč temelječih na KT400A čipovje. Danes je odjeknila še ena tovrstna vest. Tajvanski viri namreč poročajo, da je podoben sklep sprejel tudi dobro poznani ABIT; odločili so se, da do nadaljnjega prenehajo z izdelovanjem vseh matičnih plošč za AMD-procesorje osnovanih na VIA-čipovjih. Več o tem tu in tu.

4 komentarji

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

Finančni rezultati

X-Bit Labs - Nekatera podjetja so že objavila svoje finančne rezultate za tretje četrtletje, druga tega še niso storila, a kanijo to storiti zdaj zdaj, nekatera na to še niso pomislila itd. No, danes so na X-Bit Labs objavili poslovne rezultate vseh tajvanskih podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo matičnih plošč. Tako najdete rezultate podjetij kot so Abit, ASUSTeK, ECS, MSI in druga zbrane v eni preglednici. Ste vedeli, da je ABIT pridelal največ izgube? Vse te in še druge informacije najdete v originalni novici na tem naslovu.

2 komentarja

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

Microsoft: $1.53 MRD dobička v treh mesecih

Newsfactor - Podjetje Billa "Geeselover" Gatesa je predstavilo svoje finančne rezultate. Slednji so nad pričakovanju Wall Streeta; sami prihodki so v 4. (fiskalnem) četrtletju dosegli $7.25 MRD, dobiček pa $1.53 MRD. Nisem končal: prihodki zadnjega -- takisto fiskalnega -- leta so znašali $28.37 MRD, v naslednjem pa pričakujejo še 12 % več. Kl$ng!

Kakorkoli, Microsoft je eno redkih (opaznejših) podjetij, ki je doseglo dokaj dobre rezultate, pa še to brez večjih odpuščanj: sam se dobro spomnim, da sem slabo leto nazaj, ob začetku svojega pisunstva, skoraj vsak dan napisal nekaj novic o odpuščanjih. Prognoze analitikov pa so manj obetajoče, predvsem na račun nove licenčne politike. Gates, Hates, Hades.

8 komentarjev

Kvantiteta

X-Bit Labs - The Inquirer se je dokopal do informacij o tem, koliko matičnih plošč je 8 največjih tajvanskih proizvajalcev izdelalo.
  • ASUS=6.76 miljonov
  • Elitegroup=6.72 miljonov
  • MSI=4.91 miljonov
  • Gigabyte=4.625 miljonov
  • ABIT=1.265 miljonov
  • DFI=1.027 miljonov
  • Chaintech=0.793 miljonov
  • BIOSTAR=0.557 miljonov
Kot vidite je razlika med ASUS-om in Elitegroup-om minimalna. Ti dve podjetji se bosta v prihodnosti še zelo borili za prevlado na tržišču. Enako minimalna razlika je med zdej že večnima tekmecema MSI in Gigabyte, katerih boj za tretje mesto je postal že konstanta. Prihonji meseci bodo odličilni, saj se bodo podjetja lahko izkazala (ali pa popolnoma pogorela) z izdelavo matičnih plošč na Brookdale in VIA P4X266 čipovjih. Tisti, ki bodo trenutek ugodno izkoristili in naredili dobre matične plošče, ki bodo kupcu všeč, se jim obeta svetla prihodnost. No ja, vsaj do naslednjega čipovja.

0 komentarjev