»

Pregrevanje računalnika

vir: Debian
Debian - Malo starejša novica, a vseeno: Hugh Saunders je na Debianovo stran poslal zanimivo sporočilo z naslovom Vonj po ognju. Opazil je namreč, da se eden izmed računalnikov močno pregreva. Stvar je vzel pod drobnogled in opazil da je v napajalniku ujeta značka kačjega pastirja, ki je zaustavila delovanje ventilatorja. Stvar bi lahko postala zelo neprijetna, saj je računalnik deloval neprestano že 2 tedna.

3 komentarji

Test Bluetooth plošč

Sudhian - Da so Bluetooth vmesniki dragi, verjetno ni potrebno poudarjati. Da so poleg tega še rahlo nepraktični, če vam zmanjkuje USB portov, tudi ne.

Rešitev se je torej ponujala kar sama, in dve od prvih primerkov Bluetooth matičnih plošč, MSI-jevo KT3 Ultra2-BR in SiS-ovo 648 MAX so vzeli pod drobnogled na Sudhianu. Ugotovitve so bile zelo pozitivne, saj sta plošči skoraj idealna rešitev za delovno multimedijsko postajo, očitki so leteli predvsem na premalo ATA priključkov in odstotnost Firewire vodila. Celoten test najdete tukaj.

Poveži me modro...

0 komentarjev

Nova Nokiina Bluetooth slušalka

Infosync - Nokia je izdelala nov set za prostoročno telefoniranje, ki temelji na standardu Bluetooth. HDW-2 tehta 25 gramov, baterija pa zdrži 3 ure pogovora in 60 ur pripravljenosti. Baterija je vrste nikelj-metal hidridna, jo je mogoče zamenjati, celotna polnitev pa traja uro in četrt. Set se lahko "spari" z 8 napravami naenkrat, lahko pa ga uporabljamo z napravami, ki podpirajo Bluetooth 1.1 standard. Klik za novico ter klik za uradno najavo.

3 komentarji

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Nova Nokia 3650

Nokia - Nokia je danes predstavila nov mobilni telefon, Nokia 3650. Vanj je vgrajena kamera, ki omogoča snemanje krajših filmčkov in tudi fotografij. Telefon je zgrajen na podlagi operacijskega sistema Symbian serije 60 (enak kot v Nokii 7650). Poleg telefoniranja podpira še Javo, Bluetooth in delovanje na 900/1800/1900 frekvencah. Ima kar velik zaslon in nov -- če mene vprašate, čuden -- dizajn.

Več si lahko preberete tukaj, na voljo bo v začetku leta 2003 (v Slovenije verjetno kasneje).

6 komentarjev