»

EU začela javno-zasebno partnerstvo za internet prihodnosti (FI-PPP)

Europa.eu - Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je imela včeraj dolg govor, s katerim je orisala novo javno-zasebno partnerstvo za internet prihodnost (FI-PPP). Gre za nov evropski projekt, ki bo potekal v treh fazah v naslednjih petih letih in bo z investicijo 600 milijonov evrov poizkusil predrugačiti, prenoviti in izboljšati internet.

Trenutno je svetovna interneta ekonomija ocenjena na 500 milijard evrov letno, njena rast pa na 12 odstotkov letno. Do leta 2015, ko se projekt izteče, bo po projekcijah dosegla 800 milijonov evrov, kar bo predstavljajo znaten (5,8-odstotni delež) evropskega bruto družbenega proizvoda. Toda ker je bil internet ustvarjen v 70. letih za uporabo, ki z današnjo nima nič skupnega,...

9 komentarjev

Micron Technology predstavil DDR-II

X-Bit Labs - Te dni je v Pekingu potekal (oz. še poteka) mednarodni računalniški sejem pod imenom JEDEX Beijing. In na tem sejmu smo dočakali prvo predstavitev sistema na DDR-II platformi v praksi. Micron je namreč predstavil visoko zmogljiv strežniški sistem s prepustnostjo 4.300 MB/s (533 Mbps/pin) grajen na DDR-II pomnilniški platformi. Prav tako so predstavili tudi zmogljive sisteme zasnovane na DDR400 ter PC2700 pomnilniških standardih. Micron je tako zaenkrat edini proizvajalceh pomnilniških modulov, ki nam je predstavil svoje DDR-II rešitve. Klik!

DDR-II je, kot vidite, nared. Sedaj je njegovo uvajanje ter uporaba odvisna samo še od JEDECove potrditve kot standarda.

1 komentar

All your hosts are...

Vnunet - Še ena bednabedna zlo-raba znane izjave, torej. SQLsnake virus je danes eden bolj aktivnih, po napovedih hekerjev pa naj bi bil skupaj z ostalimi "nimdami" le preskušanje zmožnosti. Kaj bi se zgodilo, če bi se pojavil virus, ki bi v roku nekaj ur okužil milijon ali deset strežnikov? Klik!

0 komentarjev

DDR vs SDR

Jaz - Tako, da ne bom veljal za najbolj lenega osebka na Slo-Techu (saj ne, da me to kaj moti ), sem se tudi jaz pretegnil in stipkal en testek. Kot je v navadi pri meni, stvar zamuja približno en mesec, krivo pa je seveda vse ostalo, razen mene (z drugimi besedami: i'm sorry). Gre za primerjavo DDR in SDR platforme za AMDjeve procesorje. Temeljno vprašanje je bilo, ali novi pomnilniški standard prinaša velike razlike v praksi ter ali se nadgradnja izplača. Kliknite na povezavo v desnem meniju in dobili boste odgovore...

11 komentarjev

184 pinski RAM moduli

X-Bit Labs - Zaradi precej visoke cene je trenutno povpraševanje po DDR čipovjih precej nižje, kot bi si ga izdelovalci želeli. Mnogo se jih zato zateka k preprostim rešitvam, kot je podpora in implementacija tako SDR kot DDR DRAMa, toda SiS se je zadeve lotil drugače. Skupaj s TwinMosom in Apacerjem so predstavili novi standard SDRAM modulov, ki imajo 184 namesto 168 pinov. Takšen SDRAM pomnilnik lahko deluje tudi v navadnih DDR režah, če je podprt s strani čipovja. SiS bo podporo vdelal v svoji prihajajoči SiS635 in SiS735 čipovji, stvar pa bo menda prvič videna na CeBITu.
No ja, moram priznati, da je ideja zanimiva in logična, toda dvomim, da se bo razširila, saj proizvajalci enostavno nimajo možnosti proizvajati dve različni vrsti enakega pomnilnika, in povpraševanje po "starem" SDRAMu je še vedno previsoko za radikalno potezo. Bomo videli...

