»

V stilu modre.

vir: Mashie
Mashie - Mashie nas spet preseneča s svojimi umetninami. Iz aluminija je izdelal rebrasto ogrodje in ga osvetlil z modro lučjo. Mojstrsko izdelano ohišje nam ponuja tudi zanimiv pogled v drobovje računala, medtem ko težav s pregrevanjem pri tem ohišju verjetno ni. Ste spretni? Lotite se tega sami če imate dobro opremljeno domačo delavnico! Kako izdelati estetsko in očem prijetno ohišje, si preberite v temle članku.

5 komentarjev

Od overclockarjev, za overclockarje...

HotHardware - Abit je pred kratkim izdal eno najboljših matičnih plošč za Intel-ove procesorje - BH7. Na HotHardware so ploščo vzeli pod drobnogled. Temelji na i845PE vezju. Na njej pa boste našli AGP 4X priključek, 5 PCI ter 3 DDR reže za pomnilnik. Seveda ima tudi en paralelni, en serijski, pet priključkov zvočne kartice, 4 USB 2.0, en priključek 10/100 Mbit mrežne kartice, itd. Pa da ne pozabim omeniti še Serial-ATA [:)] .

Zakaj pravzaprav sploh tak naslov novice? Preprosto: matična plošča je odlična za navijanje. Malo so ji povišali FSB, nato zvišali napetost, kasneje zamenjali hladilnik in voila[:D] . Pri 163 MHz FSB je procesor deloval povsem stabilno pri 3,09 GHz. Izvedli so nekaj testov in...

0 komentarjev

Compaq Presario 2810T vs. Toshiba Satellite 1900-703

X-Bit Labs - Na x-bit labs so izvedli zelo zanimiv test. Vsi namreč testirajo samo prave AGP grafične kartice za namizne PC sisteme, nihče pa ne pokaže razlike med 3D pospeševalci na področju prenosnikov.

Z v naslovu omenjenima notebookoma so namreč stestirali dve konkurenčni prenosniški 3D grafični kartici in sicer ATI Mobility Radeon 9000 s 64MB DDR in nVidia GeForce4 440 Go z 32MB DDR. Prišli so do zanimivega zaključka, da ATI prekaša nVidio tudi na tem področju, saj GeForce4 Go ne podpira strojnega DirectX8.1. Zelo zanimiv in obširen test si preberite tukaj.

4 komentarji

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

GeForce4 Ti4800SE Deluxe

VR - Zone -

Nvidiia se je odločila potihoma lansirati nove različice svojih GeForceov4. O njih smo enkrat sicer že govorili (glej povezane novice), a od takrat Nvidia ni zganjala pretiranega pompa in stvar je počasi zamrla. No, pred kratkim pa se je na VR-Zone pojavil test kartice, ki se imenuje Triplex GeForce4 Ti4800SE Deluxe. O Ti480 tipu kartice na Nvidiini spletni strani zaenkrat še ni podatkov, a sklepamo lahko, da se bo to zgodilo kmalu. Da pojasnimo zmedo, kartica, ki so jo testirali, je v resnici GeForce4 Ti4400 s podporo za AGP8x, ki pa jo je Nvidia iz meni neznanih razlogov poimenovala...

5 komentarjev

Testa grafičnih kartic

več strani - Tako, na internetu sta se pojavila dva nova testa grafičnih kartic. Prvega so tokrat izvedli na [H]ardOCP, kjer so testirali kartico z imenom Asus V9280S/TVD Ti 4200-8X, ki, kar nam pove že ime, temelji na GeForce4 Ti4200 grafičnem procesorju ter uporablja novo AGP 8x vodilo. Gre sicer za malce starejšo kartico, kateri pa je vrednost ob pojavi GeForceaFX padla in je tako še bolj privlačna za kupce, saj gre še vedno za eno izmed močnejših kartic dandanes.

Drugo kartico pa so testirali na Beyond3D. Tam so preizkušali kartico imenovano Parhelia. Matroxova stvaritev s 128 MB pomnilnika, ki naj bi predstavljala konkurenco GeForce4 karticam, a jim lahko na žalost konkurira le v ceni. Tisti, ki se z grafiko ukvarjajo poklicno so seveda izvzeti, saj imajo posebne zahteve in natančno vedo kaj potrebujejo. V kolikor ste še vedno v dvomih glede nove grafične kartice, klik ter klik!

