»

O vodnem hlajenju

vir: Hexus
Hexus - Navijanje današnje dni postaja nekaj vsakdanjega in če hočete doseči kaj več, potrebujete vodno hlajenje. To je eden izmed najboljših načinov ohladitve vašega mlinčka. Na Hexusu so spisali članek o namestitvi in sposobnostih takega hlajenja. V dokaj kratkem članku boste našli vse najpomembnejše napotke, potrebne za namestitev in delovanje takega hlajenja.

0 komentarjev

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Orb vodno hlajenje

Overclockers.com - Še ena zanimina novička z Overclockers.com: neki tip je sestavil zelo zanimiv vodni blok, katerega osnova je prav nadvse popularni (in zelo povprečni) Chrome Orb. Hladilniku je odstranil ventilator, ga obdal z alumijasto cevjo ter stvar dobro zadihtal, dodal vhod/izhod ter voila: instant Orb vodno hlajenje. Kot bi lahko pričakovali, se zadeva obnese precej dobro. Voda ima namreč precej velik stik s kovino in to je edino pomembno, saj vodni in zračni hladilniki v bistvu delujejo na enakem principu (oddajanje toplote na drug medij), samo snov, ki vpija toploto je drgačna. Priporočam ogled!...

1 komentar

Blizzard vodno hlajenje @ Hexus

vir: Hexus
Hexus - Za začetnike je izdelava lastnega vodnega hlajenja pogosto prezahteven postopek in se zaradi neznanja in nepripravljenosti konča tragično. Zaradi tega je mogoče celo priporočljivo za prvič kupiti kakšen predsestavljen komplet in se seznaniti z načini delovanja... Pred časom je bil zelo popularen Senfujev komplet, v teh dneh pa vodi Blizzard komplet, ki ga prodaja Overclockers Hideout. Blizzarda so testirali tudi na Hexusu in so nad njim bili tako navdušeni, da so mu dali "Editor's Choice" nagrado. Vsekakor gre za zanimiv in preprost komplet, ki bo prinesel dobre rezultate. Priporočam ogled!

0 komentarjev

Vzdrževanje vodnega hlajenja

Dan's DATA - Tako kot zračne hladilnike, je tudi vodne potrebno vsake toliko časa temeljito očistiti. Namesto praha se namreč v njih nabirajo alge in ostala biološka svinjarija, ki lahko precej poslabša hladilne sposobnosti. Na Dan's Data so to spoznali skozi lastne, ne ravno prijetne, izkušnje in za vse nas pripravili članek o čiščenju in vzdrževanju vodnega hlajenja. Za primer so vzeli precej razširjen Senfujev komplet (tudi mi smo ga testirali nekaj časa nazaj) in poudarili zadeve, na katere moramo biti pozorni. Vsekakor dobro branje.

3 komentarji