0 komentarjev

Še en udarec Intelu

EBN - Mhja, kaj naj rečem... Intelu definitivno gre precej slabo in dogajajo se stvari, o katerih pred leti nismo mogli niti sanjati. Po inetu se je namreč razvedelo (vir je ta novica), da je IBM za svoje mrežne front-end strežnike izbral AMDjeve dvoprocesorske konfiguracije. Mogoče se to ne sliši tako katastrofalno, todi veliki modri ima strašen vpliv na računalniško industrijo. Spomnite se samo, kako so padle delnice Rambsu, ko je IBM najavil svojo podporo DDR SDRAMu. Zelo verjetno se bo kaj podobnega zgodilo tudi Intelu...

4 komentarji

DDR proizvajalci in njih načrti

X-Bit Labs - Fantje pri XBit Labs so se potrudili in zbrali mnenja, načrte in pričakovanja nekaterih največjih proizvajalcev pomnilnika. Gre se seveda za vprašanje DDR DRAMa:
  • Hyundai: Hyundai, eden izmed največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, je res pozitivno nastrojen glede DDR DRAMa, v katerem vidijo veliko prihodnost. Po njihovem bo ta pomnilniški standard popolnoma prevladal v letu 2001 in seveda ne mislijo sedeti križen rok. Proizvodnjo DDRja bodo drastično dvignili, na kar 20% vse njihove pomnilniške proizvodnje, oziroma okoli 627 milijonov kosov.
  • Micron: Tudi Micron je eden izmed velikih podpornikov DDRja in tudi oni bodo v bližnji prihodnosti precej povečali proizvodnjo. 64MB čipe že masovno proizvajajo, medtem ko proizvodnja 128MB modulov še ne poteka...
  • Infineon: To podjetje DDR smatra za definitivno prihodnost pomnilniškega standarda, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja in so zato zelo previdni v proizvodnji, ki trenutno dosega le 5% njihove celotne.
  • Samsung:...

0 komentarjev

Apacer in IBM

Apacer - Apacer in IBM sta najavila partnerstvo s ciljem širjenja in ojačitve DDRja ko pomnilniškega standarda. IBM bo Apacerju dostavljal pomnilniške čipe, Apacer pa bo projektiral dejanske module ter jih razpečeval po svoji široki prodajni mreži (Apacer sodi med 5 največjih pomnilniških proizvajalcev). Da je to partnerstvo zelo pomembno za DDR kot standard je seveda jasno, saj je IBM podjetje z ogromno močjo. Spomnite se samo časov, ko so bila v teku neskončna prerekanja o tem, ali bo "standard prihodnosti" DDR SDRAM ali RDRAM. Ko se je veliki modri zganil in izdal poročilo, v katerem so potrdili svojo podporo DDRju kot edinem standardu, so delnice Rambusa v roku nekaj ur padle z $500+ na $180 (čez nekaj deni je potem sledil zlom celotnega NDASQ indeksa)! Kot vse kaže, je bitka že odločena...

1 komentar

DDR vs SDR vs RDR

Simmtester - Še posebej te dni je vojna med pomnilniškimi standardi zelo vroča tema. Nihče več prav ne ve kaj za vraga se dogaja, saj ni nič tako, kot bi moralo biti: DDRja od nikoder ni, RDRAM se je neverjetno pocenil in tako naprej. Zato je ta test Simmtester strani toliko bolj zanimiv. Primerjali so vpliv različnih pomnilnikov na hitrost celotnega sistema, osredotočili pa so se na Intelovo platformo. Barve SDRja je zastopal i815E, RDRja i820, DDRja pa VIA Apollo Pro266. Če vas zanimajo izidi, si zadevo kar oglejte. Priporočam!

0 komentarjev