0 komentarjev

Quadro4 na AGP 8x

X-Bit Labs - Grafični gigant, podjetje nVidia, se je odločil še razširiti paleto svojih izdelkov s podporo novemu AGP 8x standardu. Po GeForce4 Ti ter MX serijah je sedaj na vrsti še Quadro4 serija. Pod Quadro4 prištevamo namreč Quadro4 XGL ter Quadro4 NVS seriji, namenjeni predvsem grafičnim oblikovalcem. Kako bo podvojena prepustnost vodila (sedaj 2.1 GB/s) vplivala na hitrost še ne vemo, prav tako še ni podatkov o dobavljivosti ter ceni. Tipično, kajne? Klik!

0 komentarjev

NV28M bo predstavljen na Comdexu

X-Bit Labs - Ločeno od predstavitve NV30 18. novembra na Comdexu, o čemer smo že poročali, namerava nVidia predstaviti tudi svoj grafični procesor za prenosnike, imenovan NV28M. Na internetu so se pojavile tudi neuradne specifikacije:
  • NV28M je okrnjena različica GeForce4 Titanium procesorjev, polno kompatibilna z DirectX 8
  • tako procesor kot pomnilnik bosta tekla na 200 MHz
  • sam čip bo velik 35 kvadratnih milimetrov
  • NV28M bo potreboval dodaten čip, v originalu imenovan output chip modulator, ki bo skrbel za analogni prikaz slike
Kot ponavadi, o ceni ter dobavljivosti ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

GeForce 4 Ti4200 že na Japonskem!

Akiba - Kot ponavadi so tudi tokrat kartice z grafičnim procesorjem GeForce 4 Ti4200 na voljo najprej na Japonskem. To pa pomeni, da bodo v bližnji prihodnosti kmalu na voljo tudi drugod po svetu. Kot gotovo že veste, naj bi se kartice s tem grafičnim procesorjem izjemno lepo navijale, kar jih bo, če bo cena dovolj nizka, naredilo privlačne za množice. Za slike primerkov, ki jih Japonski kupci že veselo kupujejo, so poskrbeli na Akibi .

10 komentarjev

Test GeForca 4 MX440

t - break - Izgleda, da začetek februarja le ne bo vsesplošna predstavitev močnejši in šibkejših GeForce 4 čipov, ampak le slednjih. Za ta korak se je Nvidia odločila, ker se MX kartice veliko bolje prodajajo od močnejših izvedenk in ker jih je veliko lažje stabilizirati od močnejših sorodnikov. Gotovo že komaj čakate, kako se novi čipi obnesejo v praksi. Če je temu res tako, potem si morate ogledati test na T-break, kjer so testirali inženirski primerek MSI-jeve kartice, ki bazira na čipu GF4 440. Grafična kartica je opremljena s 64 MB hitrega pomnilnika DDR SDRAM, ki deluje s frekvenco 400 MHz in 270 MHz grafičnim jedrom....

10 komentarjev

Geforce 4

The inquirer - Pisati o čem novem je vedno zanimivo. Torej, na The Inquirer-ju so nekje izbrskali nekaj detajlov o Geforceu 4.
Kodno ime čipa je NV25, končni produkt pa naj bi se imenoval Geforce 4 4600. 4, ker je to četrta generacija, 600 pa pomeni frekvenco pomnilnika - DDR seveda, a vseeno je to hitrih dejanskih 300 MHz. Količina pomnilnika bo dvakrat večja od količine na Geforceih 2 in 3 in bo 128 MB z 128 bitnim vodilom. Naslednje vprašanje je hitrost jedra, ki bo verjetno med 250 in 275 MHz, frekvnco 300 MHz pa bo zaradi kompleksnosti samega čipa težko doseči, a to bomo še videli - nič ne ustavi overclockerjev . Naslednji pomemben podatek je vodilo, ki ne bo več AGP 4x, temveč bo AGP 8x.
Poleg Geforcea 4 4600 bo nVidia izdala tudi verzijo 4400, ki pa bo sparjena s 64 MB DDR pomnilnika na 64 bitnem vodilu.
Toliko o verjetno pregrešno dragih karticah. Še malo o cenejših. Po ugibanjih naj bi čip pod kodnim imenom NV17 na trg prišel kot Geforce 3 MX, a temu po zadnjih besedah ni tako. NV17 se...

7 komentarjev